Gülü Seven Dikenine Katlanır ; LR Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mürsel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,515
evet arkadaşım doğrudur bütün defenderler 140 km gösterir 1996 sonrası tdi 300 motorlu ve rn 380 şanzımanlılar 200 km kadranlıdır.bilginize.bu araçla 170 km gibi bir hız yaptım.ama şunu hatırlatmakta fayda var sonradan takılan tdi 300 motorlu defender lerde sürekli km halatı kırılıyor buda max hız 140 km olmasıdır.

Etiketler
Evet abimde de seri 3 var hangi kalınlıkta lastiği takarsanız takın çok cılız duruyor araç. Biraz dışarı çıkartmak ve lastik pad'leri kullanmak gerekiyor oturaklı görünmesi için. Tabii bu sadece görsellik açısından :smiley:

servetinsel' Alıntı:
selam tanju arkadaşım çok teşekkürler ilginize şöyle bir açıklama yapayım malesef TÜRKİYE de defender ustası yok denecek kadar az .çünkü çoğu kaportacı arkadaşlar kapılarda meydana gelen alüminyum kusmalarını macunla onarıp daha sonra boyama yapıyor buda çok sağlıklı olmaz bir süre sonra kapı boyaları kusma yapar.bu kapı saçlarının değişmesi gerekir tabiki yine orijinal bir şekilde alüminyum olarak. ben kapı saçlarını değiştirdim .kapı kasalarında herhangi bir çürüme yoktu.bunların hepsini Alanya da Ali usta da yaptırdım tavsiye ederim.çok iyi bir sanatkardır.

Aliminyum kusmalarını ve dökülmeleri önlemek için özel bir madde var boyadan önce bir kat atılıyor üstüne boya çekiliyor. İzmirde oto sanayide land rover yapan Tamer abi ingiltereden getirtmişti. Gayet başarılı. Adını tam öğrenirsem yazarım ama koca tenekeydi onu hatırlıyorum.

servetinsel' Alıntı:
evet arkadaşım doğrudur bütün defenderler 140 km gösterir 1996 sonrası tdi 300 motorlu ve rn 380 şanzımanlılar 200 km kadranlıdır.bilginize.bu araçla 170 km gibi bir hız yaptım.ama şunu hatırlatmakta fayda var sonradan takılan tdi 300 motorlu defender lerde sürekli km halatı kırılıyor buda max hız 140 km olmasıdır.
Teşekkürler

selam tabiki sizlerde haklısınız ama ingiltere den macun getirmeye gerek yok 5 kapı alüminyumunun değişimi 1000 ytl para tutuyor zaten hemde garantili bir şekilde.umarım bana hak veriyorsunuz benim aracıma kaporta işçiliği olarak 1500 ytl vermiştim..

selam arkadaşlar. eski sevdalı, çok yeni LR ci olarak (dormobil 109 seri 2A) aranızda bulunmaktan çok memnunum. aracımı alalı 10 gün kadar oldu. nekadarda orjinal olsa 1962 model olduğu için bazı ekipmanların değişmesi gerekiyor. şu anda aracım sanayide elden geçirtiyorum. bazı sıkıntılarım var yardımcı olursanız sevinirim. orjinal km saatinin halatı kopmuş. piyasada yeni model defender saatleri için üretilenler var ve bunların saate giren kısımları benim eski saate uymadı. orjinalini çıkma olarak nereden bulabilirim. eğer bulamazsam km saatinide değiştirmemmi gerekecek. bu durumda yeni km saati eski göhüse uyacakmı. yoksa göhsün tamamını mı değiştirmeliyim. bu şekilde problem sürüp gitmesin istiyorum. yoksa yeni göhüste araca uymayabilir. orjinallikten kaçmak istemiyorum. bu nedenle bir şekilde bu km halatını bulmak istiyorum . ben hatayda ikamet ettiğim için sektöre biraz uzak kalıyorum. önerebileceğiniz çıkma parça satan ustaların adres vetelefonlarını verebilirseniz çok sevinirim. (farkettiyseni çımma parça satan ustalarla ilgili bir konu başlığı açtım, ancak site yönetimi bu konuyu beğendiğini ancak yönetimle karar verdiktenn sonra foruma açacağını bildirdi. inşallah açılırda bu türlü malzeme temini konusunda ve tamir konusunda kısıtlı olan bölgelerdeki birçok arkadaş içind ve diğer kullanıcılar için kolaylık sağlanmış olur.) cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. MENDERES

Aracınızı güle güle kullanın,

çıkma parça için;
Ankara Hurdacılar sitesinde Yanasip firması ile

yenisi için;
Ankara da Oto Özdal (otoozdal@otoozdal.com),
İstanbul da Kayalar Oto (www.kayalaroto.com) ile temasa geçebilirsiniz.

kolay gelsin.

halatın km giren soketleri duuyosa arasındaki spral tel kısmını halletmek kolay söküp dışarıya almak gerek boyu uyan herhangi bir km teli alman yeterli olacaktır . dogan km teli çok iyi oluyo 10 ytl belki ekeme imkaanı bile olacaktır bıraz işcilik ister sadece
ben daha önceki arabalarımda 2 kez tamir ettim kaynakla yapılıyo
şu kesin bikere eskilinden saglam oluyo eminol en hesaplı çözüm çıkmacıların eline düşmede

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,110
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

SON KONULAR

Geri