Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 Bozuk Yolda Tık Diye Ses Geliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,786

blueplane

V8 4.7 WJ
Merhaba,Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 aracımla biraz bozuk yolda,yani cok fazla bozuk olmayan yollarda ,yada parke taşlı yollarda camı actıgım zaman aracın dısından sanki lastige tas girmişte ses yapar ya o tarz bi ses duyuyorum ama ses bana biraz farklı geldi,direksiyonda hafif bosluk var,cukurlara girdigim zaman direksiyondaki boslugu hissedebiliyorum ama normlade bosluk hissedilmiyor,acaba dıstaki ince sesle direksiyon kutusun bi ilgisi olabilir mi?Dönüşlerde direksiyondan tak tuk diye farklı bir seste geliyor ilk sesten farklı olarak,ama düz yolda bi sorunum yok,aracımı 1,5 ay once almıstım servis ekspertiz raporunda direksiyon kutusunun degismesi gerektigini söyledi,1400 tl fiyat cıkardı,fakat asırı bi bosluk hissetmiyorum,bu sekilde kullansam ilerde bana büyük sorunlar acar mı?Aracım durdugu yerde direksiyonu hafifte cevirsem lastikler hareket ediyor.

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 Bozuk Yolda Tık Diye Ses Geliyor

ayrıca yazmayı unutmusum,aracımın arka amortisorlerinden biri patlak,arka amortisorlerden digerininde burcu kırık,acaba bundan dolayı mı parke taşlı yolda ses yapıyor?

Daha fazla masraf acmadan kontrol ettırmenızde fayda var

Aracımı almadan önce yani 2 ay önce yetkili serviste ekspertiz yaptırdım,bi de direksiyon kutusu değişmeli demişlerdi,ama direksiyon kutusunda hafif bosluk var,yolda cukurlara girince hafif boslugu hissediyorum,onun dışında dönüşlerde bazen direksiyonla ilgili tık diye ses geliyor,tur olarak hafif döndürsem lastik oynuyor,yani belki bi müddet boyle idare eder gibi.Yani baska bi sorun bulamadılar,zaten ekspertizden sonra 200 km yol yaptım ve dikkatli kullandım.Bu arada aracım 86000km de.Yıpranmıs bi arac değil.Ama dediginiz gibi en iyisi erken müdahale.

aracımın arka amortisorlerinden biri patlak,arka amortisorlerden digerininde burcu kırık

Sesi ve direksiyon boşluğunu bilemem ama bu ikisini ihmal etmeyin.

Kısa zamanda amortisörlerimi degistiricem,yardımlarınız icin teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR