Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FREE LANDER SALİH Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 368
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,848

SİZCE HANGİSİ

• T.HILUX

Kullanılan: 81 40.7%
  • M.L200

Kullanılan: 78 39.2%
  • N.NAVARA

Kullanılan: 26 13.1%
  • İ.D-MAX

Kullanılan: 14 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    199
Ynt: Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

lokosit' Alıntı:
Maalesef tadilatsız olmuyor. Mitsubishi bölümünde L200 bigfoot konusunda arkadaş anlatmış. Ben 31x10,5x15 taktım direksiyonu sonuna kadar çevirince çamurluğun en altına hafiften sürtüyor.
Şu anda 99 pajero da 31*10.5*15 AT takılı,
bir ara 31*12,5*15 vardı ,

Lastik ebadı denemelerimizde bir arkadaşın 32*11,5*15 lastiğini taktık ,artikülasyona soktuk ,sürtme yapmadı.
alacağım lastik ebadını 33' düşünüyorum, ve aracın standartına uygulama çabam var ,ama daha deneyemedik.( ön torsiyondan sadece 2 cm yükseldi )
L-200 lerin çamurluk boyları sanki benim araçtan daha fazla, 31 lerin sürtmemesi lazım.

Etiketler

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Şu anda 99 pajero da 31*10.5*15 AT takılı,
bir ara 31*12,5*15 vardı ,

Lastik ebadı denemelerimizde bir arkadaşın 32*11,5*15 lastiğini taktık ,artikülasyona soktuk ,sürtme yapmadı.
alacağım lastik ebadını 33' düşünüyorum, ve aracın standartına uygulama çabam var ,ama daha deneyemedik.( ön torsiyondan sadece 2 cm yükseldi )
L-200 lerin çamurluk boyları sanki benim araçtan daha fazla, 31 lerin sürtmemesi lazım.

pajeronun jantlarının genisligi nedir?

hocam 12.5" lik lastigi nasıl taktınız? ben 15-7 janta 32-11.5-15 almayı dusunuyorum, fakat bir yandan da lastik fazla genis kalır diye endiseleniyorum..

31*12.5*15, ler 94 montero dan jantlarla aldık,
ama onunda 7-15 olduğunu tahmin ediyorum.

Benim 7-15 lere 32*11.5*15 uygulaması ,bir sıkıntı yaratmadı .

02122009605.jpg

omergin' Alıntı:
hocam 12.5" lik lastigi nasıl taktınız? ben 15-7 janta 32-11.5-15 almayı dusunuyorum, fakat bir yandan da lastik fazla genis kalır diye endiseleniyorum..

ömer bey 32' sürtme yapmaz mı ? 31'-10.5'-15' daha mantıklı değil mi bizim araçlara, 32' için konuşursak sadece 1'' yükseklik farkı için taban fazla genişlemiyor mu ?

mete bey aracınız çok güzelmiş güle güle bol çamurlu günlerde kullanın. buara da baktığım araç satılmış ama arayışlarım devam ediyor. :smiley:

fatihk26' Alıntı:
ömer bey 32' sürtme yapmaz mı ? 31'-10.5'-15' daha mantıklı değil mi bizim araçlara, 32' için konuşursak sadece 1'' yükseklik farkı için taban fazla genişlemiyor mu ?

fatih bey kit ile 32-11,5-15 kullananlar var.. surtmeden ziyade jantın dar kalması endiselendiriyor beni.. aslında en guzeli bf in 33-10,5-15 lastigi fakat oda turkiyede yok..

33'-10.5 veya 32-10.5 ölçüsünü hiç duymadım dediğiniz gibi çok güzel olur taban genişlemez fazla ancak bunun bir sakıncası olmazmı ? taban dar yanak geniş tam istediğim ölçü gerçi yükseltme olmadan taban genişlemese bile önde tampon ucuna veya paçalığa sürter.

FREE LANDER SALİH' Alıntı:
Mete bey, aracın magnum olup olmadığını nasıl anlarım? yada nasıl anladınız?
o aracta 16' intense jantı takılı, magnumda 17'' jant olur ve bundaki janttan farklıdır.Magnumda deri koltuk standart, sanıyorum sunroof da standart ve astc (esp) mevcut.
yeni kasa 2007 model magnumda yok sanırım. 2008de çıkmış olsa gerek.
Linkteki araç magnum değil ama fiyatı çok uygundu.

arkadaşlar l200 için %100 kilit var diyorsunuz ama bence iyi araştırın daha önceki araştırmalarıma göre o araçta lsd sınırlı kaydırmalı difransiyel kilidi var.hilux 3.0 mükemmel ama vergi dezavantajı var maalesef.devlet ne garip devlet ki mtv ve ötv %4 ve %10 ama vergiler otomotiv şeklinde alınıyor.hilux bu sınıfta yerden yüksekliği enfazla olan araç ve yüksek torkunu düşük devirde elde ediyor

bahcivankurt' Alıntı:
arkadaşlar l200 için %100 kilit var diyorsunuz ama bence iyi araştırın daha önceki araştırmalarıma göre o araçta lsd sınırlı kaydırmalı difransiyel kilidi var.hilux 3.0 mükemmel ama vergi dezavantajı var maalesef.devlet ne garip devlet ki mtv ve ötv %4 ve %10 ama vergiler otomotiv şeklinde alınıyor.hilux bu sınıfta yerden yüksekliği enfazla olan araç ve yüksek torkunu düşük devirde elde ediyor
Bir önceki kasa magnum kullandım.
araç 100/100 kilitliydi ve kilit kumandası ,direksiyonun sol tarafında ,göğüste bulunuyordu.

http://www.seferas.com/wwwroot/altsayfalar/dosyalar/l200_magnum2004_1.asp.htm eğer buraya girip gerekli olan bilgiyi sonuna kadar okursanız %50 kilitli olduğunu anlarsınız.saygılarımla

paylaşımlarınız için çok sağolun peki bu kilit sistemi yeni kaslarda da aynımı? birde yeni kasa l200 ler 2006 yılında ilk çıktı diye biliyorum bu yıldan 2009 yılına kadar olanların da kilit yokmuş galiba

gerekli araştırmayı yapar yanıtlamaya çalışırım.evet yeni kasa ilk 06 da çıktı.benim de tercihim eski kasa olurdu gerek maliyetr açısından gerekse sağlamlık açısından

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR