Grand Vitara II Hakkında Fikirleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,234
Ynt: Grand Vitara Yeni Kasa Kullanıcılarandan Fikir Alabilir miyim?

Ah ah Dursun Ustam, bir bütçeyi ayarlayayım, o zaman sizleri çook rahatsız edeceğim.

Buna uygun şnorkel?, nasıl yükseltiriz?, ne marka vinç gibi sorularla yani... ;D

Etiketler
Ynt: Grand Vitara II Hakkında Fikirleriniz

selamlar..bendede 2007 3 kapı grand vitara var..video yu seyredince standart lastikler ile o suyu geçmesi bravo doğrusu...

usas' Alıntı:
Herkese merhaba
Kullanılmıs bir grand vitara aldım, ancak sahibi yurt dısında ve vekaleten satan kiside ozellikleri konusunda bilgisiz. Sizlere danısmak istedim.

Arac sunroofsuz Kumasi koltuklu model.
Arac ozenli kullanılmamış ancak ciddi bir kazası olmadıgı icin biraz da ucuz olunca aldık. Binek araca göre birkaç detay dikkatimi çekti.
1. Frende balatadan ince bir ses sadece durmaya yaklaşırken geliyor
2. agır viteslerde 1500 devirde bile gazdan ayağımı çekince kompressor hissediyorum. Ve otobustekilere benzer bir kompressor sesi ile hafif one yığılma bırakma geri yıgılma gibi bir sallantı var. agır viteslerde gaza ilk bastıgımda yine o sehirler arası otobuslerden tandık gelen sanzuman sesi iceri geliyor.
3. Vites topuzunda sürekli bir titreme var. En rahatsız eden bu oldu. Arac viteste giderken elimi vites topuzuna koydugumda 2-3mm lik oldukça hızlı bir titreşim. Devir artincada artıyor arac bosta gaza basmasken bile topuzda motorun titresimi hissediliyor, aracı olması gerektiginden yuksek bir viteste tutarak gaza basınca bu sallantı motorla birliklte daha buyuk caplı sekilde oluyor.
4. Vites çok gevsek saga sola vitesteyken Degilmis gibi oynuyor. Bosta iyice gevseklesiyor.
5. Koltuk ve bir cok Aksamdan gicirdama gevseme sesleri oldukca dikkat cekici, arazi tasıtı olması nedeni ile bu tip aksamlar degismeden sıkma gibi islemlerle bu seslere cozum bulanabilir mi acaba.
6. Daha once 4 ceker kullanmadim AMA sanki 2000 cc ye hizlanma biraz yavas 1,4 dizel toyata corolla kullaıyodum onun kadar ivmelenmiuor mesela

su konularda da bilgi verebilir misiniz?

100km ortalama yakiti goremiyorum, anlik tuketim gosteriyor.
Direksiyonun sag kisminda cruse, cancel, acc falan gibi dugmeler var. Cruse a basinca gostergede yesil cruse yazisi cikiyor. Ancak ne cancel Nede diger tuslar calismiyor gibi. Cruse tekrar basinca cruse yazisi ekrandan gidiyor. Dedigim gibi arac duz vites. Duz vitesete cruse nasil olacak anlamadim. Acaba bu cruse, cruse control degilde baska bir ozellikmi. Koltuk isitma vs Hersey calisiyorum. Koltuk isitma akudenmi guc alir motordan mi.
Park sensoru var acaba sonradan mi takilmis bazi 2006 lardada goremedim cunku.
Lastik psi max 42 olarak geciuor. Asfalt kullaniminda binekler gibi 28-30 mu basmak uygun olur
tesekkurler.

Merhabalar,

Konu eskimiş ama aynı şeyleri yazıp tekrar başlık açmak istemedim, bir ay önce ben de 2006 GrandVitara 2.0L 5K MT araca sahip oldum, aracı bir kullandıkça sizin Uğur Bey'in izlenimlerinin aynılarını bende de oluşmaya başladı.

1-Şanzımandan 1. ve 2. viteste gelen hafif ağlama sesi gibi bir ses
2-Debriyajı bırakirken boşluk varmış gibi bir his
3-Vites topuzunda sürekli titreme, bunun herhalde bir çözümü olmaz pek dert etmiyorum
4-Performans olarak çok iyi olmadığını düşünüyorum, araç hızlanmak istemiyor sanki, gazı bırakınca kasıntı ile durmaya çalışıyor, 90km ile gitme için bile motor hafiften bağırıyor, 120km de ise motor sesi baya artıyor
5-Ortalama yakıtı zaten göstermiyor, çok da önemsemiyorum
6-Ön takımdan ses geliyordu, servise gösterdim, sağ-sol salıncak değişmeli dediler ne tutar diye sordum, 1000 TL dediler, ufak çaplı şok oldum
7-90.000km bakımı yaptırdım, 1045 TL gene şok
8-Yüksek hızlarda frene basınca direksiyon hafif titreme yapıyordu, servise sordum disk - balata değişmeli dediler, ne kadar, gene 1000 TL, ben gene şok.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kullanan arkadaşlara sorum, bahsettiğim şeyler herkeste aynı mı, bunlara bir çözüm olabilir mi? Servis ücretleri bu kadar yüksek midir?

Bursa da özel suzuki servisi, ya da işinin ehli bir usta tavsiye edebilir misiniz?

mert1677' Alıntı:
Merhabalar,

Konu eskimiş ama aynı şeyleri yazıp tekrar başlık açmak istemedim, bir ay önce ben de 2006 GrandVitara 2.0L 5K MT araca sahip oldum, aracı bir kullandıkça sizin Uğur Bey'in izlenimlerinin aynılarını bende de oluşmaya başladı.

1-Şanzımandan 1. ve 2. viteste gelen hafif ağlama sesi gibi bir ses
2-Debriyajı bırakirken boşluk varmış gibi bir his
3-Vites topuzunda sürekli titreme, bunun herhalde bir çözümü olmaz pek dert etmiyorum
4-Performans olarak çok iyi olmadığını düşünüyorum, araç hızlanmak istemiyor sanki, gazı bırakınca kasıntı ile durmaya çalışıyor, 90km ile gitme için bile motor hafiften bağırıyor, 120km de ise motor sesi baya artıyor
5-Ortalama yakıtı zaten göstermiyor, çok da önemsemiyorum
6-Ön takımdan ses geliyordu, servise gösterdim, sağ-sol salıncak değişmeli dediler ne tutar diye sordum, 1000 TL dediler, ufak çaplı şok oldum
7-90.000km bakımı yaptırdım, 1045 TL gene şok
8-Yüksek hızlarda frene basınca direksiyon hafif titreme yapıyordu, servise sordum disk - balata değişmeli dediler, ne kadar, gene 1000 TL, ben gene şok.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kullanan arkadaşlara sorum, bahsettiğim şeyler herkeste aynı mı, bunlara bir çözüm olabilir mi? Servis ücretleri bu kadar yüksek midir?

Bursa da özel suzuki servisi, ya da işinin ehli bir usta tavsiye edebilir misiniz?

evet biraz da ben yazayım 2006 5 kapi manuel bendeki model aynen 1-2 vitesde aynı sorun aşırı yakıt ve karşılığı olmayan yakıt yani evet arac yakıyor ama 14o beygir bir aracta olması gereken cok altında ve bece şahin taksi kadar olan bir performans.yığılma sorunu aynı vites topuz titreme aynı-ve benim ek olarak oksijen sensoru nedeni ile yanan arıza lambası ve bu sebebden ötürü calişmyan hız kontrol düğmelere .
VE EN BUYUK SORUN SERVİS KORKUNC BİR ŞEY SANKİ UZAY GEMİSİ SAHIBI GİBİ HİSSEDİYORSUN KENDİNİ MESELA OKSİJEN SENSORU FİYATI 57O TL VE JAPONYADAN KARGOYLA GELCEK 2O GUN TAHMİNİ BENCE İĞRENC BİR DURUM.VE ARABAYI SATLIĞA CIKARDIM BİR SENSORKİ TÜRKİYEDE MUADILI DAHİ YOK.

Merhabalar,
Oksijen sensörü için durum nedir bilemiyorum ama ben bana denilen parçaları araştırdım, muadilleri var ve yarı fiyatına, bence hemen arabayı satmak yerine bu ihtimali değerlendirirseniz daha iyi olur. forum da ve nette yaptığım araştırmada aşağıdaki satıcıları buldum belki işinize yarar ;

Volkan oto = (0212) 633 10 01 - 633 10 71
Vizyon oto = (0212) 589 84 60 - 589 95 41 - 586 07 62 - 589 04 21
Auto japan =(0212) 632 17 88 - 529 68 00
Adak Oto 0212 6321004

iyi günler,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR