Gpsmap 60csx Km Yürüyüş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagci61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,815

dagci61

Yeni Üye
Merhabalar.

Ben Gpsmap 60csx Kullanıyorum Arkadaşlarla bir konuda anlaşamıyoruz. Km neye göre yazıyor. örnek olarak Ben birdağdan diger dağa gecerken zıkzaklı inişli cikişli yürüyorum varmış oldugum yerin kac km yürüdügümü direk küşbakişi olarak hat cızıpdemı Km hesaplıyor yoksa yürümüş oldugum rotanın genelınımı. Odametre de yazan Km bu konuda bilgisi olan varsa beni aydinlatırsa sevinirim

Etiketler
Ynt: Gpsmap 60csx Km Yürüyüş

yürümüş olduğun yol güzergahını metre cinsinden hesaplar.iz kaydını açık hale getirirseniz iz kaydı üzerindende yolun uzunluğunu bulabilirsiniz.eğer ilk başlangıç noktasından itibaren odometreyi sıfırlayıp başlarsanız daha sağlıklı sonuç elde edebilirsiniz.

Odametre yürüyüse başladım an restat yane sıfırlıyorum izler de acık tutuyorum Bizim Dağcılık Külübünde tartişması oldu cogu kuşbakışı hesaplıyor diyor ben ise kuşbakışıdegil yürümüş oldugum düzergahi söyliyorum daha fazla yürümüş olmamız gerek fılan diyorlar bir türlü inandiramadım siz emin siniz dimi bu konuda. teşekkür ederim

benimde gar.60csx cihazım var bed.eğt.öğret.yim hafta sonları traking yapıyoruz.gittiğim mesafeyi her zaman hesaplarım.kuş uçuşu mesafe olarak ayarlarsan dediğiniz yere direk gitmniz lazım.hiç viraj dönmeden.ben aynı zamanda koşarkende gittiğim mesafeleri bulabiliyorum.virajlı yollar dahil.topg.haritalarda direk yöne ve gidilen istikamete göre yol ve mesafe hesaplanabiliniyor.saygılar

Arkadaşlar size bi soru sormak istiyorum, yol bilgisayarını resetliyorum ve yola çıkmaya başlamadan odometre çalışmaya başlıyor, mesela şuan resetledim ve cihazı yanıma koydum ama hiç yol katetmediğim halde cihaz 280 metre gittiğimi ve 8 km/s hıza cıktığımı gösteriyor:(

sabit bir yerde dur.odometreyi sıfırla.yürümeye başladığın andan itibaren metre metre ilerlemeye başlar.ben hergün koşu parkurunda koşmaktayım ve cihazı çoğunlukta yanıma alıp mesafe ve süratimle birlikte zamanıda ölçebilmekteyim.aynı mesafeyi defalarca ölçme testi yaptım en fazla 5.6 m civarından fazla fark çıkmadı. hassasiyet olarak genellikle 3.4 m egnos civarı.aynı yolu parkuru özel kaplama yapan belediye ekiplerine ne kadar uzunlukta olduğunu sorduğumda tam turun 1585 metre olduğunu söylediler.benim cihazla defalarca test ettiğim mesafe ise tamı tamına 1580 m civarı bazen 1580-1587 m arası.cihaz uydu bağlantısı yüksek olursa ölçümde o derece gerçeğe yakın oluyor.arabaylada test yaptım.1 km mesafeyi ölçtüm tamamen aynı çıktı. saygılar

Selamlar,
yol bilgisayarindan kast ettiginizin 60Csx cihazi oldugunu saniyorum.. Eger bu varsayim dogru ise.. GPS'lerin yer konusunda yanilma paylari vardir ve gokyuzunu gormek zorlasinca bu hata artar... Bu nedenle yerinizden hareket etmeseniz bile sizin hareket ettiginizi sanar.. ve tabii 280 mt. hareket ettiginizi iddia eder ;-)

Yok, eger yol bilgisayariniz "GPS" degil ise, yukaridaki iddialarim maalesef "yalan" oldu.. iyi gunler dilerim, reha

Bedizismail ve reha cevaplarınız için teşekkür ederim, evet cihaz 60 csx ve sorunda sanırım cihazın gökyüzünü görmemesi ile ilgiliydi, açık bi alanda bu sorun olmuyor; ama benim başka sorunlarım çıktı meydana :smiley:; mesela altimetrem doğru göstermiyor, devamlı deniz seviyesinde kalibre etmek zorunda kalıyorum, aynı durum pusula içinde geçerli, kalibre ediyorum ama bi kaç gün sonra tekrar yön açısı azda olsa değişiyor, arasırada şöyle bi durum oluyor; mesela geçenlerde denizkenarına indim ve uydu sayfasından gps irtifasına baktım -113 lere düştü, gps konumumda o sırada +-3 civarlarında idi ve altimetreyi kalibre edeyim dedim ve 2 metreye ayarladım ve yaklaşık 10 dk orada bekledim ve 2 metre olarak ayarladığım altimetre -33 e kadar düştü, başka bi örnekte dün akşam eve gittiğimde apartmanın önünde altimetre 40 metre yi gösterirken , sabah aynı yerde baktığımda 55 metreyi gösteriyordu ; bu altimetre ayarlarında oto kalibrasyon ve barometre modu var, oto kalibrasyon açık ve barometre moduda değişken irtifada mı olacak; bu altietre konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim; saygılar...

60csx için kitabında söyle yazar , her pil değişiminde ürünü kalibre etmenizde fayda var

Merhaba arkadaşlar,bikaç sorunum var mesela ; motosikletle giderken özellikle uzun seyahatlerde anlık konum 3-4 metrelerde iken gps irtifası -50, -100 metrelere kadar iniyor bu da dolayısı ile orjinal irtifayıda - lere düşürüyor , başka bi sorunumda hedef belirlediğim bi noktaya rota çıkarıyorum ama dönüşleri bazen bi kaç metre ile kaçırıyor ve devamlı yeni rota oluşturuyor; bi kerede belki bilirsiniz, denemek amaçlı Güzelce'den Kumburgaz'a rota çıkardım ve inatla o rotayı takip ettim yolu bildiğim halde ve beni nerdeyse e-5 e ters yönden sokacaktı;arasıra da durduğum yerde pusulam donuyor;baytekin'i aradım bi sorun olmadığını söyledi ama ben öyle düşünmüyorum; garmin.com dan bişeyler indirip cihaza yüklememi söyledi ama benim menüm türkçe o versiyonları indirirsem menüm ingilizce mi olur bana yardım ederseniz çok minnettar kalırım, tşkler...

Szr, Garmin 60csx de firmware olarak hangi version yüklü ?? Yeni version 3.90 da bazı sorunlar okuyorum yurtdışı kaynaklarda..

Not: Genel bilgi olarak tüm GPS cihazları mutlaka açık bir ortamda açılmalıdır, Cihazın Cipset ine bağlı olarak belirli bir süre mesele 45 saniye sabit tutulmalıdır.

Sanırım navcity 2007 versiyonu yüklü; bunu soruyorsanız :smiley:

Malesef; onu bilemiyorum, nereden nasıl bakabilirim, daha yeniyim bu konularda, yardımcı olursanız sevinirim..

ENTR tuşuna basılı tutuyorsunuz daha sonra birtlikte power duşuna basarak açıyorsunuz cihazınızı , Diagnostic ekranı çıkıyor karşınıza o ekranda yazıyor Firmware versionu

Anladım, çok teşekkür ederim, cihaz yanımda değil ama elime geçince ilk fırsatta bakıp ileteceğim size..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler