22 Ağustosda İstanbuldan motorla yolaçıkıp gece Samsunda kalmayı, ertesi gün ise Ayder-Yukarı Kavruna varmayı planlıyorum. Normalde güney rotasından Kaçkara tırmanmayı düşünüyodum ama bütün arkadaşlarımın işi çıktığından yanlız kaldım ve ilk kez kaçkarlara tırmanacağımdan tek başınada tırmanmak istemiyorum. Eğer arkadaş bulamassam yayları dolaşmayı planlıyorum. Aslında yaylalarda trekking yapmak daha çekici geliyor.
alper arkadaşım malesef süre yetersizliğinden programımızı iptal etmek zorunda kaldık iş güç olayları elimizi bağladı yine.. malesef 1 gün buradan ereğliden arabamızla gitsek bile ayder e kadar en az 13-14 saatlik bir zaman alıyor olayı otobüsle yapsak üzerine en az 3- 4 saat ekle..
yani kısaca 2 günümüz yollarda geçiyor ..bölgeyi zaten sis ve yağmur altında bir coğrafya biliyosun ...diğer dağlarımıza benzemiyor..bir günde zirve yapma imkanı bile olmuyor.belki bir gün daha beklemek gerekiyor.. malesef 3-4 günlük süre azlığı sebebi ve iş sıkışıklığı nedeni ile progaramı istemeye istemey iptal ettik...inşallah bunu mutlaka yapacağız..belli olmaz eylül eyında okullar açılmadan önce bile zaman yaratabilirsek neden olmasın haberleşiriz yine buradan..kendine iyi bak..