Grand Cherokee 2.7 CRD

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amiggooo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,340

amiggooo

...
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Yer
osmaniye
2005 model grand cherokee 2.7 crd buldum daha 99.500 km de ve her 10 bin km de kolumanda bakımları eksiksiz yapılmış... araç ile ilgili bilgi almak istiyorum ne gibi masraflar açabilir ve alırken en çok nelere dikkat etmeliyim...
 

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

Selamlar, bu konu önce dünya soğudu ya kadar gider ;) bizdeki 96 lar sorun çıkartmıyor neredeyse ... Yalnız servise 2.7 dizelmi 4.7 benzinlimi dediğimde 4.7 benzinli dediler.. dip not.
 

Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

tık aranızda sayılırım... beni bilgilendirecek olanlar sizlersiniz arazi aracına 4-5 aydır meraklıyım bir kaç kez land rover dıscovery td5 kullandım... fakat cherokee'nin daha direksiyonuna geçmiş değilim... bunun için sizlerden bilgi almak istiyorum hem günlük hayatımda hem arazide kullanacagım...
 


Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

ben WJ kullanmadım ancak ZJ yi almadan önce inceledim oturdum. oturuşu daha konforlu o kesin. wj jeep in veri yolu sistemine geçtiği ilk model. eskiden her sinyal için bir kablo mantığı vardı yani tamiri kolaydı elektroniğinin. wj bildiğimiz manada modern bir araç yani. ama sanıyorum elektrik arızaları pek yaygın değildir jeep ürünlerinde. daha çok imalat kalitesi düşük oluyor yeni nesil araçlarda.

km si düşükse bence 2.7 güzel bir seçim olur bütçe uygunsa. malesef ülkemizde vergi büyük problem büyük hacimli motorlarda. 4.7 baştan kaybediyor.
 




Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

Servisin 2.7 crdı değil de 4.7 benzinli wj yi tercih edin demesinin nedeni ne olabilir? Ben de düşünüyor ve bu araçlardan birini almak istiyorum. Hesabımı yapıyorum.Şimdi:
1. 4.7 benzinli bir wj 2.7 crdı wjye göre yaklaşık kaba hesap 15.000 tl daha ucuz.
2. 2.7 crdı yakıtı 100/10 lt ve bu da yaklaşık olarak 32 tl
3. 4.7 benzinli ama lpg takılmış bir wj nin 100 km tüketimi söylenenlere göre şehir içi 35-40 tl arası, şehirler arası 25-30 tl arası.
4. Bakım ve masraflar konusunda dizel araçların her markada daha pahalıya mal oldukları kabul ediliyor. Ancak 4.7 gibi bir benzinli motorun da bakım masrafları hakkında fazla iyimser olmamak lazım geldiğini düşünüyorum.
5. Vergi konusunda 4.7 benzinli olanı 2001'e kadarkiler daha avantajlı.
6. İş zevke gelince olay değişiyor. Ben hiç böyle bir araca binmedim ve kullanmadım. İnternetten 4.7 nin sesini dinledim ve aşık oldum.
7. Ha bir de bu iki araç arasındaki 15.000 tl lik farkı ben dizel olanını alsam kaç yılda çıkarırım. Benim hesaplarıma göre 100.000 km yaptığım zaman yaklaşık olarak aradaki fark kapanıyor.

Not: Sayın arkadaşlarım yukarıda yazdıklarım benim nacizane düşüncelerim. Yanlış olabilir, çünkü ben bu arabalardan almak isteyen ancak şu ana kadar koltuğuna dahi oturmamış biriyim. Yani bu arabaları hiç tanımıyorum sadece sizlerin yazdıklarından yola çıkarak bu sonuçlara vardım.
 

Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

Bülent Bey Merhaba;

Ben de 10 15 güne kadar wj kasa bir araç alacağım. Ama ben kararımı araştırmaya başlamadan önce vermiştim 4.7 V8 olarak.
Çünkü normal hayatta kullandığım binek aracım var. Bunu soft off road gezileri ve kampingler için alıyorum.
Bu yüzden motorunun güclü olması benim için en önemli husus.
Kararınızı etkilemek istemem ama hiç bir diesel motor; V8 verdiği gücü veremez.
2.7 CRD alacaksanız, 2003 ve üzeri araç alacaksınız ki; onun vergisi ile 2000 model 4.7 nin vergiside aynı.
Bence tüplü bir 4.7 alın ve gaza bastığınız o canavarın gücünü hissedin derim.
Yinede karar sizin, Jeep markası kötü araç üretmez.
Çok da fazla kafanızı karıştırmayın derim. Bu araçları asfaltta parçalayamazsınız istesenizde.
 


Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

Ben de aynı şeyleri düşündüm, aradaki fiyat farkı da çok yüksek. Dikkatimi çeken bir nokta daha var o da dizel olanların km leri çok fazla iken 4.7 lerin 2. elleri daha az km yapmış ve daha temiz dolayısıyla ben de 4.7 alacağım inşallah.
 



Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

Evet haklısınız. Bu araçlar çok yakıyor diye ve ilk çıktığında LPG takılamıyor diye çok kullanılmadı.
Ayrıca bu tarz araçların büyük bir çoğunluğu Zengin kocaların eşlerinin Market arabası olarak kullanılmıştır. :smiley:
Bende 4.7'lerin diesel modellerine göre daha diri araçlar olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca bu pazar bir pazarlık için gittiğim. Fiyatta anlaşamadık ama deneme sürüşünde; 2001 model 4.7 V8 de gaza bastım.
Kendi binek aracım olan 2007 model Honda Civic'ten daha hızlı 100 km/h ye çıktığını gördüm.
Bu gücü üreten bir araç için şehir içinde 359, 400 kr çok da büyük bir rakam değil bence. :D
 

Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

5.2 zj sini satıp 2.7 crd alan bir tanıdığım var en iyi cevabı o verecektir üyeliği var burda kesinlikle 5.2 yi mumla aradığını söylüyor...o kadar diyim....ha 2.7 gidiyor mu gidiyor....ama v8 uçuyor
 

Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65603.0

yukardaki başlığa bi göz gezdirin...yardımcı olacaktır...
 


Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

Ben 2010 Aralik basinda 2005 model 2,7 CRD aldim bir tane ve cok memnunum.
Ancak bir baska arkadasima da 1,5 - 2 aydir ayni kasanin 2002 veya 03'unden ariyoruz ve bircok da bulduk. Ama yetkili servise goturdugumuzde "hicbir sorunu yok" denilen araclarin; birisinin sasisi catlak cikti, diger birisinin boya kalinligini mikron makinasi okumadi, bir baskasini makinaya baglayinca 95 bin km dusuruldugu falan cikti.

Dolayisiyla benim fikrim, muhakkak bir yetkili servise gosterip oyle karar verin. Gerekirse km'si yuksek olabilir ama yeter ki orijinal olsun. Benim bildigim, bunlarin bakimlari muntazaman yapildigi taktirde, pek sorun yasanmiyor. Ben Maslak Ciftkurtlar'a goturuyorum.
 



Ynt: Grand Cherokee 2.7 CRD

valla ben aracımı ankaradan aldım 2005 model ufacık çiziği bile yok 40 000 km dahil aldığım kişi her onbin km de bakıma girdirmiş ankara kolumanda kayıtlarda görülüyor fakat daha aracı araziye sürmedim neler yapabileceğini inanın bilmiyorum yarın 01/03/2011 100 000 km ağır bakıma giriyor antep kolumanda arazide kullanmak için aldım fakat ya kendime yada araca güvenemiyorum böyle giderse satacağım ayrıca 100 000 km de kolumana özellikle söylemem gereken bi bakımı var mı bu aracı...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,975
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst