Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Uydudan bulunduğunuz yerin koordinat bilgisi alınırken , baz istasyonundan da google earth bilgisi alınıp gerçek zamanlı seyahatinizi yapıyorsunuz. Yani tüm dünya koordinatları internet bağlantısı sayesinde elinizin altında oluyor. Ama faturanın kabarık gelmemesi icin paket erisim seceneği almanız tavsiye.
Eğer telefon A-GPS özelliğini destekliyorsa uydudan gelen verilerle baz istasyonlarından gelen verileri birleştirir ve doğrulamasını yapar. Konumdan ziyade zaman doğrulaması için A-GPS güzel ve önemli bir özellik. Bunun dışında bina içleri, tüneller ve uydu sinyallerinin zayıfladığı şehiriçleri gibi uydu sinyalleri yetersiz kaldığında koordinat bilgisini baz istasyonlarından almaya devam eder ve navigasyon kesintisiz devam eder. Bir alışveriş merkezinin en alt katındayken bile nerede olduğunu görebilirsin.
A-GPS hakkında daha fazla detay için;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23588.msg215510#msg215510
GPRS kullanımı ise sadece Google Map'i kullanma durumunda ortaya çıkabilecek bir durum ama Google Map'in haritalarını telefona yükleyip offline (ve GPRS bağlantısı gerektirmeden ücretsiz) kullanmakla ilgili birkaç konu mevcut forumda
a) Bende Explorist XL var. Ben GPS özellikli bir cep telefonu alsam, XL'de yaptığım gibi ücretsiz navigasyon yapamıyor muyum?
b) GPRS özelliği veyahut baz istasyonu özelliği tümden kapatılamıyor mu? Ben sadece uyduyla çalışmak istesem yapamıyor muyum?
a) GPS özellikli telefon aldıktan sonra önemli olan hangi programı kullandığındır... Ücretli program da var, ücretsiz de. İnternete bağlanarak navigasyon yapanı da var, bağlanmadan yapanı da. Olay programın çalışma mantığıyla alakalı birşey...
b) GPRS'i de kapatabiliyorsun A-GPS özelliğini de. GPRS neyse ama A-GPS özelliğini kapatmana gerek yok, bu zaten ücretsiz ve oldukça faydalı bir servis...
Küre Dağları kampından çıkıp böyle sermayenin içine dalarsan bugün bir milyon olursun, yarın ikibuçuk milyon
Merhaba bende HP Ipaq914 C telefon var ve üzerinde yüklü olan Google Maps'in online haritasından başka özel bir harita kullanmıyorum.
Ama GPS'i inanlımaz yavaş, Bir GPS uydusunu açık havada bile bulması 3-5 dakika arasında zaman alıyor. Bunun nedeni Google maps'ten mi kaynaklanıyordur yoksa hardware'den mi. GPS alıcısının A-GPS özelliği var mı bunu nasıl anlayabilirim?
Merhabalar.
Bende nokia 5800 xm kullanıyorum.Telefona yüklediğim Garmin navigasyonu ister a-gps ile istersem a-gps bağlanmadan kullanabiliyorum.Ayrıca bulunduğunuz yeri noktalamak içinde gps mevcut telefonun içinde.Ben avda kullanıyorum ve gayette memnunum.
neden kimse nokia E71 modelinden bahsetmemiş forumda anlamadım?? hem google earth le online gps, hem sesli navigasyon, hem gps özelliği ile dakika derece koordinatlar , bunları kaydedebilme vs....
üstelik her ikisi aynı anda , ve gps için bir bağlantı gerekmiyor seçenekli, uydu bulursa bağlanıyor.
ben forumun yabancısıyım, aslında teknolojinin de ama E71 ile öğrenmeye başladım
Nokia 5800 kullanıcısıyım telefonu yeni aldım 2010 babalar günü, Telefonda harici gps özelliği mevcut yani programını yükleyip telefon sebekesine para ödemeden kullanabiliyorsunuz yok ağa ben paralıda olsa kullanırım diyorsanız a gps özelliğini harici gps ile kullanabilirsiniz ben şu an hem garmin hemde ndrive programını beraber kullanıyorum ikiside çakışmadan çalışıyor ama n drive tam olarak çözemedim. Bir adet araç telefon tutucusu hani cama yapışanlardan bitanede de araç şarjı aldınız mı değmeyin keyfinize