Gezenbilir'de Yeniyim Araç Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyreyle güzel.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,876
Ynt: Gezenbilir'de Yeniyim Araç Tavsiyeleriniz

Hocam işin aslı benim bu soruya tek cevabım olurdu;Direk cherokee al derdim. Ama erzurumda kıytırık bir arıza için arkadaşımız üzülür.Sanayisi bu alanda gelişmemiş (marka anlamında) hiçbir yerde binmek çok mantıklı değil böyle araçlara.Bakın erzurumda başımdan ne geçti.
99 da erzurumdayım.Mumcu caddesinde bir esnaftan 97 model passat 1,8 t aldım.arabayla süratliyken fren yapınca sağ arka yerinden kalkıp uçacak gibi oluyor araç sol öne yığılıyor.sanayide dükkan dükkan dolaşıyorum anlayan yok.deli olacam.en son aklı kamil bir usta lifte kaldırdı.ne olsa beğenirsiniz? sağ arka fren hortumu delinmiş iptal edip kör civata sokmuşlar:smiley:)))))))))) abs yanıyor ve sağ arka fren yok:smiley:)) bir hortum yaptırdık torna-presçide.Ama o kıytırık işe 1 günüm gitti.Allahtan ki söğüşçü bir ustaya düşmedik:smiley:

Etiketler

Tekrar Merhabalar nasılsız eymisiz :smiley:

Samimi ve ilgili yaklaşımlarınız için bir kez daha teşekkürler. Henüz net karara varamadım ama hayırlısı ecele etmeye de gerek yok. Bakalım hayırlısı. Sayın --selimsani-- senden bir açıklama daha temenni ediyorum. O da şudur. Grand Vitaralarda iki farklı şase var. Her ikisi hakkında da bir yorum yaparsan memnun olurum. Ve ayrıca ikisi de 2.0 ama yakıt tüketimleri (Lpg) de aynı mıdır? Varsayalım Grand Vitara ya karar verdik hangi şase daha iyidir.. Saygı ve sevgilerimle..

Selam olsun dadaş sana.

Diğer markalara bişey demeyecem; zaten yeteri kadar açıklama yapılmış.

Benim tavsiyem DUSTER.

Şu linkteki türkü de sana armağanım olsun.

http://www.fizy.org/#s/21whxk

Sayın Savaş Abi ;

Sizlere Erzurum Gürcükapı taraflarından yazıyorum. Bir Çağrı merkezinde çalışıyorum. Daha önce Memleketimizde bulunmuşsunuz ki inş tatlı anılarla daha ziyade buradan uğurlanmışsınızdır. Gerçi bir bağınız var mı bilmiyorum ama şunu söyleyeyim yıldızı parlayan şehrimize her zaman bekleriz. Bizim buraların bir türküsü vardır mutlak bilirsiniz. Hele dadaş hoş musan?Dolu musan boş musan? Ayahlarin yan basir yohsam sen sarhoş musan?.. Yorumlar,tavsiyeler e az da olsa ahlimi başımdan alir gardaş, sizi Yaradan a gurban olim a şimdi ben neydim ortalıh gızişti. Bülent ağabeci de yangına körükle gidir. Ama ağabeciler bah diggat edin Dadaş çelik bir yaydır unu da germeğe gelmez :smiley: Amma ben diyirem ki Vitara 1.6 Jlx e nazaran sankim CR-V daha mı hoş ve donanımli acep. Tabii yakıtı,parçası,servisi hakkında birşey diyemirem gurban olim :smiley:

Merhaba olguncandan;

Duster ı tavsiye ediyorsunuz ama kesemiz ona uygun değil. 15.000-20.000 arası bakıyoruz ortalama,yoksa gönlümde Qashgai var da diyebilirim.

Bu arada sevgili olguncandan armağanın için sağol. Memleket neresidir acep ?

Denizli'deyim. :D

Ama Erzurum'a epey zaman harcamışlığımız vardır. ;D (1978-1984 ve 1998-2001 olmak üzere.)

Aşağı mumcu, Gez mehlesi, Y. Emre ikametgahımız olmuştur.

Emre kardeş, uzun zamandır fiyatlara ayrıntılı bakamadım ama, 15-20 civarı, en uygun suzuki olabilir. Tavsiye edenlere katılırım.

Lakin eski modeller seni uğraştırabilir. Tamam, caponlar pek sorun çıkarmaz ama, temizini bulmak önemli. Masraf çıkınca da çıkar yani. Temizi de iyi paraya verirler.

Daha yeni model suzuki jimmy bulabilirsin. (İki sene önce az daha Erzurumdaki bir satıcıdan jimmy alacaktım.) Fakat o da küçük. Ufak cip de dadaşa ters.

Arazi işlerin olmayacaksa, C-RV işini görür. Hem daha konforludur diye biliyorum.

Niyetim daha ziyade asfaltta kullanılacak bir araç amma gel gör ki kış memleketindeyim şu an, karda,çamurda ve zaman zaman hani belki macera niyetiyle biraz da araziye,kuma vurduğunda beni üzmeyecek, şehiriçi-şehirlerarası yolculukta güvenebileceğin,ancak donanımlı ve mümkün olduğunca her açıdan ekonomik,piyasası olan Lpg li ,5k bir aile arabasıdır. Bilirem çok şey istirem gardaş ama dur bahah Mevla böyük. Denizli ye selam ve saygılar :smiley:

Fiat sedici...1.6 m16a suzuki motor.zincirli triger ağır bakım gerektirmez, periyodik bakımlarını yap yeter,motor suzuki marka fiat olduğu için hem fiat servisi hemde suzuki servisi dilinden anlar (suzuki servisi daha iyi anlar).off road yapmayacağım karda buzda yolda kalmayayım diyorsan çekinme al arkadaşım yüzünü kara çıkarmaz.hemde 20000-22000 gibi bir rakama 2007 yada 2008 model araç binersin.ben bir buçuk yıldır kullanıyorum yol olup ta gidemediğim yer yok.ilk mesajında yazdığın araçlardan suzuki vitara ve grand vitara hariç diğer örneklerin sedici gibi aşağıdaki resmini eklediğim özelliği yoktur.Parça sıkıntısı yoktur, piyasada fazla sedici yok ama ikizi suzuki sx4 bolca var bu yüzden bolcada parça var.ha modifiye edeyim yükselteyim at lastik takayım falan gibi düşünürsen boşuna uğraş olur, eğer böyle düşüncen varsa vitara almanı tavsiye edrim ama yok ben ava gidicem dağ bayır gezicem yakıtı az masrafı az şık bir aracım olsun diyorsan al bir sedici rahat et.iki tanede kendi çektiğim video ekliyim de biraz fikir olsun....

http://www.youtube.com/watch?v=-4uolDiqYtc&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=pE90R1RBJ2M&feature=plcp

3060329.001_1048big.jpg

Grand Vitaralarda iki şase yoktur, eski kasa (1998-2002) bizim sevdiğimiz kasa (2003-2005) ve yeni kasalar vardır (2006-2012) yeni kasaları geçiyorum, fiyattan dolayı... 2004 -2005 kasalar en sevdiğimiz ve sorunsuz kasalardır. 5 kapılı 2.0, 3 kapılı 1.6 motorlu olanları vardır. Yakıt tüketimi 40-50 kuruş benzinlidir. Fiyatları 23 binden başlar (kesin kazalıdır), 40 bine kadar gider (modifiye edilmişleri), ortalama temiz fiyatı 29 bindir... 1998-2002 arası olanların şekil itibariyle bir farkı yoktur sadece iç dizayn değişiktir, en önemli fark ise bunların ispanyol üretimi olmasıdır... 2004-2005 kasalar japondur... Vitaralar ise yakıt tüketimi olarak pek farklı olmamakla beraber 2.0 versiyonları v6 olarak geçer, piyasada az ve fiyatı yüksek olur genelde... Sizin belirlediğiniz fiyat aralığında 1998-2000 model arası 1.6 5 kapı vitara temizinden çok rahat bulabilirsiniz... Sürekli 5 kapı diyorum çünkü 3 kapılar iç hacim olarak kesinlikle yetersizdir...

seyreyle güzel..' Alıntı:
Sayın Savaş Abi ;

Sizlere Erzurum Gürcükapı taraflarından yazıyorum. Bir Çağrı merkezinde çalışıyorum. Daha önce Memleketimizde bulunmuşsunuz ki inş tatlı anılarla daha ziyade buradan uğurlanmışsınızdır. Gerçi bir bağınız var mı bilmiyorum ama şunu söyleyeyim yıldızı parlayan şehrimize her zaman bekleriz. Bizim buraların bir türküsü vardır mutlak bilirsiniz. Hele dadaş hoş musan?Dolu musan boş musan? Ayahlarin yan basir yohsam sen sarhoş musan?.. Yorumlar,tavsiyeler e az da olsa ahlimi başımdan alir gardaş, sizi Yaradan a gurban olim a şimdi ben neydim ortalıh gızişti. Bülent ağabeci de yangına körükle gidir. Ama ağabeciler bah diggat edin Dadaş çelik bir yaydır unu da germeğe gelmez :smiley: Amma ben diyirem ki Vitara 1.6 Jlx e nazaran sankim CR-V daha mı hoş ve donanımli acep. Tabii yakıtı,parçası,servisi hakkında birşey diyemirem gurban olim :smiley:
Dadaş dostum elbette erzurumdan güzel anılarımız var olmazmı.Şu an erzurumla tek bağım kayakyolunda evim olması.Başka bağım ise heryerin bizim olması başka ticari bağ falan kalmadı.Bende ağrılıyım zaten.Sizin bir lafınız vardır;ğrı bizim ilçemiz diye:smiley:

crv ye hiç sahip olmadım ama 1 den fazla crv yi uzunca kullandım eğer asfalttan çıkmam paramda bol derseniz güzel araba ama dağ bayır gezerim parçası yakıtı ve vergisi üzmesin derseniz kesin ama kesin vitara 1.6 jlx alın derim rava ise yaklaşmayın

Herkese iyi geceler;

Değerli büyüklerim ve arkadaşlar, karar veremez bir duruma düştüm diyebilirim. Ama şu yiğitlere bir bakar mısınız.. Hepsi de birbirinden merdane ve kendilerine göre bir cengaverlikleri var.. :smiley:

- Suzuki Vitara 1.6 JLX 5 K
-Suzuki Vitara 2.0 V6
-Honda CR-V 2.0

Bakalım neye karar vereceğiz,gün ola hayrola.. Sizlerden son bir ricam var! Bu araçlardan hangisi triger kayışı ve hangisi triger zinciri kullanıyor. Acaba zincirli bir aracı mı tercih etmek lazım yoksa kayışlı mı? Bakımı ve kişiye maaliyetleri nasıldır. Ve ayrıca bu araçlardan isteğe bağlı arazi moduna-vitesine geçen mi sağlıklıdır.Yoksa otomatik ve o an ki şartlara göre kendiliğinden arazi moduna geçeni mi sağlıklıdır. İçten muhabbetlerimle. Ve dua ile..

Sadece "Ve ayrıca bu araçlardan isteğe bağlı arazi moduna-vitesine geçen mi sağlıklıdır.Yoksa otomatik ve o an ki şartlara göre kendiliğinden arazi moduna geçeni mi sağlıklıdır..." soruna cevap vereyim.

İsteğe bağlı arazi modu daha sağlıklıdır. Çünkü çok kaygan zeminlerde önler patinaja düştüğünde arkalar otomatik olarak devreye girse bile, araç topyekün patinaja düşmüş olur ki, diff.kilidi olmayan araç o saatten sonra orayı çıkamaz.

Halbuki böyle bir zeminde daha en baştan 4x4 ile gidersen patinaja düşme ihtimalin azalır.

seyreyle güzel..' Alıntı:
Herkese iyi geceler;

Değerli büyüklerim ve arkadaşlar, karar veremez bir duruma düştüm diyebilirim. Ama şu yiğitlere bir bakar mısınız.. Hepsi de birbirinden merdane ve kendilerine göre bir cengaverlikleri var.. :smiley:

- Suzuki Vitara 1.6 JLX 5 K
-Suzuki Vitara 2.0 V6
-Honda CR-V 2.0

Bakalım neye karar vereceğiz,gün ola hayrola.. Sizlerden son bir ricam var! Bu araçlardan hangisi triger kayışı ve hangisi triger zinciri kullanıyor. Acaba zincirli bir aracı mı tercih etmek lazım yoksa kayışlı mı? Bakımı ve kişiye maaliyetleri nasıldır. Ve ayrıca bu araçlardan isteğe bağlı arazi moduna-vitesine geçen mi sağlıklıdır.Yoksa otomatik ve o an ki şartlara göre kendiliğinden arazi moduna geçeni mi sağlıklıdır. İçten muhabbetlerimle. Ve dua ile..
:smiley:))))

Sayın sahin05 Allah tebessümü eksik etmesin yüzünden de hayırdır niye güldün. Söyle beraber gülelim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.