Grand Cherokee (ZJ) Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,275
Ynt: Grand Cherokee (ZJ) Yükseltme

serkann' Alıntı:
bu değerlendirmeleri yaparken aracı gündelikmi yoksa sadece arazidemi kullanıcaksınız onuda göz önünde bulundurun derim....
Gündelik gibi, senelik ortalamada 3 haftada bir haftasonları gezenbilir gezileri....

Etiketler

o zaman neyi düşünüyorsun daha..2'' ve bir takım MT çok bile gelir emin ol..yükseklik arttıkça getirdiği sıkıntılarıda bence bir araştır..kullanım olsun donanım olsun...

serkann' Alıntı:
o zaman neyi düşünüyorsun daha..2'' ve bir takım MT çok bile gelir emin ol..yükseklik arttıkça getirdiği sıkıntılarıda bence bir araştır..kullanım olsun donanım olsun...
Ben tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım. Yani bu off road kullanım periyodunda iyi mi diyorsunuz.
Netleşir misiniz?

Sıkıntı oluyormu olmuyor mu? Difte ses, şaft sıkıntısı felan, transfer case, ana şanzman yorulması....
Bide özel mi olcak emin değilim ama, avatardaki makine sizinki değil mi? Ön arka kaç inç lift? Tam lastik ebadı ne? Flanş varmı? Tekerlekler dışarıda duruyor. Jantlar mı off-set? Off-set değeri ne? Karar verirsem bana göndereceğiniz lift kitlerin dördüde aynı, 2', diye cevap vermediniz? Kredi kartı mümkün mü?.......

Alfonse' Alıntı:
Ben tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım. Yani bu off road kullanım periyodunda iyi mi diyorsunuz.
Netleşir misiniz?

Sıkıntı oluyormu olmuyor mu? Difte ses, şaft sıkıntısı felan, transfer case, ana şanzman yorulması....
Bide özel mi olcak emin değilim ama, avatardaki makine sizinki değil mi? Ön arka kaç inç lift? Tam lastik ebadı ne? Flanş varmı? Tekerlekler dışarıda duruyor. Jantlar mı off-set? Off-set değeri ne? Karar verirsem bana göndereceğiniz lift kitlerin dördüde aynı, 2', diye cevap vermediniz? Kredi kartı mümkün mü?.......
kardeş senin işin zor...:smiley: ergun abiyle özel olarak görüş bence..
avatardak resim benim makina evet..2'' ön arka aynı..flanş yok jantlar orjinali..lastikler 255x75x16 cooper stt..hiç bir sıkıntı yok..bende 2 3 hafta bir araziye gidiyorum..haftaiçi ortalama günde 70 80 km yol yapıyorum...bence bu şartlarda kullanılan bir araç için çok ideal..diğer arkadaşlarda benim gibi kullanıyor ve onlarda çok memnun...

serkann' Alıntı:
kardeş senin işin zor...:smiley: ergun abiyle özel olarak görüş bence..
Ne alaka şimdi, ben gene anlamadım sizi....

Hala göndereceğiniz lift parçalarınızın aynı yükseklikte olup olmadığına cevap yazmadınız. Kendi yaptığınız lift kiti takarken önü daha yüksek kullanmıştınız. Yanılıyor muyum? O parçaları mı göndereceksiniz diye soruyorum.

Diğer cevaplarınız çok verimli benim için. Teşekkür ederim, Bu ebatlar 2' te sorunsuz oluyor demekki. Avatardaki resimde çamurluk içleri felan çok güzel dolmuş. Başka fotoları var mı gcnizin son haliyle veya foto linki felan....

Alfonse' Alıntı:
Ne alaka şimdi, ben gene anlamadım sizi....

Hala göndereceğiniz lift parçalarınızın aynı yükseklikte olup olmadığına cevap yazmadınız. Kendi yaptığınız lift kiti takarken önü daha yüksek kullanmıştınız. Yanılıyor muyum? O parçaları mı göndereceksiniz diye soruyorum.

Diğer cevaplarınız çok verimli benim için. Teşekkür ederim, Bu ebatlar 2' te sorunsuz oluyor demekki. Avatardaki resimde çamurluk içleri felan çok güzel dolmuş. Başka fotoları var mı gcnizin son haliyle veya foto linki felan....
istediğiniz ölçüde yapabilirim..ister hepsini aynı ister hepsini farklı farklı ister 2'' ister 5'' nasıl arzu ederseniz..benimkiler 2'' ön arka farkı 2mm kadar lastik basınçları beni yanılttı sonra düzelttim ama onları..
benim gc min son resimleri ve videoları belgrad gezisinin resimlerinde var..

arkadaşım bende 99 wj var 2" yükseltmeyi düşünüyorum amerikan parçalarına baktım fiyat olarak 200 dolar gibi birşey çıkıyor önü anladımda arkayı nasıl kaldırıyoruz kaldırmalar yayların üstünde ben zaten yumuşak teflondan tornada yapıp kaldırdım ama arka çöktü arkada yay yok ne yapmam derek yardımcı olursan sevinirim

yay var yanlış yazmışım kullandığım malzeme yumusak fiber ama esnekliği kaybettirdi arabada tıkırtılar artı şimdi arka yaylarada yaptırıcam tavsiyen ne olur acaba önleride söktürüp amerikan amortisörlü 2" yükseltme kitimi kullansam kocaelindeyim burada bu kasa ve renk sayılı usta zaten yok sora sora öğrenmeye çalışıyorum teşekkür ederim

Wj' de hem "helezon" hem de sizin yay dediğiniz "yaprak yay/makas mı var". Zannetmiyorum..
Ya amortisör ve makas, ya da amortisör ve helezon olur.....
Makaslı araçlarda; makasların şaseye bağlandığı yere aparat takılıp makas aşağı/şase yukarı alınıyor. Amortisörün çalışma kursu/artikülasyonu yetmez ise onunda şaseye bağlandığı yere aparat takılıyor veya markalı uzun amortisör takılıyor.
Kulandığınız parçaların üstüne ve altına aracın üstünden çıkan orjinal kauçuk parçaları geri takmalısınız. Çıkmazsa bunlar, aralara ezilmeyecek yumuşaklıkta ince parçalar koymalısınız. Sizin taktığınızı tahim ettiğim aparatlar üstten alttan sıkıştığı için saplamalarla ses yapmaz. Yükseltince makineyi, orjinal amortisör sonuna kadar açılıyor, sonuna vuruyor ses yapıyordur.
sağlıcakla...

amortisör ve helezon yay var ön kaldırmada fiberi helozon yayla orjinal plastik parça arasına taktım amortisör üst bağlantı noktasınada yumuşak parça koydum ama daha arkaya işlem yapmadım acaba gönyesi bozulmuş ve ses yapıyor olabilirmi esneklik çok azaldı tümsekte önler esnemeden geçiyor arkalar yaylana yaylana tıkırtı ve içeriye giren ses arttı teşekkür ederim

Yaaaa... Pardon... ben sizin aracı xjyle karıştırdım. tabiki helezon ve amortisör.. prdon yeniden...

Bu iş için takozlarda genelde poliüretan kullanılıyor. Çelikte olur ama poliüretan daha kolay işleniyor. Bu arada sert fiberde olur ama daha çabuk aşınır. Sert fiberde esnemez, belki kırılır. Esnemez ve poliüretan kadar molekülleri birbirine yakın değil, yani sağlam değil... Tam bigim yok, bu konuda uzman diyemem kendime. ayrıca wj yürüyeni hakkındada pek fikrim yok. Bilgim dahilinde fikir veri yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bildiğim kadarıyla 2' inch yükseltmelerde biraz sorun çıkabiliyor... Başka parçalarında değişmesi gerekiyor. Teknik veya jeep kısmına "Wj nasıl yükseltilir"
diye konu açın, çözülecektir, saygılar.....

Benim uzun zamandır kafama takılan ama bir türlü fırsat bulupta paylaşamadığım bir konu var şu poliüretan get'lerle ilgili;

Konuyu ilk Serkann başlatmıştı, ön getleri arkadan daha yüksek takmıştı, sebeb olarakta ilk ölçümde aracın ön tarafının daha aşağıda olduğunu tespit ettiğini söylemişti, birçok kimsede buna karşı çıktı. Benim arabaya'da Serkann'nın get'leri takıldı ( 3" süspansiyon kitine ek olarak) ve ön arka eşit yüksekliktre 2" olarak. Ama o zamandan beri dikkatimi çekiyor arabanın burnu belirgin bir şekilde aşağıda duruyor, oysa Serkan'ın arabasında tam olarak yere paralel duruyor. Bana göre Serkann iyiki öyle yapmış...
Siz ne dersiniz?

Abi getten önce ve getten sonra ön ve arkayı ölçmek lazım . Eğer getlerden sonra ön ve arka aynı oranda yükelmişse sorun yok gibi sana öyle geliyordur ;D

Ama acaba ağırlık önde olduğundan getleri koyunca diyelim arka 5 ön 4.5 cm mi yükseliyor ? Yada ne bileyim ön helezonlar ağırlıktan dolayı yükseltince birazdaha fazla mı basılıyor arkaya göre acaba ? Eğer böyle ise Serkanın başta yaptığı gibi yapmak daha iyi olur sanırım .

Saygılarımla ...
Barış

benim getler arasında 5 mm fark var oda dışarıdan bakınca fark edilebilirmi bilmiyorum abi..senin araçta demir tampon var unutmadıysan ;D yaklaşık ağırlığı 50 kg kadar..onun etkisi muhakkak olur..

istersen 1'' daha yukseltelim ;D önleri 6 7mm kadar fazla yaparız bu seferde şaha kalkmış gibi olur..:smiley:

serkann' Alıntı:
benim getler arasında 5 mm fark var oda dışarıdan bakınca fark edilebilirmi bilmiyorum abi..senin araçta demir tampon var unutmadıysan ;D yaklaşık ağırlığı 50 kg kadar..onun etkisi muhakkak olur..

istersen 1'' daha yukseltelim ;D önleri 6 7mm kadar fazla yaparız bu seferde şaha kalkmış gibi olur..:smiley:

Valla şaka bir yana ben önleri 2 cm daha kaldırmayı düşünüyorum, bariz bir şekilde ön ile arka arasında 2 cm yükseklik farkı var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR