Grand Cherokee 2001 4.7 V8 Wj Vites Geçişi Vuruntu Yapıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,152
Ynt: Grand Cherokee 2001 4.7 V8 Wj Vites Geçişi Vuruntu Yapıyor.

Merhaba,
Aracınız ile ilgili yaşadığınız sorunları bende vaktinde yaşadım ve sizde harap olmayın diye tecrübelerimi aktarmak istedim.
Öncelikle yukarıda bahsedilen işlemlerin aracın şanzıman performansına , vites geçişleri vuruntu gibi sorunlara etkisi var. Bende sizin yaptırdığınız işlemleri ve arkadaşların çözüm önerilerinin bir çoğunu yaptırdım, bunlar performansta fark yarattı fakat vuruntu geçmedi. Maslak sanayi 2 kısım 24. sokakta Mahir usta ile tanıştım ve bu aracın şanzıman kalibrasyonu ile ilgili sıkıntı olabileceğini söyledi, kendisinde orjinal makina olmadığı için aracı alıp başka yere götürü , şanzıman soğukken cihaza bağladılar kalibrasyon yapıldı ve % 80 oranında düzeldi. Sanırım kalan % 20lik sorun sanzıman içinde ama bu şekilde binmeye devam ediyorum eskisi kadar rahatsız edici değil.

Sizin TCM değiştiğinde doğru kalibrasyon yapılmadığı için vites geçişleriniz sorunlu olabilir. Israrla orjinal makina ile kalibrasyon yaptırmanızı öneririm.

Saygılarımla

TurkClan' Alıntı:
Merhaba,
Aracınız ile ilgili yaşadığınız sorunları bende vaktinde yaşadım ve sizde harap olmayın diye tecrübelerimi aktarmak istedim.
Öncelikle yukarıda bahsedilen işlemlerin aracın şanzıman performansına , vites geçişleri vuruntu gibi sorunlara etkisi var. Bende sizin yaptırdığınız işlemleri ve arkadaşların çözüm önerilerinin bir çoğunu yaptırdım, bunlar performansta fark yarattı fakat vuruntu geçmedi. Maslak sanayi 2 kısım 24. sokakta Mahir usta ile tanıştım ve bu aracın şanzıman kalibrasyonu ile ilgili sıkıntı olabileceğini söyledi, kendisinde orjinal makina olmadığı için aracı alıp başka yere götürü , şanzıman soğukken cihaza bağladılar kalibrasyon yapıldı ve % 80 oranında düzeldi. Sanırım kalan % 20lik sorun sanzıman içinde ama bu şekilde binmeye devam ediyorum eskisi kadar rahatsız edici değil.

Sizin TCM değiştiğinde doğru kalibrasyon yapılmadığı için vites geçişleriniz sorunlu olabilir. Israrla orjinal makina ile kalibrasyon yaptırmanızı öneririm.

Saygılarımla

Merhaba, degerli düsüncelerinizi paylastıgınız icin cok teşekkür ederim efendim,Yeni tcm taktırdıgım zaman sanzıman kalibrasyonu yaptırmayı artık düsünüyorum,iyiki sizden boyle bi cevap aldım,daha once tcmyi takan usta telefondan biraz büyük cihazlarla program yüklediler ama, bu aracların orjinal cihazlara baglanıp incelenmesi gerekir.Sanzımanın soguması ne kadar bi zaman aldı yaklasık biliyor musunuz?Sizde aracın yanında mıydınız?Genelde yetkili servisler,müsteriyi aracın bulundugu bölüme almıyor,bende titiz oldugum icin aracın yanında olmak isterim.Vuruntu %80 oranında düzeldiyse suan vuruntu cok cok az mı?Sadece 1. viteste mi yoksa diger viteslerde de vuruntu var mı?Benim diger vitesler cok iyi geciyor,size bi de sunu sorucaktım,vitesi D ye aldıgınız zaman devreye 1,2 saniye icinde mi giriyor,yani otomatik kendi gazı veriyor ya,D'ye takınca o gazı verme süresini demek istiyorum,önceden bende 1 saniye bazen 2 saniyeye yakın bekliyordu,cıkma modulde bu süre 2,3 saniyeye cıktı.
Maslak sanayi 2 kısım 24. sokakta Mahir usta aracınızı baska yere yani makina olan yere götürdü demişsiniz,acaba nereye götürdünüz,götürdügünüz yerin teli var mı?Özelden de mesaj atabilirsiniz.Birkaç yer var aklıma gelen fakat içlerinde en iyi olan yere yaptırmayı düsünüyorum,İstanbul'dayım.Saygılarımla.

Yaklaşık 1 saatten fazla bekledik, 3. viteste ufak bir vuruntu kaldı oda eğer tamgaz yapıp ayağımı gazdan aniden çekersem 2-3 yaptığında oluyor. D ye aldığımda cırrrr diye hafif bir ses gelerek 1-2 saniye sonra dolduruyor. Sönmezler yada çiftçiler serviste iyi işçilik yapıldığını duymuştum fakat ben yetkili servise gitmedim, tamirci arkadaşımın tavsiyesi ile Mahir ustayla tanıştım, yıllarca yetkili serviste amerikan ağırlıklı otomatik şanzıman ustalığı yapmış daha sonra yakın geçmişte kendi yerini açmış. Çok samimi bir esnaf tanışmanızı, fikir almanızı hatta aracı ona yaptırmanızı tavsiye ederim.

saygılar

TurkClan' Alıntı:
Yaklaşık 1 saatten fazla bekledik, 3. viteste ufak bir vuruntu kaldı oda eğer tamgaz yapıp ayağımı gazdan aniden çekersem 2-3 yaptığında oluyor. D ye aldığımda cırrrr diye hafif bir ses gelerek 1-2 saniye sonra dolduruyor. Sönmezler yada çiftçiler serviste iyi işçilik yapıldığını duymuştum fakat ben yetkili servise gitmedim, tamirci arkadaşımın tavsiyesi ile Mahir ustayla tanıştım, yıllarca yetkili serviste amerikan ağırlıklı otomatik şanzıman ustalığı yapmış daha sonra yakın geçmişte kendi yerini açmış. Çok samimi bir esnaf tanışmanızı, fikir almanızı hatta aracı ona yaptırmanızı tavsiye ederim.

saygılar

Bende D ye aldıgımda cır diye ses gelmiyor,sadece araca dısardan bakınca vitese gecişte elektronik bir ses geliyor ama o sesi aracın icinden duymuyorum.Mahir ustayla görüsmek isterim,teli sizde varsa özelden mesaj atabilir misiniz?Teşekkürler.Saygılar.

blueplane' Alıntı:
Bende D ye aldıgımda cır diye ses gelmiyor,sadece araca dısardan bakınca vitese gecişte elektronik bir ses geliyor ama o sesi aracın icinden duymuyorum.Mahir ustayla görüsmek isterim,teli sizde varsa özelden mesaj atabilir misiniz?Teşekkürler.Saygılar.

Merhaba,
Probleminizi nasıl çözdünüz? Aynı sorun bende de var.
D'ye aldıktan sonra gaza basınca bir kaç saniye bekleyip öyle harekete geçiyor. Tabi bu esnada tak diye vuruntu yapıyor. Diğer vites geçişleri ise hissedilir gibi değil, sorunsuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,052
Kayıtlı Üye Sayımız
166,794
Kaydolan Son Üyemiz
fuatkollayan

SON KONULAR

Geri