Grand Cheeroke 2,7 Crd 2002 Havalandırma Klima Da Koku

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drmeckel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,748

drmeckel

Ana Kamp
arkadaşlar yeni aracımın tüm bakımlarını yaptırdım. gayet iyi ama havalandırmadan gelen kokuyu çözemedim. polen filtresi değişti ve ön konsol sökülmeden temizlik yapıldı. klima gazı değişti. ama havalandırmadan gelen pis kokuyu hala çözemedin. tecrübesi olan arkadaşlardan yardım lütfen. bu gidişle satıcam aracı :(

Etiketler
iç kısım kirli kalıyor. kokuya neden olan şey de küf ve bakteriler zaten. fiziksel olarak fan motorunun ve pervanesinin sökülüp dışarıda temizlenmesi lazım.

peki fan motorunun temizlenmsi için ön konsolun sökülmesi gerekirmi?. birde fark ettiğim klima açıkken daha az koku oluyor. havalandırma ve kalorifer açıkken koku çok fena.

torpido gözünü söküp arkasındaki panelleri ayırınca motorun kabı belirecek. eğer aracın içinin toz ve pislik olmasını göze alırsanız göğüsü sökmeden motoru olduğu yerde aralayarak için önce basınçlı hava, sonra balata spreyi en sonunda da klima temizleyici sprey sıkıp temzileyebilirsiniz.

2a7e568f01ca4f1065fd345b7503c50d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam torpidoyu çıkardım. Önüme gelen görüntü bu. Sağ üstte ızgaraların içinde sünger gözüküyor. Nasıl temizliycem tecrübeniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Burası evaparatör dedikleri boşluk zannedersem. İçine kamerayla baktığımda yaprakların olduğunu gördüm.

Şimdi servis manuelinde diyır ki moparın eevaparotör temizleyicisini sıkın. Ama piyasa da şu an böyle bir ürün yok. Burayı temizlediktrn sonra ne sıkıp temizlemeliyim?

özel birşeye gerek yok. önce kokusuz bir balata spreyi alacaksınız. bunu sıkıp temizleyeceksiniz. aslında ideali önce kompresör ile hava tutmak. sonra herhangi bir markanın klima temizleyici spreyini alacaksınız hani hortumlu olanlardan. onunla dezenfekte edeceksiniz.

Evaparator bu araçların belirli sürelerde arıza çıkaran parçası, evaparatörün altında kalan halılarda ıslaklık var mı ? Bu kadar koku bende hafif su kaçağı ve antifiriz kokusundan şüphelendirdi.

Yok çözüldü. Evaparatorün içi polen filtresiz kullanımdan yaprak parçaları pislik dolmuş. Motoru çıkarttık elimizle tek tek temizledik. Daha sonra dezenfekte eden klima spreyleri ile temizlendi. sonunda koku kesildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri