seyreyle güzel..' Alıntı:
Eyvallah Bülent abi gel beraber olsun diyeceğim ama
Hasılı tavsiyeleriniz için sağolun. Yalnız içimde kalmasın sorayım. Honda CR-V 2.0 hakkında bir şeyler söyleyebilir misiz? Açıkcası Vitara JLX 1.6 ile CR-V 2.0 arasında gidip geliyorum. Diğerleri gözlemlediğim kadarıyla daha arka planda araçlar ??
Selamlar, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. İlk önce şunu belirteyim sıcak kanlı olmanız çok hoşuma gitti. Burada muhabbet olacak gibi
Bana göre beklentileriniz ve yaşadığınız şehri göze alarak size en uygun araç diğer arkadaşlarında belirttiği gibi vitaradır. Ben hiç vitara kullanmadım ancak çok yakından takip ettiğim, sevdiğim ve gönlümün bir köşesinde yatan bir araçtır.
Ben 2000 model cr-v kullanıcısı olarak size yardımcı olmak isterim.
-1997-2001 model arası cr-v lerde ençok tutulanı 1999-2001 arası olanlardır. Çünkü bu modeller 150 beygirdir. Bundan öncekiler yanlış hatırlamıyorsam 130 beygir. Yani 150 beygir olanları tutulur.
-Dediğim gibi vitara kullanmadım ancak araştırdığım kadarı ile cr-v'nin iç mekan genişliği vitaradan daha iyidir. Bağajı daha geniştir.
-Sorunsuzluk olarak ikiside japon sorun çıkaran araçlar değiller. Her onbin bakımını düzenli yaptırılırsa uzun yıllar sizi ikiside üzmezler.
-Cr-v suv sınıfındadır. Vitara ise gerçek bir arazi aracıdır. Daha önce lada nivam vardı oradan biliyorum. Jeep dediğin zaman arazi şanzumanı ve ikinci vites olması şart. Bu tip arazi şanzumanlı araçlarda arazi vitesine aldığınızda yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz. Ancak cr-v'de bu yok. Normalde önden çekerdir, patinaja düşdüğü zaman arkalar devereye girer dört çeker olur. Kışın 35-40 santim karda şehir içinde ve kara denizin çamurlu yayla yollarında rahar gidebiliyorum ama belli bir yere kadar. Cr-v dört çekere geçtiğinde çıktı çıktı çıkmaz ise yapacak başka birşey yok. Ancak vitara da dört çekere aldıktan sonra bile daha 4L konumu ve kilitleri devreye alma şansınız var.
-Yakıt olarak 2.0 motor cr-v'de Grand Vitara'da aşağı yukarı aynı yakar diye tahmin ediyorum.
-Birde bildiğim kadarı ile Grand vitaralar zincirli cr-v ise triger kayışlı.
-Vitara ayrı bir şaseye sahip cr-v ise monolog şasedir. Bu konuda vitara daha iyidir.
Suzukici arkadaşlar yanlışım var ise düzeltirler ise sevinirim. Cr-v ile başka merak ettiğiniz sonunuz varsa yanıtlayabilirim.
Herşey gönlünüzce olsun.