GPS Özellikli Cep Telefonları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,703
Ynt: GPS Özellikli Cep Telefonları

Sn Speedy1
Nokia 5800 model telefonunu bende eşime aldım.İlk zamanlarda öğrenene kadar, hala çözebilmiş değilim.
İlk önceleri A-GPS özelliğinden dolayı biraz ücret ödesemde sadece GPS seçeneğini seçince ücret ödeme sorunu halledilmiş oldu.
Ancak GPS bağlantısı sırasında pil i çok çabuk bitiriyor, sanırım araç dışında kullanımı pek sağlıklı olmayacak gibi.Haritada
rota belirleme kullanımı konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Etiketler

uda4a' Alıntı:
Sn Speedy1
Nokia 5800 model telefonunu bende eşime aldım.İlk zamanlarda öğrenene kadar, hala çözebilmiş değilim.
İlk önceleri A-GPS özelliğinden dolayı biraz ücret ödesemde sadece GPS seçeneğini seçince ücret ödeme sorunu halledilmiş oldu.
Ancak GPS bağlantısı sırasında pil i çok çabuk bitiriyor, sanırım araç dışında kullanımı pek sağlıklı olmayacak gibi.Haritada
rota belirleme kullanımı konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
A-GPS için neden ücret ödediğinizi anlayamadım? TCELL sitesinde de aradım ama A-GPS için ücret alındığını göremedim. Mesela benim ve eşimin telefonu da A GPS özellikli ama ayrıca ücret ödemiyoruz.

Aslında ücretin tam olarak ne amaçlı alındığını bilmemekle beraber, kapalı alanda ki GPS veya navigasyon menusunu kullanırken,
şu kara kb data için 50 kuruş kesildiğine istinaden mesaj geliyordu.GPS dışında o anda başka bir menu vb mod kullanmıyordum.Neden ücret kesildiğini
bende merak ettim doğrusu.

A-GPS benim bildiğim kadarı ile, GSM vericilerinin lokasyon bilgilerini kullanarak sizin tahmini yerinizi belirleyen, bu şekilde uygduların da yerini daha kolay bulmanızı sağlayan bir sistem (Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin). Eşimin iPhone'unda Assisted GPS özelliği oldukça iyi çalışıyor, evin içinde bile sinyal aldığımız GSM vericisine göre lokasyonumuzu belirliyor. Uydu GPS gibi hassas olmuyor ama 300-400 m hata ile tahmini lokasyonu veriyor sonuçta.

Eğer A-GPS için telefonunuzun internete çıkması gerekiyorsa internet erişimi için alınan ücret kesiliyor olabilir. Ben Ben o sorunu 100 mb internet paketi ile çözdüm. (100 MB internet paketi Turkcell'de 10 TL, diğer oparatörlerde çok daha ucuz)
E maillerime ve google maps'te adres araken yetiyor.
Mobil GPS konusunda ilgiliyseniz, Bir de OR (Orhan) arkadaşımızın açtığı konuyu inceleyin derim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60162.msg706839#msg706839

Cevap için teşekkürler, sanırım A-GPS özelliğini kullanmak için internet kullanmak istediğinden dolayı, ücret kesintisi olmuş.
İnternet paketini şu an eşim çalışmadığı için pek gerek görmüyoruz.Bu telefonu alırkende
açıkçası bu kadar detay ve güzel olacağını beklemiyordum.belki bilmediğimiz bir yerlere giderken, araç şarj cihazı ile düzeni oturtup kullanabiliriz.
Diğer arkadaşın açtığı konuyu okumuştum bu yazıdan önce, aslında kışa ABD den bir yakınım gelecek ona outdoor tipi GPS getirtmek niyetim.
harita konusu biraz sıkıntılı anlaşılan.Onda da hafta sonları doğa yürüyüşlerine katılıyorum, harita olmasa da rotayı kaydedersem, başka zaman
arkadaşlarla gittiğimde işime yarar diye düşünüyorum.Harita konusunda da incelemelerim devam ediyor bakalım.

E 66 telefonumda A-GPS özelliği bulunmakta çevrim içi seçeneğini devredışı bıraktım
harita da sürüş ve anlık bilgileri tahminimden iyi veriyor ancak araçta navitech kullandıgım için gerek duymadım bir kere denedim sürekli ekran ışığını kapattı illet oldum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,818
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR