Grand Cherokeden İnip Dustere Binmek.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 6005016 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,251
Ynt: Grand Cherokeden İnip Dustere Binmek.

olguncandan' Alıntı:
Fatih bey, böyle bir deney yapmadım.

Fikrimi şöyle söyleyeyim: Ön ve arka tekerleklerden birer tanesini havaya kaldıralım. 4WD ile tekerleklere güç verelim.... Boşta kalan tekerlekler dönecektir, yani güç, engelsiz olanlara aktarılacaktır ve araba hareket edemeyecektir

Gayet mantıklı.. ESP bildiğim kadarıyla 120 km üstü hızlarda devreye giriyor diye bilmekteyim yanlış hatırlamıyorsam

Etiketler

ESP; 4 tekerlekteki sensörler vasıtasıyla herhangi bir veya birkaç tekerin dönme hızının diğer tekerlerden farklı olduğunu algıladığında devreye girer. ister bunu 60 km hızda ister 100 km hızda gerçekleştirin, onun için tekerleklerin dönme hızındaki durum önemli.

dopamin' Alıntı:

Burda kimse kafa bulmuyor muhterem. Sen de başka yerde kafa bulsan daha çok kafa dengi bulursun.

Sadece bilmediğini söyleyen var (ben), yanlış bilebileceğini söyleyen var (serkanefe), "bu doğrudur" diyen var (ümiterkan).

Öğrenmenin yolu ya kitapçığı açarız ya da internneten arayınca buluruz.

Ben merak etmediğim için bakmadım ve araştırmadım; muhtemelen diğer arkadaşlar da muhtemelen öyledir. (Ümiretkan'ı okuyunca hatırladım, biyerlerde galiba 50 km.yi okumuştum)

Bilgiyi bilemeyebilirsiniz, önemli olan, o bilgiye ihtiyacınız olduğunda nerede bulabileceğinizi bilmektir.

Arkadaşlar ESP ile ilgili şöyle bir durum var.

Duster için ESP yazılımda, eğer kapatsan bile 60 km hızı geçtiğinizde eğer girmesi gerekiyorsa yine giriyor. İstesende tamamen kapatamıyosun. Kontrolü bırakmıyor yani..Ama yine de çok gevşek zemin vs. için düşük hızlarda istersen devre dışı bırakabiliyosun.

olguncandan' Alıntı:
Burda kimse kafa bulmuyor muhterem. Sen de başka yerde kafa bulsan daha çok kafa dengi bulursun.

Sadece bilmediğini söyleyen var (ben), yanlış bilebileceğini söyleyen var (serkanefe), "bu doğrudur" diyen var (ümiterkan).

Öğrenmenin yolu ya kitapçığı açarız ya da internneten arayınca buluruz.

Ben merak etmediğim için bakmadım ve araştırmadım; muhtemelen diğer arkadaşlar da muhtemelen öyledir. (Ümiretkan'ı okuyunca hatırladım, biyerlerde galiba 50 km.yi okumuştum)

Bilgiyi bilemeyebilirsiniz, önemli olan, o bilgiye ihtiyacınız olduğunda nerede bulabileceğinizi bilmektir.

Merhabalar anlatmak istediğim forumun amacı bilgi paylaşmaksa önce bilginin doğruluğuna bakıp sonra paylaşılsa daha yararlı olmazmı

Ömer bey, biz sadece fikir yürüttük ve bunun tahmin olduğunu yazdık. Yani "kesin bilgi" vermedik. Bunu da belirttik. Okuyan ve kesin bilgisi olan arkadaşımız çıkıp "doğrusu budur" diyebilir. Ona da zemin hazırlamış olduk. :D

olguncandan' Alıntı:
Ömer bey, biz sadece fikir yürüttük ve bunun tahmin olduğunu yazdık. Yani "kesin bilgi" vermedik. Bunu da belirttik. Okuyan ve kesin bilgisi olan arkadaşımız çıkıp "doğrusu budur" diyebilir. Ona da zemin hazırlamış olduk. :D

Eh bizde bekleyelim gari doğrusunu yazacak olan muhteremi zeminde hazırken

6005016' Alıntı:
duster la xj arasında ne fark var viraja girerken dusterdada savrulma hissi oluyormu.tedirginlik yaşıyormusunuz.tabiki yüksek olduğundan sedan kadar rahat dönmesini beklemiyorum.captiva kullanmıştım virajlarda zj den çok daha iyiydi tedirginlik olmuyordu .

Fatih Bey dusterla virajlara girerken savrulma hissini daha çok hissetiğimi söyliyebilirim şuna göre konuşuyorum XJ de ki süspansiyonlarım çok sertti ve jantlarım offsetli olduğundan lastiklerim dışarda dururdu bir çok arabadan daha iyi viraj alırdım. Başka bir arabayla kıyaslarsak duster aks aralıkları geniş, bir nevi de olsa avantajlıdır diye düşünüyorum.

esp araç çalıştığında devrededir. benim bildiğim .dverededir derken bu zaten esp ve asr ile birlikte çalışan sürekli evri işleyen bir program gerektiğinde fren yaptırıyor tekerleklere.

4x4 araçlarda yada farklı araçlarda farklı versiyonlar kullanılıyor olabilir.

hatta ilk kalkışta patinaj yaparak çıkmanın tek çare olduğu durumlarda esp yi kaptamak gerekir. aslında esp kapanmaz esp ile birlikte çalışan patinaj önleyici sistem kapanır.esp açıkken patinaja izin vermez devri düşürür. asr veya değişik isimleri vardı sanırım.

4x4 dusterlarda kaptmaya gerek olmaz ama 4x2 lerde kara veya buza saplandığınızda kapatmak gerekir.
mancar' Alıntı:
Fatih Bey dusterla virajlara girerken savrulma hissini daha çok hissetiğimi söyliyebilirim şuna göre konuşuyorum XJ de ki süspansiyonlarım çok sertti ve jantlarım offsetli olduğundan lastiklerim dışarda dururdu bir çok arabadan daha iyi viraj alırdım. Başka bir arabayla kıyaslarsak duster aks aralıkları geniş, bir nevi de olsa avantajlıdır diye düşünüyorum.

xj zj den daha sert bi araç sanırım zj virajlarda epey tedirgin ediyor çünkü aracın modifiyeli olmasıda yol tutşa katkı sağlamıştır mutlaka geniş taban farkı olur.

4x2 lerde ESP yok....

Demek ki antipatinaj sistemi olan bir Duster bu testi geçebilir..... (Bu sistem nasıl bir şey, Duster'da var mı bilmiyorum. En azından benimkinde yok. ;D, onu biliyorum)

beyler bence dusterde gecemezdi gibi geliyo bu testi çünkü nissanla aynı 4 ceker sistemini kullanıyo orada bi tane nissan vardı o gecemedi bence bizimkide kalırdı olay ağırlıklarla alakalıysa onu bilmiyorum

Selamlar

Zj den inip duster a binilmez yakıtı bile kıyaslanmaz çünki gücü çeken bedeli öder 1993–1998 5.2 L (318 CID) Magnum V8 230 Hp 407 Nm tork 8 otomatik efsane olmuş markalardan birinden bahsediyoruz.
şahsım için yazıyorum kimse alınmasın zj ile duster kıyaslamak ayıptır.
duster ların katıldığı bir etkinliğie sizde zj ile katılın kendiniz görün neyin ne olduğunu.
Bu arada diğer markalarıda görürsünüz.
jeep ve 2002 yılına kadar olan disco söz konusu olunca 2 kere düşünün efsane markalar
Mitsubishi Toyota Suzuki 1 kere düşünün
bulursanız imkan varsa oshkosh hiç düşünmeyin
diğerlerini bilmem.

saygılar.

Duster bu testi kesin geçer zerre şüphem yok benimde , zira bu araçların hepsinden daha iyi bir araç.

Bununla birlikte bu yaptıkları test bu tip elektronik çekiş sistmei kullanan araçların zaten zayıf karnı, aslında 4 çeker sandığınız araçlar çapraz iki tekerlekten güç alamadığı anda, yada genel tabirle çapraz askıda kaldığı anda biter. Subaruda diğerlerinden fakrlı olarak sanki elektronik ssitmele birlikte arka difransiyelde LSD gibi bişeyde varmış ve o sayede yürüyormuş gibi.

Oysa ön arka ve orta kilitleri olan bir araç bu testi sadece bir tekerleği sağlam zemine bassa bile geçerdi :smiley:

At,dan inip eşeğe binmeye benzer diyeceğim ama demiyorum çünkü dusterci arkadaşlara ayıp olur duster suv cheroke safkan arazi aracı aynı kategoriye koymak olmaz değilmi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

SON KONULAR