Gezenbilir'de Yeniyim Araç Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyreyle güzel.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,868

seyreyle güzel..

'Yolumuz uzun,çarıklar delik,biz artık gidelim'..
Yer
Erzurum
Merhabalar;

Dadaşlar diyarı Erzurum'dan selamlar ve hayırlı ramazanlar. Aranıza yeni katılmış bir arkadaşınız olarak,damdan düşer gibi derdimi size açıyorum ama hoşgörünüz. Nice zamandır --SUV-- tarzı araçlara ilgi duyan ve sahip olmayı çeşitli hayallerle arzu eden biri olarak uygun bir araç almaya karar verdim. Hem şehiriçi-şehirlerarası, hem de arazi şartlarında güvenle, rahatlıkla kullanabileceğim, ekonomik(Lpg li), yaygın parça ve servisi olan, sağlam ve aile için ideal ve pahalı masrafları olmayan,bir 4x4 araç bakıyorum. Forum ortamlarında yaptığım incelemelerde, çeşitli sitelerde gözüme ilişen birkaç araç da var ama karar veremiyorum. Tabii keseye göre bu araçlar ki; Suzuki ( Vitara-Grand Vitara) , Honda CR-V , Toyota RAV4 ve Kia SPORTAGE.. Model olarak 1997 - 2002 arası bakıyorum. 1.6 motor , 2.0 motor bu araçlar arasında kaldım. Fiyat aralığı 15.000-22.000 TL ki benim için ideal.. Yazım biraz kompozisyon gibi oldu ama :smiley: Nacizane tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

Etiketler
Dadaşım,

Hoş gelmişsen,

Öyle zor bir soru ki.

Önce sen , bi ahvalini yaz bakalım

- Ekonomik durumun . (Arabaya ayda kaç tl ayrıbilecen)
-Aile durumun. Evli- Bekar , çoluk - çocuk
- El maheretin ( Elin tornavida , pense tutarmı)

bunları yaz ki doktorlarımız bi reçete çıkartsın...

Sağlıcakla kal......

Baktığınız araçlar arasında en mantıklı ve sizi tatmin edecek tek araç Suzuki dir... Diğerlerine bakmanıza bile gerek yok... Temiz kullanılmış 2001 e kadar vitara jlx, yada 2000 modele kadar 2.5 v6 grand vitaralar size beklentileriniz üzerinde performans sağlar...

Dusundugunuz alternatifler arasinda en mantiklisi Suzuki gibi geliyor. LPG'li bir Grand Vitara bulabilirseniz butcenize gore, bakim, isletim masaflari diger alternatiflere gore daha uygun olacaktir.

Tekrar Merhaba;
Öncelikle Bülent abi eyiyem çok şükür,siz de iyisinizdir inş. Püfür püfür bir Erzurum havasında ve bu saatlerde çayımı yudumlayarak selamlıyorum sizleri. Bendeniz bekar ve işçi bir gardaşınız olarak, orta düzey maddi bir yaşam içerisinde ki, bizim buraların taabiriyle gındıllanir gidirem işte. Tabiatı,doğayı,türkülü,sohbetli seyahatı ve de şu an olmasa da araç kullanmayı e biraz da macerayı seven, ailesi başka şehirde birisiyem. Elim pek torna tutmaz, keza çok da motordan, araçtan anlamaz bir sürücüyem. :smiley: Zaman zaman arkadaşlarla,dostlarla,yakınlarla gidip gelmeler, muhabbetler ve şehiriçi-şehirlerarası sürüş keyfi yapmak niyetiyle ve bir yerde fani dünya, yarın fırsat ve imkan olur mu bilinmez tabii babamızın da desteğiyle bir niyete giriştim.Hasılı şimdiden ve herkese ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum. Hayırlısı bakalım..

Sayın selimsani ve nkurtkaya , tavsiyeleriniz için teşekkürler öncelikle. Suzuki benim de aklıma yatıyor gibi yalnız Vitara 1.6 jlx - 2.0 ile Grand Vitara 2.0 hakkında; + larıyla - leriyle (yakıt durumu tabii lpg li, sağlamlığı, servis ve yedek parça durumu maliyetleri, şaseleri hakkında) da fikir verirseniz sevinirim. Muhabbetle..

Afiyet bal şeker olsun

Bak yukarda bazı dr arkadaşlar reçeteyi yazmışlar.

Bende onlara katılıyorum

1997-2001 arası 4 kapı Suzuki Vitara 1.6 jlx al.

Diğerlerine kulak asma sakın....

Güle güle , keyifle bin.

Herşey gönlünce olsun....

Eyvallah Bülent abi gel beraber olsun diyeceğim ama :smiley: Hasılı tavsiyeleriniz için sağolun. Yalnız içimde kalmasın sorayım. Honda CR-V 2.0 hakkında bir şeyler söyleyebilir misiz? Açıkcası Vitara JLX 1.6 ile CR-V 2.0 arasında gidip geliyorum. Diğerleri gözlemlediğim kadarıyla daha arka planda araçlar ??

Honda'ya bakıp Suzukiyle kıyaslamayın bile, çok farklı kulvarlardır... 1.6 jlx ile 2.0 GV arasında da büyük farklar vardır. Eğer maddi durumunuz yeterli ise grand vitara almanız hem uzun bir süre onu kullanacağınız hem de sıkıntısız olacağınız anlamına gelir... Ben kullanmıyorum ama LPG taktırdığınız zaman 35-40 kuruş bir yakıtı oluyor (benzinle 50-55 kr). 1.6 eski kasalar arazide zaman zaman motor küçüklüğünden dolayı sıkıntı olabiliyor ancak iyi modifiye ettiğiniz takdirde hiçbir yerde sizi bırakmayacaktır.

seyreyle güzel..' Alıntı:
Eyvallah Bülent abi gel beraber olsun diyeceğim ama :smiley: Hasılı tavsiyeleriniz için sağolun. Yalnız içimde kalmasın sorayım. Honda CR-V 2.0 hakkında bir şeyler söyleyebilir misiz? Açıkcası Vitara JLX 1.6 ile CR-V 2.0 arasında gidip geliyorum. Diğerleri gözlemlediğim kadarıyla daha arka planda araçlar ??

Selamlar, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. İlk önce şunu belirteyim sıcak kanlı olmanız çok hoşuma gitti. Burada muhabbet olacak gibi :smiley:

Bana göre beklentileriniz ve yaşadığınız şehri göze alarak size en uygun araç diğer arkadaşlarında belirttiği gibi vitaradır. Ben hiç vitara kullanmadım ancak çok yakından takip ettiğim, sevdiğim ve gönlümün bir köşesinde yatan bir araçtır.

Ben 2000 model cr-v kullanıcısı olarak size yardımcı olmak isterim.

-1997-2001 model arası cr-v lerde ençok tutulanı 1999-2001 arası olanlardır. Çünkü bu modeller 150 beygirdir. Bundan öncekiler yanlış hatırlamıyorsam 130 beygir. Yani 150 beygir olanları tutulur.

-Dediğim gibi vitara kullanmadım ancak araştırdığım kadarı ile cr-v'nin iç mekan genişliği vitaradan daha iyidir. Bağajı daha geniştir.

-Sorunsuzluk olarak ikiside japon sorun çıkaran araçlar değiller. Her onbin bakımını düzenli yaptırılırsa uzun yıllar sizi ikiside üzmezler.

-Cr-v suv sınıfındadır. Vitara ise gerçek bir arazi aracıdır. Daha önce lada nivam vardı oradan biliyorum. Jeep dediğin zaman arazi şanzumanı ve ikinci vites olması şart. Bu tip arazi şanzumanlı araçlarda arazi vitesine aldığınızda yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz. Ancak cr-v'de bu yok. Normalde önden çekerdir, patinaja düşdüğü zaman arkalar devereye girer dört çeker olur. Kışın 35-40 santim karda şehir içinde ve kara denizin çamurlu yayla yollarında rahar gidebiliyorum ama belli bir yere kadar. Cr-v dört çekere geçtiğinde çıktı çıktı çıkmaz ise yapacak başka birşey yok. Ancak vitara da dört çekere aldıktan sonra bile daha 4L konumu ve kilitleri devreye alma şansınız var.

-Yakıt olarak 2.0 motor cr-v'de Grand Vitara'da aşağı yukarı aynı yakar diye tahmin ediyorum.

-Birde bildiğim kadarı ile Grand vitaralar zincirli cr-v ise triger kayışlı.

-Vitara ayrı bir şaseye sahip cr-v ise monolog şasedir. Bu konuda vitara daha iyidir.

Suzukici arkadaşlar yanlışım var ise düzeltirler ise sevinirim. Cr-v ile başka merak ettiğiniz sonunuz varsa yanıtlayabilirim.

Herşey gönlünüzce olsun.

Vitara 1,6 JLX e devam

Benim vitaram lpg de uzunyol sabit hız km de 20 kuruş
Şehir içi 25 kuruş yakıyor.

Grand Vitara değerlerini yukarda arkadaş vermiş.

Yolun açık , bahtın şen olsun...........

Honda cr-v de low yok diye biliyorum. Arkalarda bağımsız diye hatırlıyorum. Vitarada ön bağımsız arka sabit aks. üstelik low var. crv asfalt için üretilmiş, bu çok açık. Vitara araziye çok daha yakın.

Seçenekler arasına ssangyong u da katabilirsiniz. Çok sert offroad yapmayacaksanız tabi..

Evet vitarayı hepimiz biliyoruz ama rav4 diyen hiç yok:smiley:Neden acaba:smiley:Rav 4 te 1 milyon km sorunsuz binilecek bir araçtır.Hiçbir kronik rahatsızlığı yoktur.Vitaranın ufak tefek zamana ve yaşa bağlı deformasyon ve dökülmeleri rav4 te asla olmaz vs.Ben rav4 yada vitara arası karar derim.vitaranın v6 sı değilde 1,6 jlx veya rav4.ben 1999-2002 arası erzurumdaydım.bir takımda kış lastiği aldınmı tamamdır hocam.
Bu arada ne iş yapıyorsunuz, erzurumda semt neresi?

Ynt: Gezenbilir'de Yeniyim Araç Tavsiyeleriniz

bkocoglu' Alıntı:
Savaşcığım,

RAV "kız" arabası

Sen de tuttun , dadaşıma Rav diyorsun. Oldu mu şimdi..

RAV dadaşı bozar :smiley:
Kavgaaa.Toplaşın kavga çıkıyor.Ya Bülent hocam biz tek kapımı dedik.4 kapı rav 4 koç gibi araba valla.E o zaman bende suzuki emekli öğretmen arabası diyim de kavga dahada alevlensin:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR