<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Hikayenin Sonu (pino Karavan Bizi Nasıl Delirtti!)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="barkancelebi" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
barkancelebi' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Şimdi çözümü nedir esasında sağdaki çizimde olduğu gibi kasayı pencereye göre yaklaşık 1 cm daha geniş açarsın, pencere kesiti zaten V şeklinde olduğu için lastikde 1 cm kadar dışta olur ve kasaya daha yakın durumda olan pencere kesitini yakalar ona yapışır.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Merhaba Fatih bey,<br />
<br />
Maltepe buluşmamızda Behçet bey ile tanıştık, dolayısıyla karavanındaki bazı aksaklıklara birlikte bakma imkanım oldu.<br />
Karavan camındaki sıkıntıyı kilit mandalının birini kırarak :-[ kendisiyle paylaştım, sizin burada alıntıladığım mesajınızı okuyunca paylaşma gereği duydum.<br />
<br />
Kasayı 1 cm daha geniş açtığınızda muhtemeldirki daha farklı sorunla karşılaşabilirsiniz, camın kilit mandalı aşağı yukarı<br />
konum değiştiremeyeceğinden aşağı aldığınız kilit karşılığı kilidin mandalıyla buluşamayabilir.<br />
Belki kilit karşılığının altına dolgu yaparak sorun aşılabilir ancak temel sorun hallolmadan geçici çözüm devam edebilir.<br />
<br />
Karavan camlarında dışa bombe olan katmana yapışık 2. ve iç katman genelde hep düz ve dış katmanı tamamen kaplamış<br />
olarak üretilmekte,sizin camlarınızda iç katmanın kısa dış katmanınsa daha geniş alana sahip ve yaklaşık 3 cm gibi fazla<br />
kıvrımı Behçet beyin karavanında gözlemledim.<br />
<br />
Bu tasarım iç katmanın sızdırmazlık contasıyla öpüşmesi imkansıza yakın, dolayısıyla yaşanan sıkıntı cam tasarımından<br />
kaynaklı hata olarak görünüyor. Akşam karanlığındaki gözlemlerim sizlerin camı tekrar inceleyerek doğrudur yada hatalıdır<br />
anlamında teyide ihtiyacı olduğunuda unutmayın lütfen.<br />
<br />
Not : alıntı yaptığım yazınızdaki cam çiziminizde iç katmanıda çizime ekleyerek yayınlarsanız daha anlaşılabilir olacaktır.<br />
<br />
Selamlar</div>