Hararet göstergesi 110 da

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aksel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,855
Ynt: Hararet göstergesi 110 da

Selamlar

amerikan araçların 2. büyük belası var yagsızlık ve susuzluk yada hararet;

saadece Jeep için yazmıyorum yanlış yada hatalarımı düzeltirsiniz.

1- Termik motora yük bindirmemek için düzenlenmiş hararet yükselince devreye giren cıvalı yada yaglı hararete duyarlı mekanik bi sistemdir,
sigorta gibidir bozulunca atılır yenisi takılır.eskiden tamir ederim edilir diyen ustalar vardı ne tamir ettirdim ne ettireni tanıyorum.
ama kücük bir numarası var!! Önemli!!!! Demir bir plakadan 3-4mm. kalınlığında Termik somun baglantısından Kasnaga mesafeyi ölctürüp - Z - şeklinde bir parça kestirin , uçlarına somun(orjinal somun kısa kalabilir) geçecek kadar delik açtırın kasnak ve Termikte 1er somun söküp parçayı araya koyup sıkın. Bu fiksör termiği motora baglar. Bu parça torpidoda bulunursa size Termiği degiştireceginiz yere kadar :Biraz rüzgar uğultulu Biraz motor sarsıntılı ama hararetsiz hareket kabiliyeti saglar. devamlı kullanılmaz. trans-am da denedim.
2- Devri daim arızası bilye ve kömürün degişmesi gerekir bu bölüme eskiler (ördek) tabir eder. tamir takımı alınır ama degişecek usta zor bulunur çünki bilye preste sökülür ve takılır. Termiği devamlı fiksörle kullanmak bu arızayı yapar kasnagın arkasında su damlatarak arızayı belli eder bir parca uygun ölcüde tahta takozla tıkanır tamirciye gidilir.
3- Kalorifer radyatörü borularından bahsedilmiş boruları düz baglayın harareti tekrar kontrol edin hararet yoksa kalorifer radyatörü tıkalı demektir. yada kalorifer radyatöründe bir sorun vardır.
4- ana radyötörün tıkalı olması radyatörcü konrol eder gerekirse şişlenir yada değiştirilir.
5- hararet müşürü degişirse orjinal parça takılmalı bundan tasarruf olmaz.
6- benim araçta otomatik şanzıman radyatörü de ana radyatörün kazanı içinde idi araç hararet yaparsa şanzımanda etkilenecek jeep te aynı sistemse
7- yaz - kış antifirizi ihmal etmemek lazım boruların konrüloü de şart şimdilik aklıma gelen bunlar
saygılar

Etiketler

Önemli

Yazdıklarıma ek yapmam lazım 110 luk dediğin fahrenheit ise 43.33 C. gibi bir degerdir
kaçlık müşür taktırdığna aracın katolok degerini karşıladıgına

son olarakta kutu icindeki müşürün başkasıyla karışmadığna emin ol.

ayakkabı alıyorsun eve gelince bir teki 43 diğeri 45 çıkıyor

araçta kaçlık müşür kullandığını bilmek yetmez orjinal marka ve orjinal deger olarakta emin olmak lazım.

ek olarak;
ekolojik denge bozulduğundan dolayı termostat açma değerleri değşti sanırım,değiştirecekler için bunu göz önünde bulundurması gerekir...

saol arkadaşım
anlamadığım z şeklindeki demir,eğer öyle birşey varsa veya yapan varsa bana söylermisin
bende deneyeyim
teşekkür ederim yardımın için

alet varsa ve biraz el yatkınsa herkes yapar (tamirhane demirci vs.)kaputu açıp incelersen daha iyi anlarsın amaç devridaim kasnagını kullanarak motor gücü ile termigi dolayısı ile pervaneyi cevirtmek. 10-15 cm uzunlugunda 2,5 - 3 cm eninde 2-3 mm. kalınlığında bir demir çubugu, -Z- şeklinde bükünce (tam 90 derece köşeli olmaz demirin yapısı ile ilgili, gerekte yok.)
enli kısımlara alt ve üste 1 er delik delince termik vida capında vida rahat gecmeli işlem tamamlanıyor. orjinal vidalar kısa gelebilir bunun içinde orjinal vidanın biraz uzunu kullanılır. ÖNEMLİ ben bunu kendi pontiac trans-am arabam icin yaptırmıştım, 17-18 sene önce araç su kaynattı ve su koyup tamirhaneye gidip termiği degiştirdim.(1,5 -2 gün bu şekilde dolaştım)
termiğe para vermek istemeyen bazı arkadaşlarım uzun süre bu şekilde kullanınca devridaimi de değiştirdiler.Devamlı bu şekilde kullanırsanız daha pahalı arızalar çıkar.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vebal altında kalmak istemem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Termiği elinizle cevirince çok kolay dönüyorsa bu arıza belirtisi olabilir ama kesin degildir.yukarıdaki ölçü kendi arabamın motorunu(6.6 litre) göz önüne alarak verdiğim yaklaşık ölçüdür,sıtandart degildir. Aracta her şey normal ama yine hararet yapıyorsa o zaman sıkıntı var demektir.
Aslında yolda kalmamak için bazı tedbirler iyidir: Mesela benim aracım elektronik ateşleme idi ve beyin dedikleri modül distiribütörün icinde idi. o da yandımı ateşlemeyi keser buji kablosu kıvılcım atmaz.O da termige benziyor :D Sigorta gibi bozuldumu tamiri yok yenisini takıcaksın ve arıza belirtiside yok 2 yedek taşıyordum 80 li yıllar öyle bir yerde kaldım ve 5 dakika içinde arızayı giderdimki hala unutamam. Jeep te aynı sistem yada benzerleri varsa bunları torpidoya yedekleyin takmayı ve arıza bulayı ögrenin.Bir gün lazım olur . 4 tane amerikan arabası degiştirdim şu an toyota corolla var. en kısa zamanda bir de Jeep alıcam forumdan motoru çözdüm ,lpg kesin olmıycak araç emisyon sistemini kötü etkiliyor 5,2 yada 5,9 olacak hard, off road yapmıycam cünki kullandığım bütün amerikanlar yüksek performanslı idi cok alçaktı karter muhafaza yüksekliği asfalttan 5 cm. dolayısyla bunlar yüksek rahat kullanamam bi de yaş 49 ve 2 diz de minisküs ameliyatlı düzde alamıyorum.neyse kusura bakmayın çenem düştü amerikanın kiri bir kere adama bulaştımı kolay cıkmaz.

saygılar

bir sürü şey yazdım en önemlisini unuttum forumdan atacaklar düşük çeneli diye

Kalorifer borularını söktüm diye yazmışsın

yani su boşaldı ve sistem acıldı

havasını aldınmı yoksa suyu normal olarak mı tamamladın?

havasını kendi atar denecek densin.

su sisteminde hiç acık yokken Tahliye kabını sök borunun izin verdiği mesafeye kadar yukarı kaldır baş hizana dogru ve suyu öyle tamamla,antifirizi unutma. sonucu yazarsan sevinirim kolay gelsin.

saygılar

benim wjde buna benzer sıkıntım vardı üzerinde 98lik termostat vardı sıcaklık arada yükselmeye başladı biraz zaman geçtikten sonrada açmadı su radyotörünü çıtlaktım tamire gittim radyatör sökülüp temizlendiği zaman şiş girecek yer yoktu bence hemen radyatörü temizlettir ve termostat değişikliği yap ama crow marka alma ben taktım 75tl vererek ama trafikte açmadı conta kıl payı kurtardım diyebilirim hemen söküp değiştirdim ben kocaelindeyim sana bostancıdan iyi bir usta tavsiye edebilirim istersen amerikadan gelme ustadır bol şans

Bozo hocam güzel bilgiler teşekkürler :smiley:

ZJ lerin Artık Radyatör Temizliği zamanları geldi , eğer hiç yapılmamış ise . Güvenilir biryerde yaptırmak kesinlikle fayda sağlayacaktır ... Termik Verimsiz bile olsa temizlik durumu düzeltiyor . Tabi termiği de değiştirmek gerekiyorsa kaçınılmamalı . alnız sanırım 500 lira gibi bir fiyatı var :smiley: . Gerçi 150-200 bin km gşdecek bir parça için çok değil ...

ssbman' Alıntı:
Bozo hocam güzel bilgiler teşekkürler :smiley:

ZJ lerin Artık Radyatör Temizliği zamanları geldi , eğer hiç yapılmamış ise . Güvenilir biryerde yaptırmak kesinlikle fayda sağlayacaktır ... Termik Verimsiz bile olsa temizlik durumu düzeltiyor . Tabi termiği de değiştirmek gerekiyorsa kaçınılmamalı . alnız sanırım 500 lira gibi bir fiyatı var :smiley: . Gerçi 150-200 bin km gşdecek bir parça için çok değil ...

tıkanan radyotör ve su yollarını açmak için bu würth veya diğer radyatör temizleme sıvıları var bunları deneseniz faydalı olmazmı hocam ne dersiniz?

Açıkçası benim servisim tavsiye etmedi . Bende kullanmadım söktürüp temizlettim . Ama sonuçta bu sıvıları üreten büyük firmalar var boşa ürün yapmıyorlardır heralde . Ama nasıl temizler ? nekadarını temizler ? Temizlenen radyatördeki pislik bloğa gitmez mi gibi sorular aklımı kurcaladığı için bilinen yöntemle güzelce temizlenmesini tercih ettim .

Onların devir daim motoru içindeki pervane zamanla aşınıp küçülüyor ve yeterli devir daim yapmıyor.Sonuç ? hararet.

selam arkadaşlar
sorun termostat taymış yenisini taktı reno servisi ve sorun çözüldü.... jeep servislerinin bulamadığı sorunu
reno servisi buldu ve şuanh hararet 90 da seyrediyor......
bilgilerinize ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

geçmiş olsun daha önce yazmıştım iki sebep olur diye radyotör yada termostat

geçmiş olsun termostat değişimi ile ucuza atlatmışsın.

büyük işler acabilirdi başına. tespiti en kolay arızalardan biri termostat arızasıdır. jeep servisi ustaları anlamadı demişsin bence arızanın termostat kaynaklı olabilecegi ihtimalini kücümsemişlerdir.motor termostat acma sıcaklığına erişince radyotöre giren su hortumunu ellesen icinden su akıp akmadıgını hissedersin, radyatör kapagını acıp baksan suyun petek ici borulardan akıp akmadığını görebilirsin buda bir fikir verir. Demekki bundan sonra kaynagı tespit edilemeyen hararet arızalarında ilk işimiz termostat sökmek ve ondan sonra diğer yerlere bakmak lazım diye düşünüyorum. (eski termostat bir parça gazete kagıdına sar yak orta göbek hareket ediyorsa calışır ama cok eski test yöntemi boş verin)

tekrar gecmiş olsun

saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,958
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.