Grand Cheroke Wj Klima Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burakbekar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,895

Burakbekar

Kamp I
Merhaba arkadaşlar.

Aracım 2001 model ve siyah. Klima gazı tam, kaçak olmadığı halde 30 derece havada klima derecesi en düşükte ve fan sonda olmasına rağmen araç hasbel kader soğuyor. Benim bildiğim normal bir araç kliması 15-16 derecede yarım fan gücünde bile aracın içinde insanı dondurur. Elimi ızgaraya koyduğumda soğuk geliyor ancak aracı soğutmaya yetmiyor.

Aracın siyah olması bu kadar etkiler mi?

Meşhur sorun blend doors yani kaliperlerin kırık olması bunu etkiler mi? Ya da radyotör tıkanıklığı? Bi yerlerde görmüştüm, bu radyatöre hortumlar, vakumlar falan bağlıyorlardı. Bi ihtimal onu yaptırmayı düşünüyorum.

Sizin klimalarınız ne durumda? İstediğiniz soğukluğu alıyor musunuz?

Etiketler
klima
Ynt: Grand Cheroke Wj Klima Performansı

Aracın siyah olması şehir efsanesinden başka birşey değil.

Benim 2000 WJ'de klimaya dair bir sorunum yok.

Keyfe keder klima gazını değiştirdim ve havalandırma kanallarını hijyen açısından ilgili köpükle temizlettim.

Yetkin biri tarafından yapılacak kontrolle sorunu halledebilirsiniz umarım.

Kindjal' Alıntı:
Aracın siyah olması şehir efsanesinden başka birşey değil.

Benim 2000 WJ'de klimaya dair bir sorunum yok.

Keyfe keder klima gazını değiştirdim ve havalandırma kanallarını hijyen açısından ilgili köpükle temizlettim.

Yetkin biri tarafından yapılacak kontrolle sorunu halledebilirsiniz umarım.

Yazın bu sıcaklarda kaç derecelerde kullandığınızı söyleyebilir misiniz? Ya da şöyle sorayım? Aracın içinde üşüyecek kadar soğutuyor mu arabayı klimanız?

Sıcaklık mevcutta Ankara iklim ortalaması 27-28 dereceler.

Araç uzun süre park halinde güneş altında kalınca minumum seviye 12-13 e kadar ayarlayıp 3-5 dakikada soğutabiliyorum ki zaten bu dercede gerçek anlamda buz kesiyor araç içi.Normal ortalama kullanım derecem ise 20-22 dereceler yeterli oluyor.

Kindjal' Alıntı:
Sıcaklık mevcutta Ankara iklim ortalaması 27-28 dereceler.

Araç uzun süre park halinde güneş altında kalınca minumum seviye 12-13 e kadar ayarlayıp 3-5 dakikada soğutabiliyorum ki zaten bu dercede gerçek anlamda buz kesiyor araç içi.Normal ortalama kullanım derecem ise 20-22 dereceler yeterli oluyor.

Bilgiler için teşekkürler.

Elimi ızgaranın önünde tutunca elim üşüyor ama işte araba dediğiniz şekilde soğumuyor low da bile. Sağdaki iki ızgaradan çok düşük hava geliyor. Bi ihtimal ona bağlıyorum.

Burakbekar' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler.

Elimi ızgaranın önünde tutunca elim üşüyor ama işte araba dediğiniz şekilde soğumuyor low da bile. Sağdaki iki ızgaradan çok düşük hava geliyor. Bi ihtimal ona bağlıyorum.

Merhaba,araba dediginiz şekilde soğumuyor low da bile demişssiniz,fan ayarını low a cevirirseniz fan hızı azalır,low türkçe karsılıgı düşük demektir,dügmede muhtemelen low u kısaltma yapıp lo diye yazmıslar,siz daha cabuk aracın sogumasını istiyorsanız fan ayarını high yani yüksek kısmına almanız gerekir,high kısaltma olarak dügmede hi olarak gösterilmiş ve yüksek ayarda fan hızı en yüksek hıza cıkar ve aracınızın içi daha cabuk soğur,ama fan ayarını arttırırken lodan hi kısmına getirirken saat yönünde yavas yavas cevirin,yani alt kısımdaki hi kısmına aniden almanızı tavsiye etmem,yoksa birden aniden high a getirirseniz blend doors kırılabilir.Şahsi fikrim hi kısmında klimayı calıstırmam,yüksek ayarlar bazı parcaları daha cok yorabilir.Klimayı ayrıntılı bi sekilde pek calıstırmadım,bence kullanım kılavuzunda ilgili bölümleri okursanız faydalı olabilir ama sorununuz çözülmezse yetkili servis ya da bu araçlardan anlayan bi ustaya göstermenizda fayda var.

North wind' Alıntı:
Merhaba,araba dediginiz şekilde soğumuyor low da bile demişssiniz,...

Hocam ne yaptın :smiley: Low derken sıcaklık derecesi olarak low, yani 13'den sonra Low geliyor onu kastettim. Fan zaten high da çalışıyor :smiley:

Burakbekar' Alıntı:
Hocam ne yaptın :smiley: Low derken sıcaklık derecesi olarak low, yani 13'den sonra Low geliyor onu kastettim. Fan zaten high da çalışıyor :smiley:
Arkadas yanlıs anlamış herhalde :smiley:

Burakbekar' Alıntı:

Fan ayarı sanmıştım hocam,kusura bakma yanlış anlamışım :smiley: Soğuğu fazla sevmedigim için klimayı düşük derecelerde denemedim.Umarım klimanızın sorunu en kısa zamanda çözülür.

Benimde klima soğutmuyordu.Aracın radyatör kısmına bakarken radyatörün içinde ufak bi klima fanı oldugunu ve bunun çalışmadıgını farkkettik..Zaten klıma gazı dolumunu yeni yaptırmıştım ama soğutmuyordu.O fanın soketındeki temassızlığı giderince biraz daha iyi soğutmaya başladı.Ama öncekı aracım olan 2009 Forester gibi olmuyor aracın içi.Acaba diyorum bu aracın olacagı bumu diyede düşünmeye başadım..Buralar güneş altında şu anda 40-47 derece arası değişityor ve klimayı 20 derecede çalıştırıyorum.Ne buz gibi oluyor nede aracın içi çok sıcak oluyor..Orta halli bi performans.Bu arada klıma kompresorunude baktık oda gayet iyi çalışıyor.Kleperlerde işlevini yapıyor..Aklıma bir tek bu aracın klima performansından pek bişey beklememek ummamak gerektığı geliyor...

Bende de benzer bir sorun var. Klimayı açıyorum 20 derecede auto modunda içerisi buz kesiyor. (Ortalama dış sıcaklık 30 derece). Bazende yine aynı değerlerde açıyorum bu sefer önceki kadar sogutmuyor. Klima performansı kafasına göre çalışıyor. Bu neden olur ki acaba.

dijital kontrolü iklim kontrolünden nefret ediyorum ben. WK da da aynısı oluyor. klima sağlam ama soğutma yavaş gerçekleşişyor. 0 km den beri böyle.

Bi kere şu var, güneş altında beklemiş aracın içeriyi soğutması çok uzun sürerken, gölgede bekleyen aracınki ise daha kısa sürüyor.

Ama buradan okuduğum kadarı ile şu artık net ki, WJ'lerde içerde buz kesen de varmış. Demek ki benim gibi aynı sorunu yaşayanlarda bir sıkıntı var.

Ben baktırıp size haber vereceğim.

Kindjal' Alıntı:

Hocam, bu köpükle temizleme olayını açar mısınız biraz? Sadece hijyenle mi alakalı? Yoksa tıkanıklığı giderip soğumayı arttıran birşey mi?

Klima için bi kalibrasyon olayı vardı. Aküyü, sigortayı falan çıkartıyorsunuz. Bunu yapmak bir çözüm sağlar mı?

Kalıbrasypn anladıgım kadarıyla kleperlerin doğru yönlendirmesini düzenliyor. Soğutmaya bi katkısı yok ben denemiştim...

Xperia Z

Köpükle temizlemenin soğutmaya doğrudan etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Daha çok hijyen amaçlı bir uygulama.
Ama uygulama sonrası klimadan gelen havada ciddi bir ferahlık kokusu söz konusu oluyor,tavsiye ederim.
Selamlar.

ec4affaac36117cc60bb135689655826.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,992
Kayıtlı Üye Sayımız
166,741
Kaydolan Son Üyemiz
Ekrem 61

Çevrimiçi üyeler

Geri