Gölcük - Bozdağ Zirve

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinan-izmir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,968

sinan-izmir

Kamp II
Cumartesi öğleden sonra yol için hazırlıklara başlıyoruz.Kısa bir şekilde yol planını yapıyoruz önümüzdeki iki gün için ama bugün vaktimiz kısıtlı;en azından Gölcük’e ulaşarak kamp için güzel bir yer bulmayı düşünüyoruz hava kararana kadar.

Hızlı bir şekilde eşyalar motorlara yükleniyor,giyiniliyor,son bir malzeme kontrolü yapılıyor ve yola çıkıyoruz.İzmirden Salihliye kadar bildiğimiz şehirlerarası,sıkıcı ve trafik dolu bir yol.Benzin alma harici mola vermeden Salihliye kadar gidiyoruz ve Bozdağ tabelasından sağa doğru sapıyoruz.Biraz tırmandıktan sonra manzarayı seyretmek için duruyoruz,şehirden uzaklaşıp dağlara çıkmaya başlayınca çok hızlı bir şekilde ruh hali değişiyor insanın.Oh be dünya varmış deyip tekrar yola koyuluyoruz.Bozdağa kadar virajlı yollarda kıvrıla kıvrıla ilerliyoruz.

bozda.jpg

bozda2.jpg

bozda3.jpg

bozda4.jpg

bozda5.jpg

bozda6.jpg

Ama Bozdağın karlı zirvesini karşımızda görünce bir anda çenemiz yerlere düşüyor.İnsan İzmirli olunca,hele bir de yılın bu zamanında kar görünce biraz şaşırıyor tabi.Bozdağ köyüne varıyoruz,kayak tesislerine de buradan çıkılıyor.Oldukça güzel bir köy fakat burada hiç durmayıp Gölcüğe doğru ilerliyoruz.Dağın kuzeye göre daha dik inen güney yamacı Ödemiş ovasını gözler önüne seriyor.Tekrar yön değiştirip dağın içine doğru devam edince Gölcük gölü bizi karşılıyor.Dağın bu kısmı bir çanak şeklinde ve 1100 metre yükseklikteki bu göle ev sahipliği yapıyor.Gölün kıyısında toprak yollardan kısa bir tur atıp gölün diğer kıyısındaki köye doğru gidiyoruz.Burada inanılmaz sinek var,toz bulutu şekilindeki sineklerin arasına dalıyorsunuz,kaskın vizörünü araladığınızda ise hepsi ağzınıza yüzünüze doğru hücum ediyor.

bozda7.jpg

bozda8.jpg

bozda9.jpg

bozda10.jpg

bozda11.jpg

Bu sene yağan aşırı yağmurlardan dolayı gölün su seviyesi inanılmaz artmış.Girişteki pazar yeri,ağaçlar,tarlalar ve mesire yerleri hep sular altında.Köyde durup alışveriş yapıyoruz;gölün yakınlarında kamp kurmak bize pek cazip gelmeyince biraz yukarılara doğru tırmanmaya karar veriyoruz.Köyün hemen bitiminden orman yoluna giriyoruz.Biraz ilerleyince yol da hoşumuza gitmye başlıyor,kendimizi kaptırıp bir sağa bir sola dolanıyoruz.Sonunda hem göl manzaralı hem de Bozdağın zirvesini gören bir noktada duruyoruz.Yıldırım hızıyla çadırlarımızı kuruyor ve yerleşiyoruz çünkü deliler gibi acıkmışız;aynı hızla ateşimizi yakıyor ve yemeğimizi yiyoruz.

Karnımızı da doyurduktan sonra biraz çevreyi gezmek için tekrar köye iniyoruz.Birkaç fotoğraf çekip çaylarımızı içiyor ve tekar kamp kurduğumuz bölgeye çıkıyoruz.Kamp ateşimizi yakıp biraz muhabbet ediyor ve ertesi gün için plan yapıyoruz.Hedefte Bozdağ zirve var ama yolu ve yol durumunu bilmiyoruz.Gidebildiğimiz yere kadar motosikletlerle gidecek yolun geri kalanını da yürüyeceğiz.Dinlenmek için çadırlarımıza çekiliyoruz;bu arada söylemeyi unuttum,hava inanılmaz soğuk.İzmir 27-28 derece fakat burası 1100 metre ve dağın soğuğu da vurunca gece 5 dereceye kadar düştü sıcaklık sanırım.

bozda12.jpg

bozda14.jpg

bozda15.jpg

bozda16.jpg

bozda17.jpg

bozda18.jpg

bozda19.jpg

bozda20.jpg

bozda21.jpg

bozda22.jpg

bozda23.jpg

bozda24.jpg

bozda25.jpg

bozda26.jpg

bozda27.jpg

bozda28.jpg

bozda29.jpg

bozda30.jpg

bozda31.jpg

bozda32.jpg

Etiketler
Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

Sabah güneşi çadırlarımıza vurunca biraz ısınıyoruz.Serhatın gece boyunca soğuktan titremekten uyuyamadığı her halinden belli.Gece boyunca horlayan kimdi o zaman :green:

Çadırlarımızı ve eşylarımızı toplayıp motorlara yüklüyoruz ve kahvaltı etmek için tekrar köye iniyoruz.Arazide giderken benim motorun önünden şangır şungur sesler geliyor,Köye indiğimizde sağını solunu kontrol edip sonunda sesin nereden geldiğini buluyoruz.Far grubunu tutan braketin somunlarından biri titreşimden düşmüş.Neyseki yedek somunlarımız var,beş dakikada halledip devam ediyoruz.Fırından bölgeye özel peynirli,otlu tereyağlı pidelerden alıp karnımızı doyuruyoruz.

bozda33.jpg

bozda34.jpg

bozda35.jpg

bozda36.jpg

Köyden çıkıp Birgiye doğru devam ediyoruz.Yolun tamamı inişten oluşuyor.Gölcükten dağın zirvesine doğru yol olmadığı için aşağı inip Birgi üzerinden tekrar yukarı çıkmamız gerekiyor.

Evleriyle,konaklarıyla ve tarihiyle meşhur Birgiye giriyoruz.Motorlardan inip kısa bir tur atmak ve fotoğraf çekmek için geziniyoruz.Aslında çok daha fazla zaman ayırmak gerekirdi buraya ama yolumuz uzun,gecikmek istemiyoruz.Burada yaşlı bir amcadan yol tarifi alıyoruz.Gençlere sorsak çoğu bilemezdi yolu sanırım.10-15 km uzaklıktaki Kemer köyüne doğru çıkacağız.Yol asfalt ama çok güzel ve eğlenceli;devamlı tırmanıyoruz ve kısa sürede bayağı bir irtifa kazanıyoruz tekrar.Kemer köyünün kahvesinde duruyoruz ve yolun durumunu soruyoruz.Buradan sonra toprak yol başlıyor artık.Yolun büyük bir kısmı kapalıymış ama şansımıza biz gelmeden bir gün önce dozer girip yolun bir kısmındaki karları kaldırıp yolu açmış.Köylülerden bir kısmı motorla çıkamazsınız bir kısmıda çıkabilirsiniz diyor.Gidebildiğimiz yere kadar motorla gidip sonra yaya devam edeceğimizi söyleyip yola dalıyoruz.

bozda37.jpg

bozda38.jpg

bozda39.jpg

bozda40.jpg

bozda41.jpg

bozda42.jpg

bozda43.jpg

Yolun ilk kısımları pudra kaplı gibi,bayağı bir toz kaldırarak ilerliyoruz ama bir müddet sonra yol iri taşlarla ve çukurlarla doluyor.İlerlerken aşağıda iki trekkingci görüyoruz fakat zeminle cebelleşmekten durup selam veremeden devam ediyoruz.Hoplaya zıplaya vericilerin olduğu bölüme geliyoruz.Bu bölümden sonra yolun zorluğuna bir de çamur ekleniyor.Dozerin açtığı kar yığınlarının arasından devam ediyoruz ama biraz daha ilerledikten sonra yolun karla kapndığını görüyoruz,dozer buraya kadar gelebilmiş.Kar öbeğini geçebilirmiyiz diye düşünerek yürüyüp keşif yapıyoruz fakat bunu geçtikten sonra ileride yolun tekrar kapandığını görüyoruz.Bundan sonra motorları bırakıp yaya olarak tırmanacağız.Zaten zemin de oldukça dik ve taşlarla kaplı.Yürümek için hazırlanırken tepeden birilerinin bağırdığını duyuyoruz.Biraz sonra traktörle iki adam yanımıza geliyor.Karın üstünü toprakla kapatıp kar kuyusu hazırlamak için buradalarmış.Dozeri de yolu açmak için onlar çağırmış,daha da ileriye doğru açmayı planlıyorlarmış yolu ama zaman yetmediği için açamamışlar.Kar kuyusuna gömdükleri karı da yaz gelince kuyudan çıkarıp İzmire satıyorlarmış.

bozda44.jpg

bozda45.jpg

bozda46.jpg

bozda47.jpg

bozda48.jpg

bozda49.jpg

bozda50.jpg

bozda51.jpg

Dağın iki tane zirvesi var.Biri batıda,üstünde telesiyejin bulunduğu zirve;diğeri ise doğu zirvesi.Hangisi daha yüksek diye soruyoruz,batı zirvesi diyorlar.Zaten batı zirvesine daha yakınız,o tarafa doğru yürüyüşe geçiyoruz.Yer yer bozuk ve taşlı zeminin üstünden,yer yer de karın üstünden yürüyerek zirveye çıkıyoruz.Burada manzara harika.Kuzeybatıda spil dağından güneyde Madran dağına kadar her yer gözüküyor.Telesiyej görevlisinin yanına gidip biraz muhabbet ediyoruz.Telesiyejin sadece tur amaçlı olduğunu,zirvede kimseyi indirmediklerini söylüyor.Bir süre önce zirvede inen üç kişi dağda mahsur kalınca bu kararı almışlar.görevliye hangi zirve daha yüksek diye soruyoruz.Doğu zirvesi diyor.Şöyle bir bakıyoruz,pek te uzakta değil,buraya kadar gelmişken oraya da yürümemiz lazım.Dağın sırtı boyunca diğer zirveye doğru ilerliyoruz.Kuzey kısmında güneye göre çok daha fazla kar var.Karın üstünde bata çıka ama çok eğlenceli bir şekilde yürüyerek zirveye varıyoruz.Burada havanın oldukça soğuk olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.Bu soğukta zirvede dikkatimizi çeken başka bir şey ise uğurböcekleri,kayaların üstünde binlerce uğurböceği var,altında ise onbinlercesi.

bozda52.jpg

bozda53.jpg

bozda54.jpg

bozda55.jpg

bozda56.jpg

bozda57.jpg

bozda58.jpg

bozda59.jpg

bozda60.jpg

bozda61.jpg

bozda62.jpg

bozda63.jpg

bozda64.jpg

bozda65.jpg

bozda66.jpg

bozda67.jpg

bozda68.jpg

bozda69.jpg

bozda70.jpg

bozda71.jpg

bozda72.jpg

bozda73.jpg

Biraz daha zirvenin tadını çıkarıp karların üstünden hızlı bir inişe başlıyoruz.Aşağıda iki trekkingci arkadaşa daha rastlıyoruz.Beraber Aydından gelmişler;Aydın doğa sporları klubunun gezisi için keşif tırmanışı yapıyorlarmış.Onlara hangi zirve daha yüksek diye soruyoruz;batı zirvesi diyorlarNeyse,şöyle böyle her ikisinede tırmanıp 2150 metreye çıktık sonunda.

Karların üstünden hızlı bir şekilde inerek motorların yanına varıyoruz.Fazla oyalanmayıp köye iniyoruz ve yemeğimizi burada yiyoruz.Köylülerle biraz sohbet edip yorgunluğumuzu atıyoruz.Köyün nerdeyse tamamı kışın soğuk hava yüzünden Birgiye iniyormuş,havalar ısınınca tekrar buradaki tarlarına çıkıyorlar çalışmak için.

bozda74.jpg

Bundan sonrası dönüş yolu.Ödemiş üstünden dönmeye karar veriyoruz;fakat yol oldukça düz ve sıkıcı.Dayanamayıp Bayındır üstünden dağların arasından Kemalpaşaya inmeye karar veriyoruz.Bu yolu ben daha önce geçmiştim fakat Serhat ilk kez geçecek.Çoğu İzmirli de bu yolu daha önce kullanmamıştır ve İzmirde bu kadar güzel bir coğrafyanın olduğununda farkında değildir.Dağların arasından akan bir dere boyunca daracık bir yolda,Karadenizi andıran bir doğanın içinden kilometrelerce ilerleyerek Yiğitlere çıkıyorsunuz.Serhatta bayağı etkilenmiş olacak ki ‘İzmirde böyle bir yerin olacağını tahmin bile edemezdim’ diyerek beş dakikada bir durup etrafı seyrettik :smiley:

Tebrikler Paylaşım için.

Bu arada Batı Zirvesi daha yüksektir.

Gece gündüz soğuk farkının yanında her 100 metre irtifa kazandıkça sıcaklık 0,5 derece düşer.
200 metre de 1 derece olur.
İzmir de 30 derece olan sıcaklık. 1400(?) metre de olan Bozdağ Beldesinde 23 dereceye düşer.

Gölcük te pazar yerlerinin sular altında kalmasına şaşırdım. Yıllardır böyle olmamıştı gerçekten.

Sağolun Murat Bey.

Biz ikisine de çıkıp işi garanti altına aldık nasıl olsa :smiley:
Yüksekliğin getirdiği sıcaklık azalmasının yanında;dağdaki soğuğun da böyle çukur bir bölgeye dolması sıcaklığı iyice düşürüyor.

Ben gölün normal seviyesini bilmiyordum daha önce gitmediğim için fakat şu an oldukça yüksek olduğu gerçek.10-20 cm daha artsa her yer sular altında kalırdı sanırım.

Gölün fazla sularının tahliye edildiği kanallar vardı.
Kurak geçen yıllarda bu kanalları kapatmamışlardır inşallah.
Ne balık vardır şimdi o gölde :smiley:

Sinan Bey,

Yazı ve fotoğraflar için teşekkür ederim. Bildiğimiz bir yöreye özgü değişik anlatım ve fotoğraflar, bir başka biçimde ilgi çekici oluyor.

Size Bayındır-Yiğitler yolunu sormak istiyorum. Ne zamandır aklımda, bu yolu geçmek istiyorum, bilen birini bulmuşken sormak istedim. Mitsubishi L300 panelvanım var. Bu yol, benim açımdan herhangi bir risk taşır mı? Güneyden kuzeye mi yoksa, kuzeyden güneye mi geçmek daha cazip ve güvenli olur sizce?

Daha önce, "Salihli-Bozdağ-Birgi-Ödemiş"ve"Çıkrıkçı(Turgutlu)-Güney(Turgutlu)-Hacıisalar(Turgutlu)-Karaköy(Turgutlu)-Kerpiçlik(Ödemiş)-Bülbüller(Ödemiş)-Kayaköy(Ödemiş)-İlkkurşun- Ödemiş)" yollarını kullanarak, Gediz ve K.Menderes Ovaları bağlantısını bu iki yolla sağladım. Her iki yol da bahar mevsimlerinde bir harika. (Torbalı-Dağkızılca-Kemalpaşa Yolunu sayarsam üç oluyor. Ama bu yol, diğerleri kadar ilgi çekici değil)

Cavid Sezen

Merhaba Cavit Bey,yorumlarınız için ben teşekkür ederim

Torbalı-Kemalpaşa yolu şu an trafiğe kapalı zaten yol genişletme çalışmaları yüzünden,bir süre daha kapalı kalır sanırım.

Yiğitler-Bayındır yolunda üst kısımlarda dar kısımlar var ama nihayetinde asfalt kaplı bir yol.L300 için herhangi bir risk taşıyacağını sanmıyorum,rahat rahat geçebilirsiniz.Güzellik açısından malum Bozdağ dağ sırasının güney kısmı bitki örtüsü açısından zayıf,kuzey kısmıysa tam tersine çok güzel.

İzmir merkezden çıkıp bir gezi şeklinde geçmeyi düşünüyorsanız Armutludan sağa dönüp tırmanmaya başlarsınız(bu yol da çok güzeldir).Dağın sırt kısmından,Osmaniye köyünden (haritalarda Osmaniye diye geçiyor ama köylüler hatırlayamadığım başka bir ad kullanıyor) sola dönüp Osmanlar üzerinden Bayındır-Yiğitler yoluna çıkıp dönüşü oradan yapabilirsiniz.Böylece güney kısmına pek inmeden rotayı tamamlamış olursunuz.

Şu sıralar bu yollar çok güzel,ben daha öncede geçmiştim buralardan ama bu sene yağışların etkisiyle iyice coşmuş doğa.
Bu arada Pazar günleri piknikçilerin dolmasıyla kalabalıklaşıyor bu yollar,imkanınız varsa Cumartesi veya başka bir gün geçmenizi tavsiye ederim.

sinan-izmir' Alıntı:
Merhaba Cavit Bey,yorumlarınız için ben teşekkür ederim

Torbalı-Kemalpaşa yolu şu an trafiğe kapalı zaten yol genişletme çalışmaları yüzünden,bir süre daha kapalı kalır sanırım.

Yiğitler-Bayındır yolunda üst kısımlarda dar kısımlar var ama nihayetinde asfalt kaplı bir yol.L300 için herhangi bir risk taşıyacağını sanmıyorum,rahat rahat geçebilirsiniz.Güzellik açısından malum Bozdağ dağ sırasının güney kısmı bitki örtüsü açısından zayıf,kuzey kısmıysa tam tersine çok güzel.

İzmir merkezden çıkıp bir gezi şeklinde geçmeyi düşünüyorsanız Armutludan sağa dönüp tırmanmaya başlarsınız(bu yol da çok güzeldir).Dağın sırt kısmından,Osmaniye köyünden (haritalarda Osmaniye diye geçiyor ama köylüler hatırlayamadığım başka bir ad kullanıyor) sola dönüp Osmanlar üzerinden Bayındır-Yiğitler yoluna çıkıp dönüşü oradan yapabilirsiniz.Böylece güney kısmına pek inmeden rotayı tamamlamış olursunuz.

Şu sıralar bu yollar çok güzel,ben daha öncede geçmiştim buralardan ama bu sene yağışların etkisiyle iyice coşmuş doğa.
Bu arada Pazar günleri piknikçilerin dolmasıyla kalabalıklaşıyor bu yollar,imkanınız varsa Cumartesi veya başka bir gün geçmenizi tavsiye ederim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sinan Bey. Teyit edilen bu bilgi, uygun bir zamanda kullanılacaktır.

Akhisar'da yaşıyorum. Emekliyim, zaman sorunum yok. Okulların kapalı olduğu dönemde denize gitmem, hafta sonları ve bayram dinlencelerinde geziye çıkmam. (Zorunlu bir durum söz konusu değilse) Niye o kalabalığın vereceği rahatsızlıkla muhatap olayım?

Cavid Sezen

Merhaba,

Öncelikle çok keyifli bir gezi ve güzel bir anlatım olmuş, emeğinize sağlık. 29 Ekim'de bisikletle Bozdağ geçişi yapmak istiyorum bir grup arkadaşımla birlikte.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Birgi'den zirveye bir çıkış var, doğru anlıyorum değil mi? ben bu yolu iniş için kullanmak istiyorum. Şimdilik planım İzmir-Bozdağ yapmak, bir gece konaklamadan sonra Bozdağ-kayak merkezi-zirve-birgi-gölcük-bozdağ geçişini yapmak. Bir günlük dinlenmeden sonra salihli üzerinden İzmir'e dönüş. Yorumve tavsiyelerinizi almak isterim, özellikle bozdağ merkez-zirve-birgi-gölcük mesafeleri konusunda bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.

Selamlar...

ernurk' Alıntı:
Merhaba,

Öncelikle çok keyifli bir gezi ve güzel bir anlatım olmuş, emeğinize sağlık. 29 Ekim'de bisikletle Bozdağ geçişi yapmak istiyorum bir grup arkadaşımla birlikte.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Birgi'den zirveye bir çıkış var, doğru anlıyorum değil mi? ben bu yolu iniş için kullanmak istiyorum. Şimdilik planım İzmir-Bozdağ yapmak, bir gece konaklamadan sonra Bozdağ-kayak merkezi-zirve-birgi-gölcük-bozdağ geçişini yapmak. Bir günlük dinlenmeden sonra salihli üzerinden İzmir'e dönüş. Yorumve tavsiyelerinizi almak isterim, özellikle bozdağ merkez-zirve-birgi-gölcük mesafeleri konusunda bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.

Selamlar...

Merhaba;

Evet,Birgiden zirveye giden bir yol var,zaten Bozdağa çıkış için kullanılan tek taşıt yolu burası.
Birinci gün için bahsedilen yol ; İzmir-Bozdağ arası 130-150 km civarıydı sanırım.Yaklaşık 20 kilometresi de yokuş bu yolun.Devamlı pedal basan biriyseniz,pek bir sorun olmaz bu mesafe sizin için.
İkninci güne bakarsak;Bozdağdan kayak merkezi üstünden zirveye varmak biraz güç olur.Çünkü burdaki eğim çok dik ve yol oldukça taşlı.Yolun büyük kısmında bisikleti sırtınızda taşımanız gerekir.Hele bir de kamp ekipmanlarıyla çıkacaksanız işiniz çok zor.Ama o gün için eşyalarınızı Bozdağda bir yere bırakıp çıkmayı planlayabilirsiniz.Ama yine dediğim gibi bisikleti sırtınızda taşımaya hazır olun.Bir şekilde buradan zirve yaptıktan sonra Birgiye kadar uzun bir inişiniz var.İlk 5 kmsi biraz kırıcı,sonraki 8-10 km daha rahat bir toprak yol,gerisi asfalt.Birgiden sonra tekrar yukarı tırmanmanız gerekecek Gölcük için.Yaklaşık 20-25 km tırmanış var yine burada.
Üçüncü gün yine birinci günün tersi olacak.

Performansınızı bilmiyorum ama normalde günlük 150 kmyi ortalama bir tempoyla kendinizi hırpalamadan katedebilecek durumdaysanız,Bu rotayı da (kayak merkezi-zirve arası hariç) rahatlıkla yapabilirsiniz

bilgi için çok teşekkürler. grup olarak performanımız izmir-bozdağ arasını bir günde çıkartmaya yeterli olacaktır. Planımız Bozdağ'da bir pansiyona yerleşip ikinci gün en az ağırlıkla yola çıkmak. Endişem ikinci gün yapılacak bozdağ-zirve-birgi-gölcük-bozdağ geçişi. Bu parkurun toplam mesafesi hakkında hala net bir hesap yapamadım, ama çalışmaya devam ediyorum.

Selamlar,
Ernur

Tekrar selamlar,

Yukarıda bahsettiğim geziyi tamamladık. Ancak zirveden Birgi'ye inen yolu aşırı sis yüzünden bulamadığımız için çıktığımız yoldan kayak merkezine inmek zorunda kaldık. Gezi yazısını bu linkten http://www.pedalsesi.com/tr/viewtopic.php?f=9&t=5461 okuyabilirsiniz.

Selamlar...

Tebrikler;
Kayak merkezinden zirveye çıkış gerçekten de yorucu olmuşa benziyor.Aslında zirveden Birgiye inen yol çok belirgin ama sisin azizliğine uğramışsınız.Burnunun dibinden otoban geçse göremez insan,hele bir de yön duygusunu kaybettiğinizde sinir harbi yaşarsınız.
Tekrar tebrikler.

Sinan.
Zirvede ki harabe gazinonun yanında ki yol döne döne Birgi'ye mi iniyor.??
Direkt patikaya girerek Bozdağ Beldesine döndüğümüz için hiç devam etmedim o yolu.

Evet Murat abi.Yol ordan başlayıp varyantlarla vericilerin olduğu yere geliyor.Ordanda aşağı doğru,Kemerköye iniyor.Kemerköyden Birgiye kadar da asfalt yol var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR