Grand Cherokee (ZJ) Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,254

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee (ZJ) Yükseltme

Serkan yeni aracın hayırlı olsun. Hemen keyifle modifikasyona soyunmuşsun. Kolay gelsin.
Yaptığın işlemleri ve bundan sonraki modifikasyonları bol resimli ve detaylı anlatırsan, ''Garaj' bölümüne alırız ;)

serkan fabrikasyon ölçüleri değiştirmişsin ya, ön ve arka takozlarda boylardaki uzunluk farkını !!!! küçük bir hesap yaparsan farkedicen ön ve arkadaki taktığın takozların yerlerini değiştiririsen ,aracın fabrikadaki ölçüm değerlerinle neredeyse eş değerde yükselmiş oluyor ... yani önün daha yüksekl olmuyor arkası yükseliyo bi hesapla görücen...

beatrix' Alıntı:
Serkan, herşey iyi hoş görünüyorda benim kafama takılan ince bir ayrıntı var onu göz ardı edemiyorum... Orjinalde bu modelleri özellikle önleri biraz düşük yapmalarının teknik olarak bir sebebi var bence... diğer bir konuda şu anda üzerinde buluna orjınal amortisörlerinde kısa kalması sorunu... sonuçta çok uzun ve detaylı mühendislik araştırmalarıyla tasarlanmış araçlar bunlar... Bilemiyorum, bence dikkatli bir şekilde asvaltta süratli viraj girişlerinde test et arabayı... Amortisörleri pek dert etmiyorum, nihayetinde standart kabiliyetleri dıışında çalışmaya zorlanırlarsa bozulur gider sende uzunlarla değiştirirsin ama dediğim gibi ön ve arka standartını değiştirdin, aman dikkat...! Diğer bir konuda şimdi aklıma gelen; ön direksiyon denge kolunun oraya bir parça ekleniyor (resimde dikkat et yayların altında duran üçken parça ) orjinal yükseltme kitlerinde vardır bu, 5-6 sene önce sistem takılırken servis bu parçanın çok önemlı ve gerekli olduğunu söylemişti, servisi aradım tekrar sormak için ama ustaya ulaşamadım...

Tekrar Bravo, sen bu işe iyi soyundun... :smiley:))
abi gerekli araştırmaları yaptım..yukardada dediğim gibi orjinal kitlerdede ne amortsör uzatması ne başka bişey var..ayrıca ihtiyaç duyarsam amortisörleri uzatmakta sorun değil benim için...
sağol sizlerin bilgileri sayesinde yapıcaz bişeyler artık...;D

Jeep34' Alıntı:
Serkan yeni aracın hayırlı olsun. Hemen keyifle modifikasyona soyunmuşsun. Kolay gelsin.
Yaptığın işlemleri ve bundan sonraki modifikasyonları bol resimli ve detaylı anlatırsan, ''Garaj' bölümüne alırız ;)
teşekkürler uğur abi..sizlerin izlerinizi takip etmeye çalışıyoruuz..:smiley:

ates' Alıntı:
serkan fabrikasyon ölçüleri değiştirmişsin ya, ön ve arka takozlarda boylardaki uzunluk farkını !!!! küçük bir hesap yaparsan farkedicen ön ve arkadaki taktığın takozların yerlerini değiştiririsen ,aracın fabrikadaki ölçüm değerlerinle neredeyse eş değerde yükselmiş oluyor ... yani önün daha yüksekl olmuyor arkası yükseliyo bi hesapla görücen...
ateş ne demek istediğini anlayamadım kardeşim...;D

Serkan, hatırladığım kadarıyla "Pro Comp" 3 " kit bana geldiğinde kutudan çıkan amortisörler ile orjinal amaortisörleri arasında en az 10 cm fark vardı.... Orjinal amortisöleri hala bende duruyor.

Kit parçası 002.jpg

serkann' Alıntı:
abi 3'' diyosun ben 2'' yaptım..ayrıca 10 cm fark neden onu bilmiyorum...3'' 7.5 cm yapar..

yükseltmenin tek amacı aracı yerden kaldırmak değildir. 3.5" te kollar ve amortisörlerde değişir... böylece artikülasyonda artar. amortisörün uzun olmasının sebebi budur...

serkann' Alıntı:
sökme işlemine bşalamadan önce araç yüksekliğini ölçtüğümde..ön çamurluk yüksekliğinin 795 mm,arkanın ise 810 mm olduğunu not aldım..ön tarafın düşük olması dikkatimi çekmişti lastik basınçlarınında aynı olmasına rağmen..öne takıcam parçaların yüksekliğini 55mm arkaları ise 50mm yaparak biraz dengelemeye ve yaklaşma açısınıda birazcık olsun artırmaya çalıştım..sonrasında önler 850mm arkalar ise 860mm olmuştu..

izim.png

SL270895.png

SL270897.png

aracın önünü daha yüksek yaptığın için , yükseltmede sorun yaşıyosan veya yaşarsan ön ve arka takozların yerlerini değiştiririsen ,araç yine orginal ölçülerinle orantılı yükselmiş olur.

Serkan, öncelikle bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum. Senin bir olaya kendi imkanınla çözüm bulmanı ve bunu hayata geçrmeni inan bana taktirle karşılıyorum ve hoşuma gidiyor. Ama birde madalyonun diğer yüzü var. Araçlarda bizim pratikte hiçte önemsemediğimiz ölçüler uygulamada büyük farklılıklar gösterir. Sen arabayı sadece kasadan yükseltmiş oldun ama buna karşılık kasa ya bağlı olan birçok parçayı difransiyelden kasarak ayırdın. Bunlardan bir taneside hayati önemi olan ön denge kolundaki "track bar" dır. Bu trak burda kasa ile birlikte yukarı kalkmış oldu. Araya konulan üöçken parçada bu aradaki farkı kapatan parçadır ( resimlerde görüyorsun). Bununla birlikte alt kollarda kasıldı, amortisörlerde kısa kaldı. Süspansiyon yükseltme kitinde arabayı kaldıran eses parça uzun ve kalın helezonlardır, ve buna bağlı olarak alt kollar ve amortisörler buna uyumlu olarak değişir. ( Denge kolu parçası ile birlikte) . İlk testlerde sen bunu fark etmeyebilirisn ama sonradan aksaklıklar zinciri birbirini takip eder. Çünkü birbirlerini tamamlayan bir uyum içinde çalışan sistemin bir parçasını sen değiştirdin buna bağlı olarak sistem bozuldu. Bence bu işlemleri yapmadığın sürece aqrabayı kullanırken fazla riske girme.

ahh be abicim..ben anlatamıyorum galiba...senin o söylediğin herşeyi çok iyi biliyorum..aracın donanımları 2'' kadar töleranslı..2'' ten sonra problem yaşanıyor...yurt dışındaki 2'' paketlerde neler var biliyormusun? sadece gördüğün 4 rakoz var...ama 2'' ten sonrakilerde önce amortisörler olmak üzere bir çok şey değişiyor seninde söylediğin gibi..bigün gel benim şirkete yaptığım işleri bi gör sonra dersin serkan sen bu aracı at çöpe kendine yeni bir araç yap..:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR