Hilux Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scrambler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,032

Etiketler

Ynt: Hilux Yardım

MERHABA ARKADAŞLAR, İLK MESAJIMIN DAHA OLUMLU BİR İÇERİKTEN OLUŞMASINI TERCİH EDERDİM AMA NE YAZIKKİ 2.8 İMİN ÜST KAPAĞINI HARARETTEN DOLAYI TAMİR EDİLEMEYECEK DERECEDE ÇATLATTIM, YENİSİNİ ???VEYA TAŞLANMAMIŞINI NASIL BULABİLECEĞİM HAKKINDA YARDIMI DOKUNACAKLARA MİNNETTAR KALACAĞIM. BU KONU İÇİN YENİ BAŞLIK AÇMAKTANSA HİLUX YARDIM'I UYGUN GÖRDÜM MÜSAADE EDERSENİZ. BEN 89 TEK KABİN HİLUX KULLANIYORUM 33 X 15 LASTİKLERLE, YABANCI FORUMLARI ARAŞTIRARAK SÜSPANSİYON YÜKSELTME KASA YÜKSELTME VE TURBO UYGULAMALARINI YAPTIM, BU KONULARDA ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLMAYA DA ÇALIŞIRIM ::smiley:

Ataman Ticaret-Hakan Ataman
0 532 2820523

Çıkma olabilir ellerinde arayın yardımcı olurlar...

Muhtemelen turbo uygulamanız ve 35 inch lastikleriniz sebebi ile hararet ve bu arıza oluştu. Çünkü 2.8 dizel 3L motor dünyanın en zor hararet yapan motoru.

öncelikle sizi takdir ediyorum. bir ilki başardınız en azından benim için ilkdefa hararet yapmış bir tıyota duydum. çok geçmiş olsun. bende bi numara vereyim size Ali Demir 0312 396 46 87

??? öncelikle geçmiş olsun ama nasıl hararet yaptırdınız motora ben onu merak ettim ???, söylerseniz bilgi edinmiş oluruz. Selamlar

:-[ EVET,DOĞRUDUR, ÜSTELİK BU ARABADA İKİNCİ DEFA OLUYOR AMA RADYATÖR HORTUMU SEBEBİYLE. BEN DE 99 DAN BERİ TOYOTA KULLANIYORUM BODRUM ŞARTLARINDA, HİÇ HARARET GÖRMEDİM 2.4 LERİMDE. BU 2.8 TOPLANIRKEN BAŞINDA DURAMADIM, ONUN CEREMESİNİ ÇEKİYORUM HERHALDE. BU ARADA ARABAM AVUSTRALYA'DA YAPILAN TURBO KİTLERİN PARÇALARI KULLANILARAK ORJİNAL TOYOTA CT20 İLE DONATILMIŞTIR VE AİRFLOW ŞNORKELİ VARDIR. BİR ARA 35X15 LASTİK KULLANDIYSAM DA ŞİMDİ 33X15 VE 31X15 OLMAK ÜZERE İKİ AYRI TAKIM LASTİKLE KULLANILMAKTADIR. TURBO BEĞENMEYENLERE TAVSİYEM 106 TİP BÖYLE BİR ARABAYI DENEMELERİDİR ( BİR DAHA TURBOSUZ ARABA KULLANMAK İSTEMEYECEKLERDİR ;). KAPAĞI DEĞİŞTİRİRKEN İNTERCOOLER DA TAKACAĞIM BU SEFER! MERAK EDENLERE NOT: EGZOS GAZI HARARETİ GÖSTERGESİNİ DE ISMARLADIM, ASLINDA BÖYLE BİR ARAÇTA OLMAZSA OLMAZLARDAN BİRİ.

Motorunuza aşırı yükleme konusunda Toyota ne diyor acaba onu bence bir araştırmakta yarar var. Sanıyorum motorunuz 3L motor motor konstrüksiyonu acaba aşırı yüklemeye ne şekilde cevap verir ( kol yatakları, krank, hararet vs ) bana kalırsa hem motrdaki yüksek performans hem lastik ölçülerinin büyüklüğü bir araya geldiğinde soğutma sisteminin karşılayamayacağı bir yük getiriyor araca, felaket tellalığı gibi düşünülmesin ama sanki bir süre sonra aktarma organlarında da sorun yaşayabilirsiniz gibime geliyor. Selamlar

biraz önce servis manuelini kabaca inceledim, eğer sizin motorunuz 3L motorsa 2L-T motorla konstrüksiyon olarak birbirini tutuyor ama, pompa ayar değerleri, yağ miktarı ( ki bu değer turbo şarj için diğerinden 1Lt. daha fazla), soğutma sıvısı miktarı ( 0.1 Lt daha fazla ) valf açıklıkları farklı, mesela piston ve silindir çapları 3L motorda 2L-T ye göre çapta 4mm daha geniş!! bu sizin sıkıştırma oaranı vs bir sürü değerinizi değiştirir kabaca baktığınızda arabanızın performansı müthiş olur ama aslında belkide motor havlu atmak üzeredir. Servis manueli bende var pdf olarak size gönderebilirim inceleseniz iyi olur. selamlar

Eğer bu orjinal Turbo kitinde Toyotanın orjinal turbo motorlarında kullandığı pistonların altına yağ püskürtme mekanizması yok ise bana bedavaya verseniz takmam o turboyu kusura bakmayın. Performansı eminim süperdir (araç yürüdüğü sürece) ancak ben 2.8 Hilux'ı sadece ve sadece kötü gün dostu olduğu için aldım. Yoksa daha önce hayatımdan bezdiren Defender 110 300Tdi ile devam ederdim...

ARKADAŞLAR İLGİ VE ALAKANIZA YÜREKTEN TEŞEKKÜRLER :smiley:, ÖZELLİKLE SCRAMBLER'IN VERDİĞİ NUMARA SAYESİNDE YENİ KAPAĞIM YOLA ÇIKTI BİLE, ÖZEL BİR TEŞEKKÜRÜ HAKKEDİYOR BÖYLECE. BEN BU ARABAYA EĞLENMEK İÇİN BİNİYORUM, BÖYLE HOŞUMA GİDİYOR, CEREMESİNİ DE ÇEKERİM NE YAPALIM 8). SERVİS MANUELİNE GELİNCE, GÖRMEYİ ÇOK İSTERİM, BENDE MAX ELLERY'NİN Kİ VAR, KARŞILAŞTIRMAK FAYDALI OLABİLİR DÜŞÜNCESİNDEYİM. TEKRAR TEŞEKKÜRLER...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,097
Kayıtlı Üye Sayımız
166,833
Kaydolan Son Üyemiz
Yaylalı.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR