Grand vitara 1.6 arazi vitesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,935

prafa

Kamp II
Bu araçla ilgileniyorum. İki gündür formu okumaktayım. Ancak arazi vitesi konusunda net bilgi edinemedim. Araç devamlı 4x4 dür diye bir çok yerde yazılmış ancak bunun ne ifade ettiğini tam anlayamıyorum.

Araçta tek vites kolu var, zor koşula girildiğinde ne yapılıyorda araç araziye geçiyor. Arazi aracı tecrübem yok. Sadece 6 ay Niva kullandım. Onun bu konuda sistemi devreye sokacak ayrı iki kolu daha vardı. Yeni nesil Vitarada ise ilave bir vites kolu yok gibi geliyor tüm resimlerde.

Bu konuda biraz bilgi lütfen.

Etiketler
Ynt: Grand vitara 1.6 arazi vitesi

Araç devamlı iki çekerdir.
Ancak istendiğinde
4 çeker hızlı veya 4 çeker yavasa alıp arazi sürüşü yapabilirsiniz.

Sayın CDARENDE,

Son bir haftadır suzuki yeni kasa 2 kapı grand vitarayla ilgili ne bulduysam okumaktayım ancak soruma hala net cevap bulamadım. Sizin yazdığınıza katılamıyorum çünkü emin olduğum bir şey varsa aracın devamlı 4 çeker olduğu. Ancak zor koşullara girildiğinde ne oluyorda araç o koşula uyum sağlıyor bunun cevabını net olarak bulamadım henüz, ancak sanırım koşulları elektronik algılamalarla araç kendi buluyor ve çözümü üretiyor. Çünkü araca müdahele edilebilecek ayrı bir vites kolu veya düğme yok.

Yeni nesil grand vitara 3 kapılarda arazi vitesi veya düğmesi yoktur. Devamlı dört çekerdir, akıllı difransiyel sistemi ile lastik boşa döndüğü zaman otomatik kilit devreye girer onun dışında herhangi bir arazi modu yoktur... 5 kapılarda durum farklı, arazi geçişleri için bir düğme vardır, ancak o da devamlı dört çekerdir. Konumları 4H, 4L ve 4L lock... Arazi vitesi ve 2 çeker istiyorsanız 2005 yılına kadar üretilen grand vitaralara bakacaksınız, bu kasalarda 2H, 4H ve 4L vardır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.