Melih, Yusuf; elinize sağlık, bu sefer oldu, ben anlayacağımı anladım, inşallah fotoğrafla ilgilenen ama konunun burasından biraz uzak olan arkadaşlarda kendilerine bir şeyler çıkarabilmişlerdir...Bu konunun burada kapanmasını istemiyorum, soru cevaplarla bilgileri pekiştirmenin iyi olacağı inancındayım...
Melih, şu anda fotoğraf makinam yok, yıllardır cep telefonundan faydalanıyorum, parça parça çekip photoshop da birleştirerek geniş fotolar elde ediyorum..Yıllar öncesi, practica PLC2 kullandım, objektifinde 2.8 yazıyordu, ve makinanın makro çekimlerindende, görüş açısının genişliğindende memnundum, bir gün makina arızalandı, hem makina satışı yapan hemde tamirat yapan bir dükkana gittim, makinanın tamir edilemeyeceğini ama bu haliyle satın alabileceklerini söylediler, bende sattım, bir hafta sonra, vitrine başka bir praktikaya benim objektifi takıp satılık olarak koymuşlardı, objektifimin kıymetini o zaman anladım, adamlar benim makinayı deyil sadece objektifini benden almışlardı, bunun anlamını yıllallar sonra anlayabildim....