Güneş Şemsiyesi için Kazık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,851

theta

Kamp III
Yer
İstanbul
Geçen hafta kampta bir alman turistin güneş şemsiyelerini sabitlemek için benim kullandığım su doldurulan altlıklar yerine çelik kazıklar kullandığını gördüm.
Bu konuda başka şikayeti olan var mı bilmem ama, söz konusu altlıklar hafif olmalarına karşın çok fazla yer kaplıyorlar karavanda.

Her zamanki gibi "Ben bunları kendim de yaparım" dedim :smiley:

Misafirimizinki özel şekillendirilmiş sacdandı, lazerle uğraşmak istemedim ve 30x30 köşebent (40cm), tesisat borusu parçası (6cm), 20x5 lama (19cm)ve M10x20 ve M5x70 civata ve somunlar kullanarak bu akşam 2 saatte bitirdim kazıkları.

Resimler aşağıda, umarım siz de kullanışlı bulursunuz...
[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0001.jpg

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0003.jpg

3d model.jpg

Etiketler
Ynt: Güneş Şemsiyesi için Kazık

Su deposu şeklindeki ayakların fazla yer kapladığı ..dolum içinde vakit kaybettirdiği gerçek.. sizin kazıkların Kum zeminde kullanımı kolay olacaktır belki sert zeminlerde deforme olma riski olabilir ve olursa klasik çadır kazıklarından pahalıya gelecektir size :smiley:
paylaşım için tşk.

Çok güzel, bağlantılar, handmade sahte omnistor tentelerin germe çubuklarını sabitlemek içinde kullanılabilir, tenteyi aç gerdir çak yöntemi....

:smiley: teşekkürler Yusuf Bey. Uç kısmını kolay görülüp şemsiye yokken çarpmayalım diye dikkat çekici bir renge, gövdeyi siyah ya da kahverengiye boyayacağım.

Ertuğrul Bey, gördüğüm örnek 2mm sacdandı ve sert toprağa kolayca çakılıyordu. Benim yaptıklarım daha etli bir malzeme olan köşebent çelikten, söylediğiniz kadar çabuk deforme olacağını zannetmiyorum.

Teşekkürler Atilla Bey,
kolay gelsin size de "karavan by Atiladi" projenizde...

Serdar bey ilginç ve bir o kadar da ekonomik tasarımlarınıza bir yenisini eklemişsiniz. Bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Sizden bir de karavan tentesi imalatı bekliyoruz. :smiley: :smiley: :smiley:

Rica ederim Haşmet Bey,
paylaştıkça artıyor bilginin değeri...

Tente konusunda tasarım açısından keyifle bir şeyler yapmaya çalışırım; ama bana şu anda gerekmediğinden yapmama gerek yok.

Her araca uyan, basit, sağlam ve ekonomik bir tente yapılabilir bence...

theta' Alıntı:
Her araca uyan, basit, sağlam ve ekonomik bir tente yapılabilir bence...

Herkesin üstün olduğu bir konu var; Serdar Beyin mühendislik kafası ve uygulamaları da ortada, kutlarım.
Yukarıdaki tümcede yazanı yaparsanız, epeyce "hayır dua" alacağınızı şimdiden garanti ederiz... ;) :D

Cavid Sezen

Teşekkürler Cavit Bey, çalışmaya başladıktan sonra daha iyi belli olur optimum bir şey yapılıp yapılamayacağı, ama mümkün görünüyor bence.

Özellikle aluminyum rulo (tercihan motor mekanizmasıyla birlikte) piyasadan bulunabiliyorsa diğer parçalar rahat temin edilir diye düşünüyorum.
Alkoven olmayan araçlarda yükseklik az olduğu için kollar mutlaka teleskopik olmalı ki daha ileri doğru açılabilsin tente. Ayrıca yatay kollara da çok ağır bir konstrüksiyon olmadığı sürece gerek yok bence, gerekirse rulo ucu iki kazıkla yere bağlanarak gerginlik arttırılabilir.

Bir de alt kısındaki mesnet birbirleri ile aynı hizda olmalı ya da kolun en az birinin boyu değişken yapılmalı.

Düşünmeye başladık anlaşılan :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR