HGS hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,928

Aka

KARA BİTTİ.
Arkadaşlar, karavanıma HGS kartı çıkatrtırdım, sınıflandırmada " aks aralığı 3.20 üzerindeki araçlar 2. sınıftır " demesine rağmen, görevli mmemur plakadan sorgulayarak " bu araç 1. sınıf " diye direterek 1. sınıf hgs verdi, aks aralığı 3.95, acaba ileride bir cezai duruma maruz kalırmıyım diye eğer varsa diğer hgs almış bu kategorideki araçların sınıflarını merak ediyorum.

Etiketler
sinif
Ynt: HGS hakkında

Aka' Alıntı:
Arkadaşlar, karavanıma HGS kartı çıkatrtırdım, sınıflandırmada " aks aralığı 3.20 üzerindeki araçlar 2. sınıftır " demesine rağmen, görevli mmemur plakadan sorgulayarak " bu araç 1. sınıf " diye direterek 1. sınıf hgs verdi, aks aralığı 3.95, acaba ileride bir cezai duruma maruz kalırmıyım diye eğer varsa diğer hgs almış bu kategorideki araçların sınıflarını merak ediyorum.
HGS ile ne işin var be kardeşim,henüz karavana binmedik.Olmadık sorunlar çıkartıp midemize kramp girmesine sebep oluyorsunuz.Sen bodrumdasın.HGS ile ne işin var.Yoksa ufukta Avrupa mı var?Hadi sevgiler benden para istemez.

Kemal abi güzel bi konuya değindin.Sanırım aynı araçla başka ilden daha değişik yorumlanacağına inanıyorum malumunuz memleket işleri

Geçişlerinizde " Sınıf farkı uyarısı alırsınız". Bundan ötürü nasıl bir ceza uygularlar kimse bilmiyor. Sistem çökmüş durumda. 3.20 üstüne nasıl 1. sınıf diyebildiler acaba? Benim aracıma 2.sınıf verdiler. 2 defa köprüde okumadı. Kartal-Gebze arasındaki mesafeye 18 lira yazdı. Her gün kaçak geçiş ihlali kontrolü yapmaktan sıkıldım. Sinirlendim yırttım attım. OGS ye geçtim. Kafam rahat.

Ben arabayı aldıgımda hemen ogs aldım, banka memuru 1.sınıf yazmış gişelerden cıkarken sınıf farklı diye yazıyor,tekrar bankaya gittim sınıf degişikligi yapın dedim yapamayacaklarını söylediler, Türkiyede yanlız FSM köprü gişelerinde yaptırabilecegimi söylediler. Sınıf degişikligi oldugunda ek ücret otomotikmen düşer dediler. HGSye geilnce şirket aracına aldım 2 defa okudu ve bozuldu degiştirmek istedim degişmez yeni alacaksın dediler kızdım ve OGS aldım.

Sevgiler Saygılar.
Turan YUCEL

Aka' Alıntı:

Geçmiş olsun Kemal bey,

banada 1.sınıf araca karavan diye 2.sınıf verdiler aksilik alırken bakmadım ve bingo :'( karayolları OGS de olduğu gibi hatalı
geçişleri düzeltmiyor. PTT nin merkez şubesinden düzeltme talep ettim Ankarayı aradılar işlem yapamayız dediler ve yüklediğim
para bitişinde OGS aldım.

Sizin yaşadığınız ters durum daha kötü hatalı geçiş ikazı yanacak PTT duyarsız kalacaktır. Mutlaka kartı aldığınız görevliyi
işlem hatası nedeniyle ikaz ederseniz yeni kart çıkartıp paranızı aktarabilirler sanırım, çokta güvenmiyorum ama.

Bu arada yeri burası değil ama gene de yazayım , giriş ve çıkışta hgs ve ogs karıştırmayın, bazı ogs ve hgs tabelaları aynı

geçişte bulunabiliyor.Çaprazlarsanız 'en uzun mesafe x10+ kullanılan mesafe' cezası var.Geçtiniz, hemen ptt de var gişenin

yanında, oooo iyi diyorsunuz, hemen içeri girip durumu memura anlattığınızda memur alın bir hgs oradan cezasız düşer

diyor.Lakin doğru değil, Ceza hiç bir suretle indirilmiyor şerit ihlalinde.

Kartımı İzmir Aydın otoyolunda deneme fırsatı buldum, geçiş sırasında " sınıf ihlali " yazdı, dönüşte kartı edindiğim bankaya uğradım ve durumu anlattım, " bizde zaten 2. sınıf kart yok " dediler ve bu arada HGS den dolayı birçok maduriyet vakalarıda duymuştum, sonuç olarak kartı iptal ettim, azami 2-3 gün gecikme ile kart iptal edilebiliyormuş.

Havasına suyuna taşına toprağına kurban olduğum memleketim.coooookkk fırınıda var ama herne hikmetse.eğitimmi acaba ?

Gelişmiş tüm ülkelerde devlet vatandaş için vardır, bizde ise vatandaş devlet için. Devlet istediği gibi hata yapabilir, ama vatandaş asla. Aylardır reklamını yapmalarından belliydi iyi bir nane olmayacağı. Devlet kendi hatası nedeniyle fazla para alabilir, ancak geri vermemekde özgürdür. Devletin beceriksizliğinin bedelini vatandaş vaktiyle ve parasıyla ödemekle yükümlüdür. Bizim vergimizle yapılan yola niye para veriyorsak?

HGS den zengin olan kim acaba? Ya da hangi zihni sinir'in işi... OGS gibi çalışan bir sistem var iken yoksa neden HGS çıkar anlamak zor. Neredeyse 10 senedir çalışıyor, bir kere teklemedi.

HGS bahane devlet yakında uygulamaya sokacağı nüfus cüzdani sisteminde hgs deki gibi ucuz manyetik bant sisteminimi kullansın yoksa banka kartlarındaki gibi cip sisteminimi kullansın bunun pilot uygulamasını yapıyor..
Bir gün siz yolda yürürken kurulu bir cihazın önünden geçtiğinizde avm girişlerindeki rontgen cihazlari gibi izleyen birisi cihazın önünden geçen herkesin tüm bilgilerini kontrol edecek, hatta insanları fikirlerinden dolayı bile denetleyebilecek, (bakınız; 1978 "ELMA" filmi)..Bunun muhabbetini birgün bir kampda uzun uzun yaparız...

birgün bir kampda uzun uzun yaparız...
[/quote]
Şİmdi daha iyi anlıyorum ki,siz çok okuyan ve de çok sorgulayan bir insansınız.Okuduğum mesajınız nedeniyle ve de cesaretinizden dolayı kutluyorum.En kısa zamanda sizinle bir araya gelip;siz konuştukça dinlemek istiyorum.Ne kadar huzur bulacağımı biliyorum.Saygılarımla.
Adil

Arkadaşlar,

ben HGS kartımı alırken, önümdeki kişiden memur arcına ait ruhsatı istedi. Adam, ruhsatın olmadığını söyledi. Memur, " Araç nerdeyse arayın, ruhsatın fotokopisini fakslasınlar" dedi. Adam, " Aracım yok! " dedi. Memur, " Aracınız yoksa, işlem yapamayız" dedi. Adam, " Yapmak zorundasınız. Televizyonda izledim. 31.Aralık son gün!" dedi. Memur, " Beyefendi, o mesaj aracı olanlar için " dedi. Adam, " Kardeşim, ben KGS kartımı da aynen böyle aldım. O zaman verdiler. KGS nin de son günü 31.Aralık. ben halen araç almadım. KGS içindeki param yanacak. HGS alıp, KGS içindeki parayı ona aktarmam lazım. " dedi. :smiley:

Ben gülmekten yardımcı olamadım ama, sıradaki diğer kişiler adamı ikna etmek için bayağı uğraştılar. Ve enteresan olan şey, adam ikna olmadı ve başka bir PTT şubesine gitti:smiley:

Yurdum insanına bayılıyorum. Onlar da olmasa, bu memlekette tebessüm edecek birşey kalmayacak..

Herkes şükretsin, Devlet kafasına göre verse de, en azından HGS miz OGS miz var!!!!!

Yurdum insanına bayılıyorum. Onlar da olmasa, bu memlekette tebessüm edecek birşey kalmayacak..

Herkes şükretsin, Devlet kafasına göre verse de, en azından HGS miz OGS miz var!!!!!

[/quote]
Numan Bey,Mesajınızı okudum,Yurdum insanın neyi yanlış yaptığını anlayamadım.
Bu insan bu kartı nasıl aldı?Aracı yoksa.Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.Dendiki bu kartlarınızı 31 Aralığa kadar ilgili banka ve PTT lerden parasını tahsil edebilirsiniz.Kartı alırken arabanın ruhsatı gerekli.Parasının iadesini isterkende mi gerekli.Memurun genelgeyi tam bildiğini bana söyleyebilir misiniz?Bunları bildiğimden değil,bilmediğimden soruyorum.
Son cümlende:Herkes şükretsin,Devlet kafasına göre verse de bir HGS miz,OGS miz var.Benim yok ben şanssız mıyım?Yoksa devletten ne gelirse başımız üstüne mi dememiz lazım?
Konuya açıklık getirir seniz memnun olurum.Daha dğrusu ne demek istediğinizi anlarız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Kayıtlı Üye Sayımız
166,735
Kaydolan Son Üyemiz
Atoo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR