Husky Bigless Aile Çadırı Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eylemist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,783

eylemist

Yeni Üye
Selam

kis mevsimi haric bir yil sureyle esimle beraber Turkiye'yi dolasmak istiyoruz. yuksek tavanli, ici genis, ruzgara ve soguga karsi etkili bir cadir almak istiyoruz. Husky uygun gorunuyor ama emin olamadik. bu konuda bilgi ve deneyimlerini paylasacak olan arkadaslara simdiden ictenikle tesekkur ederiz.

http://www.atlaskamp.com/husky-bigless-5-kisilik-aile-cadiri/

Etiketler
merhaba :smiley:

sanırım size kendi çadırımı önere bilirim yalnızz 6 kişilik içinde 2 odası var odalarda ayakta durmak mümkün baya bi uzun yani ayrıyetten oda haricinde cadırın dışında 11 metre kare alanı var yagmur geçirmez ve börtü böcekte giremiyo baya bi keyifli ama size biraz büyük gelebilir tabi siz yinede bi göz atın derim :smiley:

size ideal bu olabilir -> http://www.decathlon.com.tr/TR/t6-2-181364251/

bu bizim kullandıgımız size bahsettiğim -> http://www.decathlon.com.tr/TR/t6-2-xl-air-c-181370670/

Sayın kowboy sizin sahip olduğunuz çadırı kış kamplarında kullanabilirmiyiz ben ailemle beraber yaz ve kış kullanabileceğim su geçirmeyen rahat bir çadır arıyorum internet ortamında herkez kendi ürününü övüyor ama benim için kullanıcı tavsiyesi daha önemli.Aliem 6 kişi olduğu için rahat bir çadır olmalı.

marmariscj7' Alıntı:
Sayın kowboy sizin sahip olduğunuz çadırı kış kamplarında kullanabilirmiyiz ben ailemle beraber yaz ve kış kullanabileceğim su geçirmeyen rahat bir çadır arıyorum internet ortamında herkez kendi ürününü övüyor ama benim için kullanıcı tavsiyesi daha önemli.Aliem 6 kişi olduğu için rahat bir çadır olmalı.

Sayın marmariscj7,

Kullandıgımız cadır kışlık değildir ancak sadece su geçirmez özelliği mevcuttur ama yaz için çok keyifli. Kışlık olarak size tavsiye edemeyeceğim bunun için diğer arkadaşlar yardımcı olabilirler :smiley:

Sayın kowboy çadırınız hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sizin çadır ve Husky Grande Aile Çadırı arasında kaldım sanırım biraz daha araştırıp ondan sonra karar vereceğim.Tek düşüncem kışın randıman alamayıpta pişman olmak benim için kış kampı önemli bakacağız artık çaresine.

Marmarisli arkadaşım bende 5 mevsim 3kişilik ama düşük tavanlısı var ve çok memnunum zaten genelde yatmak için kullandığımız için düşük tavan sorun olmuyor,uçmak derede kamp yapmıştık acaip bir fırtına çıktı banamısın demedi ,kışın karda kuracaksan zaten iç hacmi küçük olmalıki içerde ki ısı fazla olsun ayrıca tek başıma kurmak 15 dakikamı alıyor.

Selim bey, vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim.Benim aradığım yüksek tavanlı ferah bir çadır bulabilirsem almak istiyorum bulamazsamda bir çaresine bakacağım.

Yüksek tavanlı bir çok çadır var ama ülkemizde yok cabelas ı incelediğimizde dünya kadar çadır bulunuyor hem çok pahalı hemde getirtmesi çok sorunlu gümrüğe takılması kaçınılmaz ayrıca kargosuda epey pahalı.En iyisi yurtdışına araçla çıkan bir tanıdığa sipariş vermek.Rahmetli amcama ait Gökova Boncuk Koyu Kampingde daha önceleri bir çok yüksek tavanlı çadır görmüştüm bir bazılarının içine girip incelemiştim ama o zamanlar hiç aklımda yoktu çadır almak iki seneden beri boncuğa çok nadir gidebiliyorum bakarsınız oradan bir tane kullanılmış temiz bir çadır denk getirebilirim şans bu belli olmaz.

bugün itibarı ile bende uzun araştırmalarım sonucunda Husky Bigless 5 kişilik Aile çadırını aldım. yatma alanı olarak genişlik 290 cm , 230 cm ayak boyu var. ,tavan yükseklik 190cm , 160 cm de bagaj yeri var. bu gibi avantajları bakımından aile için ideal. poller gayet sağlam gibi 11 mm durawrap. kurup denemedim ama yarın yedigöller de deneyeceğiz nasipse ailecek. bir tek yüksekliği beni korkutuyor.rüzgarlı havalarda ne olacak görüp bakalım.

bende eşim ve çocuklarım (4) ile birlikte kampta kullanabileceğimiz geniş çadır bakıyorum boston modelleri ve bigless;benimde korktuğum nokta rüzgar direnci.Kamp sonucu bilgilendirirseniz sevinirim

ben ilk defa eşim ,ben ,12 yaşında oğlum ve 2 yaşında ikizlerimizle beraber bu çadırda 1 gece yedigöllerde kaldık. gece çok soğuk olmasına rağmen fazla etkilenmedik. genişliği iyi gayet rahat sığdık.yükseklik bir adam boyu ayakra duruluyor. ön girişteki boş alan yeterli. tüm eşyalarımız sığdı. poller gayet sağlam kırılacak gibi değil 11 mm durawarp poller var 4 adet. rüzgarda vs de hiç birşey olacağını sanmıyorum. kurulumda biraz zorlandım ama hiç kurmadan ve görmeden aldığım bu çadırı 1 saatte kurdum. 2 kişi olsa daha iyi olabilir kurulum aşamasında. sabitleme demirleri biraz zayıf. eğilebiliyor ser zemine denk gelirse. benim fikrim , geniş aileler için bu model çadır Türkiye şartlarında 10 numara . yağmurda ve karda ki deneyimlerimide ilerde paylaşırım.

Ynt: Husky Bigless Aile Çadırı Hakkında

huskky bigless 5 kişilik aldığım çadırın kurduğum zaman altları biraz açık kalıyor. ben mi yanlış kurdum modelimi böyle anlamadım. yağmur yağdığı zaman o boşluklardan su içeri girmez'mi ?.. çadır zeminine 4mx4m branda serip sonra çadırı kuracağım ,brandanın fazlalıklarını dış tentenin içine doğru kıvıracağım. . böylelikle yağan yağmur hiç bir şekilde bizi rahatsız etmez sanırım.

20140816_103428.jpg

Ynt: Husky Bigless Aile Çadırı Hakkında

arastuna' Alıntı:
huskky bigless 5 kişilik aldığım çadırın kurduğum zaman altları biraz açık kalıyor. ben mi yanlış kurdum modelimi böyle anlamadım. yağmur yağdığı zaman o boşluklardan su içeri girmez'mi ?.. çadır zeminine 4mx4m branda serip sonra çadırı kuracağım ,brandanın fazlalıklarını dış tentenin içine doğru kıvıracağım. . böylelikle yağan yağmur hiç bir şekilde bizi rahatsız etmez sanırım.
huskky bigless 4 mevsimlik çadırdır böyle olması normal altına branda sermenize gerek yok yağmur almaz.o boşluk şiddetli rüzgarlarda iç tente ile dış tente arasından geçerek basıncı dengeliyor ,bu rüzgarın size pek etkisi olmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR