<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Gönüllü Sadelik; Sade Yaşam ve Karavan</b><br />
<br />
<br />
<br />
<b>B u yazıyı şimdi okudum bizden farklı birşey söylemiyor ama yinede ortak noktalarımızdan birine denk gelmesi güzel</b>.<br />
<br />
Sadelik=Huzur=Mutluluk<br />
<br />
Huzurlu yaşamanın en önemli unsurunun, hayatı sade yaşamak olduğuna inanıyorum. <br />
Sadelikten de, hayatımızdaki ikinci derece önemli herşeyden kurtulmayı anlıyorum.<br />
Orneğin, hemen her konuda yüzlerce dergim vardı yeni gibi, çok zengin kütüphanem vardı.<br />
Ve hayatımı kolaylaştırdığını düşündüğüm bir sürü ıvır, zıvır eşya.<br />
Benim bunlardan kurtulmam pek isteyerek olmamıştı aslında, zorunlu bir kurtuluştu, gitmem gerekiyordu, ne satacak vaktim, ne de saklayacak yerim vardı.<br />
Ama bir süre sonra anladım ki, yıllardır para verip aldığım şeylerin pek çoğu gereksiz ayrıntılarmış, yanımda olmamaları rahatlıkmış. Cok sık yolculuk yapıyorum, çok sık taşınıyorum, taşındığım evler zaten mobilyalı, dolayısıyla hemen hiç yüküm yok. <br />
<br />
<br />
<br />
Bol bol kendime ve diğer insanlara ayıracak zamanım var, sabah erken kalkıyorum, şu anda sahip olduğum yegane maddi varlığımdan biri olan motorumla ki, diğeri laptop’tur, bulunduğum şehrin en doğal ortamlarını keşfe çıkıyor, orada burada tanıştığım insanların dertlerine kendimce derman bulmaya çalışıyorum.<br />
Dolayısıyla, hayatın böyle güzel oldugunu ben de yeni keşfetmiş sayılırım, eskiden Istanbulluydum, binmiştim bir alamete gidiyordum kıyamete.<br />
Istemeyerekte olsa kaderin çizdiği yolda ilerlerken 2o’li hatta sonraki yaşlarımdan bile daha mutlu oldugumu zira mutlu olmanın huzurla bağlantılı olduğunu ve huzurun da sadelikle mümkün olduğunu anlamış bulunuyorum.</div>