Hilux'a Alternatif Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ergin61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,680
Ynt: Hilux'a Alternatif Motor

Bir tek şu lafa takılıyorum: "Aslan besliyeceksen,yediğine bakmıyacaksın."

V8 sahibi olup, bununla övünen.... ama LPG kullanan o kadar çok kişi var ki...

yakında dizel aracına LPG takanı da göreceğiz... mutlaka çıkar :smiley:

Etiketler

Büyük motorlu araca LPG takmak(benim aracımda lpg li)bu lafla bağdaşmıyor,sebebine gelince ülke yöneticilerimiz dünyanın en pahalı benzinini sattığı için,daha doğrusu 3 kat vergi aldığı için,verilen benzin parasına yazık.Yoksa diğer ülkeler gibi fiyatlarımız normal olsa,bende asla LPG taktırmazdım.Bu LPG sistemi kötü anlamına gelmiyor aksine LPG benzinden daha iyidir,eğer merdiven altı uyduruk sistem taktırmazsınız.Yurtdışında 30 senedir var kötü bir uygulama olsa Amerika dahil heryerde yasaklanırdı.

tuğsan bey malesef söylediklerinize katılmıyorum artık herkes herkesin moturunu kullanıyor örnek 1.3 multijet doblo motoru combo da var gallapor (hyundaı) da pajeronun yürüyeni var fabrika yapınca iyide biz yapıncamı olmuyo bence bu kanı yanlış araştırma ve geliştirme olmalı tüketici ayağında, hee olur olmaz yürür yürümez o ayrı bir konu kısacası ben araştırma geliştirme taraftarıyım, tüketen toplum değil üreten toplum olalım bence, kayıplar mutlaka olur .daha az yakıt tüketen daha performanslı bir motorun kime ne zararı olur

fabrikasyon takılan ortak motorlar şanzıman difransiyel oranları araca göre ayarlanmıştır sonradan takacagınız motorların tork devir kuvvet ayarını tutturammazsanız büyük hasarlara sebebiyet verir onun için kullanacak kişinin kapasitesi hangi araçsa onu almalı derim 1.3 doblo daki motor kasayı götürmez fakat aynı motor opelde iş yapar biri sert hatlıdır rüzgar tutar digeri dinamigi daha iyidir amerikayı tekrar keşfe gerek yok araçlar yap boz degildir tamamen bir araç yaratılır ve testleri yapılırsa bir diyecek yok

Arkidişler,sözlerim yanlış anlaşılmış,ben üretici fabrikalar arası yapılan,motor uygulaması,öntakım uygulaması,karoser deyişikliklerinden bahsetmiyorum.Bunlar zaten fabrikalrın testlerinden defalarca geçerek uygulanmış ve piyasaya sürülmüş modellerdir.Benim söylemek istediğim,sanayi ortamında yapılan,az yaksın veya iyi gitsin gibi yapılan deyişiklikler,orjinal amortisörü yok,başka aracınkini uydururuz abi muhabbetleri son derece yanlış..Yoksa dünyada herkez herkezin teknollojisinden faydalanıyor.

Dediğim gibi tekrar vurgulayayım,
SANAYİ İŞİ YANi,KENDİNİ AŞIRI BİLGİLİ ZANNEDEN VE KARŞINDAKİNİN BİLGİSİZLİĞİNDEN FAYDALANAN KİŞİLER tarafından yapılan deyişiklikler;Toyotaya, Ford motoru takmak gibi.Bu tarz uygulamalar yanlış ve aşırı sakıncalı.O zaman bütün fabrikalardaki mühendisler bilgisiz veya akılsız,bizim kendini çakal zanneden bazı sanayi uyanıkları akıllı yani.

Dediğiniz doğru... bir araca başka motor takmak sakıncalı sonuçlar doğurabilir...

ama ufak bir not var... kimse kalkıp da 2009 yapımı bir Land Cruiser'ın V8 motorunu söküp 2001 model bir Ford ya da başka bir marka araçtan çıkan bir motoru takmıyor... motor değişikliği yapılan araçlar çok eski... ve üretildikleri yıllarda motor teknolojileri şuankine göre oldukça geriydi... insanlar bu açığı kapayıp, uzun yıllar boyunca masraf üstüne masraf yaptıkları araçlarını güncel bir konuma taşımaya uğraşıyorlar... o nedenle, motor değişimi yapanları ben anlayışla karşılıyorum. İster V8 taksın, ister yeni nesil bir dizel taksın....

İki konuya dikkat edilsin, yeter ki:

- Bu değişiklik standart olmayacak. Herşey uydurma olacak. Dolayısı ile bir sürü sorun çıkacak... Bu sorunların giderilmesi sürecinde ve sonrasında trafikte başka araçların da bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Araçlarımız hıza dayanıklı değil... Binek araç kullanıcılarından çok daha fazla dikkat etmemiz, ve standart araç kullanıcılarına saygı gösterip yol vermemiz gerekiyor.
- Bu tarz değişiklikler çok para tüketir. İşleme başlamadan önce iyice araştırılmalı... dönüp iki, üç kez düşünmeli ve plan yapılmalı.

Sizde haklısınız Engin Bey;fakat şunu vurgulamak istiyorum,bu aralar eskisi gibi olmasada hala yapılan yanlışların başında şu geliyor;Eğer bir araca standartının dışında her ne olursa olsun bir deyişiklik yapılacaksa bu bir bütün olmalıdır(Görsel deyişiklik dahil) yani bir araca v8 motor koyulacaksa,şase dahil,fren tertibatı,ön ve arka takım,şanzuman,diferansiyel,amortisör (daha da var)kısaca bu bir bütün olmalı.Ama bunu bu tarz uygulayanlar çok az sayıda.Bunu bir zincir demeti olarak düşünün, arada çürük bir halka olursa zincir çalışma esnasında,çürük yerden kopar.

bu da doğru... güçlü motor, diğer altyapı parçalarının da güçlendirilmesini gerektirir. hızlanabilmek gibi, durabilmek de lazım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler