Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,551
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

erciyese zirvesine 18 gün kaldı...murat tan başka atreman yapan varmı?:smiley:

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

Yeşim' Alıntı:
Yanlış oldu bu soruların cevaplarını öğrenmek istiyorum:smiley:

Murat'la aynı anda cevaplamışız. Kendi mesajımı bu sebeple sildim.

erturk77' Alıntı:

Ben de güya antenman yapıyorum. :p

COMPETUS' Alıntı:
Merhaba Yeşim Hanım,

Konuyla ilgili bilmek istediklerinizi özel mesaj olarak yolladım.Zirve yolunda sizide aramızda görmekten memnun olacağız.

Murat Bey, Teşekkür ederim desteğiniz için.20 mesaj kotasını aşamadığım için özelden dönemedim :smiley: "Bu faaliyette önemli olan kazma ve krampon kullanımını bilmektir" ben hiç kullanmadım ve bilmiyorum.Nasıl öğrenirim? Bu eksikliğimi hemen telafi edebilir miyim?
Şimdi şirkette iznimi ayarladım.Malum 7/24 çalışan bir firmada çalıştığım için h.sonu izin ayarlamak/tutturmak biraz zor :smiley: Eğer bu eksiğide telafi edebilirsem katılacağım.
Temmuzda Kaçkar yapacağım, bu nedenle malzelerimi tedarik ediyorum.
Çadır, krampo, kazma, ocak, kafa fenerim yok, diğerleri ok dir.
Cevabınızı bekliyorum :smiley:

Yeşim' Alıntı:
Murat Bey, Teşekkür ederim desteğiniz için.20 mesaj kotasını aşamadığım için özelden dönemedim :smiley: "Bu faaliyette önemli olan kazma ve krampon kullanımını bilmektir" ben hiç kullanmadım ve bilmiyorum.Nasıl öğrenirim? Bu eksikliğimi hemen telafi edebilir miyim?
Şimdi şirkette iznimi ayarladım.Malum 7/24 çalışan bir firmada çalıştığım için h.sonu izin ayarlamak/tutturmak biraz zor :smiley: Eğer bu eksiğide telafi edebilirsem katılacağım.
Temmuzda Kaçkar yapacağım, bu nedenle malzelerimi tedarik ediyorum.
Çadır, krampo, kazma, ocak, kafa fenerim yok, diğerleri ok dir.
Cevabınızı bekliyorum :smiley:

Yeşim hanım kazma ve krampon kullanımı konusunda tırmanış öncesi bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.Kazma krampon derneğimizden tedarik edebiliriz.Çadır ve ocak konusu ise katılımcı sayımıza göre gruplandırıp çadır paylaşımı yapılacaktır.Kafa lambasını ise bir şekilde tedarik ederiz.

Selamlar,
Murat

COMPETUS' Alıntı:
Yeşim hanım kazma ve krampon kullanımı konusunda tırmanış öncesi bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.Kazma krampon derneğimizden tedarik edebiliriz.Çadır ve ocak konusu ise katılımcı sayımıza göre gruplandırıp çadır paylaşımı yapılacaktır.Kafa lambasını ise bir şekilde tedarik ederiz.

Selamlar,
Murat
Tşkler Murat Bey, listeyi aşağıdaki gibi güncelliyorum :smiley: İstanbul'dan katılacağım, ulaşım ve diğer detaylar için takipdeyim.

1) Efe Karaismailoğlu
2) Murat Albayrak
3) Çiğdem Avcı
4) Ertürk AŞAR
5) Güncel Özak
6) Ayça Yıldırım
7) Sedat DAL
8)Ayşegül KUTUN

Yeşim' Alıntı:
Tşkler Murat Bey, listeyi aşağıdaki gibi güncelliyorum :smiley: İstanbul'dan katılacağım, ulaşım ve diğer detaylar için takipdeyim.

1) Efe Karaismailoğlu
2) Murat Albayrak
3) Çiğdem Avcı
4) Ertürk AŞAR
5) Güncel Özak
6) Ayça Yıldırım
7) Sedat DAL
8)Ayşegül KUTUN

Karışıklık olmasın son isim benim ki, iki isim kullanıyorum:smiley: kimlikte geçeni paylaşıyorum.

erturk77' Alıntı:

ertürk ben hala spor merkezine gidiyorum. kondüsyon çalışmasına devam. :D ama doğaya çıkamadım. bu hafta sonu ve haftaya çıkarsam oda ok.

bir kaç tane foto yükleyeyim.... Herkesin iştahı kabarırı belki ;D ;D...çiğdem erciyeste yusufla değil ysuflarla tanışcaz galiba... ??? ;D ;D ;D

alpaslan1453yuceerciyessk3.jpg

::smiley:

erciyes2hb2.jpg

;D

kayseria.jpg

bir kaçta rota atıyım...

Erciyes%20Renkli.gif

;D

erciyes_2.jpg

DAĞCILARA ÖĞÜTLER
1- Öyle yakıt ve yiyecek al ki artsın, çünkü kötü hava koşulları ve kazalar dönüşü geciktirebilir. Başka bir deyimle yakıt ve yiyeceğini artacak şekilde almalısın.
2- Faaliyete gitmeden önce ocağını dene ve ona gözün gibi bak. Yoksa dağda "ocağın söner".
3- Aşağılarda ağır yük taşımaya katlan ki yukarıda rahat edesin.
4- Zaruri malzemeni bizzat çantanda taşı. Yani kendine gerekli olan malzemenin bir kısmını başkasına taşıtma (davul birinde, tokmak birinde olamaz). Aksi taktirde arkadaşının uzakta kalması veya geri dönmesi halinde dağda yaşayamazsın.
5- Malzeme ve yiyeceğini öyle bir hazırla ki kimseden bir şey istemeyesin. Çünkü burada "komşuluk olmaz".
6- Üniteni küçük tut ki manevra kabiliyetin azalmasın ve kamptan vaktinde yola çıkasın.
7- Dağda misafirlik, etiket ve ünvan olmayacağını bil.
8- Kendini dağda kimse yardım etmeyecekmiş gibi hazırla ve teşkilatını ona göre yap. Bilmek gerekir ki kalabalık bir güvence değildir ve ona güvenme.
9- Çadırını kalabalık tutma. Çünkü bunda ne kadar rahat çalışırsan performansın o kadar artar.
10- Aşağılarda tahammül edebileceğin derecedeki bir soğuğa karşı dahi dağda tedbir al, açık yerini bırakma öyle ki kendini rahat hissedersin. Çünkü dağda "soğuğa karşı dayanıklılık olmaz".
11- Üşüdüğün vakit sıcak sıvılar iç. Çünkü "dağcı dışardan değil içeriden ısınır".

12- Susamasan dahi kendini içmeye zorla, içeceğin sıvıların vücut sıcaklığından aşağı olmamasına dikkat et ve bil ki saf su içilmez. Meşrubat özellikle mayhoş olmalıdır.
13- Katı ve soğuk yemeklerden kaçın ve bil ki bunların sulu olması sıvı depolarının doldurulmasına, sıcak olması enerji tasarrufuna ve ısınmaya, keza baharatlı ve tuzlu olması elektrolit açığını gidermeye yarar.
14- Yüksek irtifa dağcılığına alışmak istiyorsan dağ evinde veya kulübede kalma. Karda kıyamette çadırda veya bivakta kal ki tabiatın dilini öğrenesin. Barbaras Hayrettin hep açık denizde vuruşmayı tercih eder ve gerekçe olarak dermiş ki " kara görünürse asker yüzerek kıyıya çıkar".
15- Yaz çıkışlarında dahi şiddetli soğukla karşılaşacakmışın gibi en mükemmel techizatını al, aksi olursa zarar etmezsin.
16- Kazaların inişte olduğunu unutma, dönerken acele etme ve çıkışta olduğu gibi bol sıvı almaya, iyi beslenmeye keza sık sık dinlenmeye devam et.
17- Bir defada veya bir günde gidip döneceğin yere dahi ocak, tencere ve bivak al ki kaza yada tipi halinde yaşayabilesin (çantası boş olanın kafası da boştur).

18- Unutma, dağlar tedbirde kusur edene aman vermez.

A. Mecit DOĞRU
"Dağcılık ve Yüksek İrtifa" Kitabından

merhaba arkadaşlar
resimlere ve rotalara baktım,..dağ çok etkileyici..bu etkinlikte rotayı ve mesafeyi merak ediyorum.ana kampa kadar kaç km yolumuz var.ana kamp ile zirve arası kaç km.bu detaylar gps kayıtlarınızda var mı.teşekkürler.

yokozuna' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
resimlere ve rotalara baktım,..dağ çok etkileyici..bu etkinlikte rotayı ve mesafeyi merak ediyorum.ana kampa kadar kaç km yolumuz var.ana kamp ile zirve arası kaç km.bu detaylar gps kayıtlarınızda var mı.teşekkürler.

Merhaba

Yaklaşık olarak söylemek gerekirse dağ evinden ana kamp'a kadar olan mesafe 5 - 5,5 km. Tabi eğer teleferik çalışırsa bu mesafe neredeyse yarı yarıya düşer o da 2 - 2,5 km gibi gibi bir rakama düşer.

Ana kamp'tan zirve ise yine yaklaşık 2-3km civarı olması lazım.

Tabii ki bu mesafeler yaklaşık olarak verilmiştir. Bir miktar eksik/fazla olabilir.

Saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri