Grand Vitara II Hakkında Fikirleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,239
Ynt: Grand Vitara Yeni Kasa Kullanıcılarandan Fikir Alabilir miyim?

Buda başka açıdan

th_13092009039.jpg

Etiketler

standart ve su gecişi için hazırlıgı olmayan bir aracla bu suya girmek bence acemi cesareti o sudan gecmenin faturası cok agır ola bilirdi araca verecegi zarar yönünden

ikitelli de sel gelmeden 10 dk öncesinde, tır garajının ordaki ( o ana dek birikmiş) su göletinden (su yer yer ayna hizasında idi)çıkıp kendini karaya atabilen tek araç da g. vitara olmuştur ve hadiseden sadece ön plakasını feda ederek kendisini kurtarabilmiştir, şu anda penceremin altında yorgunluk atmaktadır kendisi.

helal olsun ama ustanın dediğini göz ardı etmemeli,aynanın oraları kadar yükselen su hava girişi için tehdit oluşturabilir,ama orada kalsa zaten ,belkide işi bitecek aracın,denemekten başka çare yok o esnada bencede

reis28' Alıntı:
standart ve su gecişi için hazırlıgı olmayan bir aracla bu suya girmek bence acemi cesareti o sudan gecmenin faturası cok agır ola bilirdi araca verecegi zarar yönünden

Buna yorum yapmamayım , ben Arkadaşımızın burayı deneyebileceğini hiç düşünmemiştim , geçişide en sonunda gördüm, ama kullandığın araç arazi aracı sınıfındaysa deneyip sınırlarını görmek gerek ki bizler artık suzukinin sınırlarını tahmin edebiliyoruz, lastikleri kayboluncaya kadar suda rahatça ilerleyebiliyor, hemde o geçidin çıkışı yok aynı yolu tekrar geri geçti.

evt yavuz hocam eskiden bu tarz denemeler esnasında bir kac kez canımız citti şekilde yanınca tamamen duygusual şekilde artık dereyi görünce önce pacaları sıvıyoruz ondan sonra aracları suya salıyoruz yogurdu üfleyerek yeme modu ;D ;D ;D

reis28' Alıntı:
evt yavuz hocam eskiden bu tarz denemeler esnasında bir kac kez canımız citti şekilde yanınca tamamen duygusual şekilde artık dereyi görünce önce pacaları sıvıyoruz ondan sonra aracları suya salıyoruz yogurdu üfleyerek yeme modu ;D ;D ;D

Usta açıkça sorarsan araç senin olsa sokarmıydın diye kesinlikle hayır ;D ;D

üstadlar
bende aracımı sokmam,bakmadan
verilen offroad eğitimlerinde önce kendiniz suya girip derinlik ve suyun içi hakkında etüd yapmanız gerekir deniyor,yada geçen bazı araçları izlemek fikir verebilir belki
atalarımız dibini görmediğin suya girme dememiş mi, gözü karalıkla epeyce bir milyar riske atılıyor yoksa

unc' Alıntı:
üstadlar
bende aracımı sokmam,bakmadan
verilen offroad eğitimlerinde önce kendiniz suya girip derinlik ve suyun içi hakkında etüd yapmanız gerekir deniyor,yada geçen bazı araçları izlemek fikir verebilir belki
atalarımız dibini görmediğin suya girme dememiş mi, gözü karalıkla epeyce bir milyar riske atılıyor yoksa

Suzukiden bir hafta önce biz orayı test ettik, her bir kaynın yerini dahi ezebere biliyorduk, Suda balıkçı çizmeli arkadaşımız var yinede tekrar geçip kontrol etti , arkasınden ben denedim her iki yöne . Videoyu çeken arkadaşımız suyun içinde.

th_101_5760.jpg

th_101_5761.jpg

Ama arkamdan suzukinin gelebileceğini hiç düşünmemiştim, suyun içinde görünce şok oldum. ;D

afagan' Alıntı:
ikitelli de sel gelmeden 10 dk öncesinde, tır garajının ordaki ( o ana dek birikmiş) su göletinden (su yer yer ayna hizasında idi)çıkıp kendini karaya atabilen tek araç da g. vitara olmuştur ve hadiseden sadece ön plakasını feda ederek kendisini kurtarabilmiştir, şu anda penceremin altında yorgunluk atmaktadır kendisi.

Ben olsam o aracın lastiklerini öperdim :D

Yavuz hocam diskonunda maşallahı var su tanpon izasına bile gelmiyor tabi sizi gören arkadaşlar gaza geliyor peşinizden cumburt suya dalıyorlar ;D ;D ;D ;D

Ya evet o deli benim ;D Aslında girmeyecektim, fakat hem parkur biliniyordu, hem suda yolu tarif eden bir arkadaş vardı hemde eğer suda kalırsam beni çekecek birçok Arkadaş vardı. ;) Tamamen tercih meselesi, bende girmeyi tercih ettim. ;D Eski kasaları bilmiyorum ama yeni kasalarda hava girişi oldukça yüksekte. Bende daha evvel verilen tavsiyeler doğrultusunda yavaş gidip, önümde dalga yaratmadan geçmeye çalıştım. Bunda da başarılı olduğımı düşümüyorum. Yeni kasa Suzuki beni üzmedi, ama tabi modifikasyonları yapmadan şansı fazla zorlamak lazım galba ;D

Bu arada Yavuz hocam o videoyu görmemiştim, teşekürler :D

reis28' Alıntı:
Yavuz hocam diskonunda maşallahı var su tanpon izasına bile gelmiyor tabi sizi gören arkadaşlar gaza geliyor peşinizden cumburt suya dalıyorlar ;D ;D ;D ;D

Suzukinin sahibi Murat okuyor kendi yanıtlasın ;D ;D

Diye yazmıştım ki yanıtlamış zaten ;D ;D

VARHUB' Alıntı:
Ya evet o deli benim ;D Aslında girmeyecektim, fakat hem parkur biliniyordu, hem suda yolu tarif eden bir arkadaş vardı hemde eğer suda kalırsam beni çekecek birçok Arkadaş vardı. ;) Tamamen tercih meselesi, bende girmeyi tercih ettim. ;D Eski kasaları bilmiyorum ama yeni kasalarda hava girişi oldukça yüksekte. Bende daha evvel verilen tavsiyeler doğrultusunda yavaş gidip, önümde dalga yaratmadan geçmeye çalıştım. Bunda da başarılı olduğımı düşümüyorum. Yeni kasa Suzuki beni üzmedi, ama tabi modifikasyonları yapmadan şansı fazla zorlamak lazım galba ;D

Bu arada Yavuz hocam o videoyu görmemiştim, teşekürler :D

Murat bey aracınızı tanımanız cok önemli bir detay arazide sonucta denenmiş bir yerden geciş yapıyorsunuz ve yanınızda tecrübeli arkadaşlar var arazide tecrübenin cogu denenerek kazanılıyor adranalin duygusu insanda bagımlılık yapan yönü bu işin cogumuzun yeni diye kıyamadıgımız yeni nesil arazi araclarında düşünülmüş cok üstün nitelikler var cogumuzun büyük arakamlar ödiyerek araclarımıza taktırdıgımız hareketli yüzde yüz kilitler yeni nesil araclarda standart üretilmeye başlandı ve bunun gibi bir sürü yenilikler var

Dursun Ustam;
arabayı elimden geldiğince tanımaya çalışıyorum, zarar vermeden sınırlarını görmeye çalışıyorum. Bu noktada gezenbilir.com'un çok büyük yardımları var. Sizlerin çok büyük yardımları var. Her fırsatta sizin yazılarınızı okuyup birşeyler kapmaya çalışıyorum. Her fırsatta gezilere katılıp deneyim elde etmeye çalışıyorum. Bundan büyükte keyif alıyorum. Yaş kırka dayanmasına rağmen yamaç paraşütü, motorsiklet ve dalış yaptım. Birde bu off-road'u denemek istedim. :D
Dediğiniz gibi adrenalin bir bağımlılık yapıyor ;D

Bu arada Dursun Usta, Ankara'da değilsiniz değil mi? ??? ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR