Konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum.Aldığımızda üzerinde gelen çeki demirini bazen sökmem gerekiyor. Anahtarını takıp çeviriyorum, yuvarlak mandalı bastırarak çeviriyorum, wd 40 sıkıyorum ama bir türlü sökemiyorum. Mutlaka basit bir yöntemi vardır. Yardımcı olurmusunuz lütfen nasıl sökebilirim ?
Ynt: Honda cr-v çeki demirini nasıl sökebilirim? Yardım lütfen.
Merhaba öncelikle çeki demirini söktükten sonra pas çözücü ile iyice temizleyin içinde pislik kalmasın anahtarla çalıştırarak iyice rahat çalışır vaziyete getirin vd40 la yağlayın kullanacağınız zaman takın üzerine streç dolayıp toz ve su girişine mani olun o zaman daha rahat sökülüp takılır
Eczaneden 10 luk enjektör alıp mekanizmayı girebildiği tüm noktalardan yağlayın hidrolik bu işe uygun ama boyalı kısımlara zarar vermeden anahtarla aç kapa yaparken çekiçle küçük darbelerle hasar vermeden tıkla
Ömer bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
İlk önce hiç dönmeyen anahtarı wd 40 ile yumuşatarak çevirebildim. Yuvarlak kısmı bastırıyorum ama dönmüyor. Peki anahtarı çevirip ondan sonramı yuvarlak topuzu çevirmem gerekiyor?
selam
kilit yerine bir kaç çekiç vurun ama eğecek vaya bükecek düzeyde değil. hatta brisi vururken bir başkası anahtarı çevirmeye veya topuzu haraket ettirmeye çalışsın ozaman sökülür basit bir karadüzen sanayici metodudur... sonrada arkadaşların dediği gibi wd 40 gibi temizliyicilerle bi güzel temizlersiniz
kolay gelsin
usilay' Alıntı:
selam
kilit yerine bir kaç çekiç vurun ama eğecek vaya bükecek düzeyde değil. hatta brisi vururken bir başkası anahtarı çevirmeye veya topuzu haraket ettirmeye çalışsın ozaman sökülür basit bir karadüzen sanayici metodudur... sonrada arkadaşların dediği gibi wd 40 gibi temizliyicilerle bi güzel temizlersiniz
kolay gelsin
Metin bey ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim. Ben internette aradım ama bu çizimleri bulamamıştım. Çok işime yarayacak. Hafta sonu bel fıtığım zorlamam, nedeni ile yine iki gün beni yatmak zorunda bıraktı. Bu yüzden hiç bir şey yapamadım. En kısa zamanda deneyecegim. Tekrar teşekkür ederim.