<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu</b><br />
<br />
Carlo<br />
Carlo İtalya'da Fiat fabrikasında çalışan bir işçi... <br />
O zamanki Sovyet lideri Krusçev resmi bir ziyaret için İtalya'ya gelmiş. <br />
Programda Fiat tesisleri de var. Fabrikanın tezgahları arasında dolaşırken Carlo'ya rastlamış. <br />
Herkesin gözü önünde Vay Carlo... diye sarılıp kucaklaşmış. <br />
Orada ayak üstü sohbet etmişler. <br />
Tüm protokol bu dostluktan şaşkın... <br />
Konuk gittikten sonra patron Carlo'yu çağırıp, Krusçev'i nereden tanıdığını sormuş.. <br />
Carlo 'Hiiç' demiş. Ben eskiden komünisttim... 1 Mayıs kutlamaları için parti beni Moskova'ya göndermişti. Orada tanışmıştım.. <br />
Olay unutulmuş. <br />
Üç beş ay sonra bu kez Amerika başkanı Nixon gelmiş İtalya'ya. <br />
Yine aynı program ve fabrika ziyareti. Tezgahların arasında Vay Carlo..Vay Nixon.. muhabbeti... <br />
İyice meraklanan patron ziyaretten sonra Carlo'yu yine çağırtmış. <br />
Soru da cevap da aynı; Bir ara Amerika'ya göç etmeye kalkıştım. <br />
New York'ta başım polisle belaya girdi.. <br />
Bu Nixon o zaman çiçeği burnunda bir avukattı. Beni o savunmuştu.. <br />
Olay bu kadarla kalsa iyi.. <br />
İki ay sonra Fransa başkanı De Gaulle ziyaretinde de aynı manzara yaşanınca Patron Agnelli derin bunalımlara girmiş. <br />
Kendisini tanıyan yok. Yanında çalışan Carlo'nun uluslararası çevresi var. <br />
- De Gaulle'ü nereden tanıyorsun? <br />
- Nazilere karşı Paris'te yeraltı savaşı yapıyorduk... Özel kuryesiydim..<br />
- Sen herkesi tanır mısın?<br />
- Evet, hemen hemen... Patron iyice hırslanmış..<br />
- Neredeyse Papa da arkadaşım diyeceksin..<br />
Carlo gülmüş.. Tabii. Yakın arkadaşımdır..<br />
Çıldırma noktasına gelen Agnelli haykırmış : - İspatla... İspatlayamazsan kovarım... <br />
Carlo: - Tamam, bu pazar ayininde Vatikan meydanında olun. Papa balkondan halkı takdis ederken ben yanında olacağım..<br />
Patron pazarı iple çekmiş. Vatikan'da Papayı bekleyen kalabalığın arasına karışıp beklemeye başlamış. Bir süre sonra Papa balkona çıkmış. Yanında Carlo... <br />
Kalabalığa bakıp, patronunu bulmaya çalışıyor. O sırada bir kargaşa olmuş. Biri bayılmış. <br />
Carlo bayılanın kendi patronu olduğunu görünce Papaya Bana müsaade' deyip meydana koşmuş. <br />
Agnelli yerde yatıyor. Bir iki kişi de ayıltmaya çalışıyor.<br />
Carlo çevresindekilere, Bu benim patronumdur; <br />
ne oldu? diye sorunca biri cevap vermiş : - Siz Papa ile balkona çıktığınızda bunun önünde iki Japon turist vardı.<br />
Japonlardan biri senin patronuna döndü. <br />
Şu sağdaki bizim Carlo, ama yanındaki kim?' diye sorunca seninki düşüp bayıldı.<br />
<br />
eskidir belki ama paylaşmak istedim ben çok güldümmm</div>