Hymer 544 Benzeri Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdenbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,295

erdenbay

Kamp III
Mesajlar
696
Tepkime Puanı
3
Yaş
73
Yer
Bursa
Merhaba.
Yaptırmayı düşündüğüm motokaravan için,Hymer 544 modelinin yaşam alanı çok hoşuma gitti.

Böyle bir model yaptırmam için , nasıl bir araç almalıyım?
Orjinallerini fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla Fiat Ducato dan yapmışlar ama, anlıyamadığım konu şu: Karavan kısmıyla, şöför mahallinin genişlikleri aynı.(2.22cm) Yani karavan bölümü şöför kısmından sonra çıkıntılı değil. Acaba şöför kısmıda atılıp komple yeni kasa mı yapılıyor? Şöför kısmının üstünde Alkovan yada Semi İntegrant gibi bir uzantısı da yok. Fakat içinde şöför bölümünün üstünde açılıp toplanabilen 2 kişilik yatak düzeneği var.
Böyle bir karavan için nasıl bir araç tavsiye edersiniz?
http://www.automotiveleisure.co.uk/page109.html Link 2000 model bir Fiat Ducato mesela !!!

Hymer 544 dıştan dışa orjinal ölçüler >>Boy:5630mm - En:2220mm - Yükseklik:2750mm
newhymer544boy5630mmen2zc1.jpg


Şöför ve yolcu arka alanı oturma ve yemek bölümü ,giriş kapısı (arka sağda), ortada olmadığı için komple oturma ve yemek gurubu olarak düşünülmüş.
Böylece hem sağ hemde sol tarafa geniş pencere koyup karavanda sağ ve sol tarafta oturma guruplarıyla istenilen yönde ferah görüş alanı sağlanmış.

Mutfak ve WC+Duş ise karavanın arkasında (2,22cm genişlik) le ikiside yan yana
new544layoutlenght5630mlu0.jpg


Ayrıca şöför mahalli yolcu kapısıda yok. Karvanda şöför kapısı ve sağ arkada karavana biniş için bir kapı olmak üzere 2 kapı olarak tasarlanmış.

45509202im9.jpg


42488341kw9.jpg


35379208cl3.jpg


79765475hq3.jpg


Bu ölçülerde bu planla ve bu görünümde bir karavan yapmak için nasıl bir araç alıp yaptırmak gerekir? Teşekkürler...
 

Etiketler
Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

Merhaba Erden bey,
Belirttiğiniz modeller "integrated" olarak geçiyor ve genellikle Fiat Ducato ya da Ford "flat floor chassis" denen şöför kabini olmadan fabrikadan o şekilde Hymer tarafından sipariş edilmiş
kasalardan yapılıyor. ( Hymer fabrika bahçesinde yüzlerde Ducato'yu bu şekilde görmüştüm). Türkiye'de çok az kişide var, biri de Yılmaz Erdoğan' getirilmişti. Yanılmıyorsam 175 milyara satılık
konmuştu sonradan. Bir tanesini de İz TV den Wilco Van Harpen kullandı. Türkiye yollarında integrated bir modelin kullanımı ve yaşam ile ilgili en detaylı bilgiyi Wilco verebilir. Kendisi oldukça yoğun olmasına rağmen
sorularınıza cevap verebilir diye düşünüyorum. Aracı yakından inceleyenler artık eski sağlamlıkta yapılmadıklarını çok fazla taşaron kullanıldığını falan söylüyorlardı. Siz tabii ki iç ğlanı ile ilgileniyorsunuz. Şahsi görüşlerimi sıralıyayım ;
- Şöför üstü yatak çok fazla teknik detay gerektiriyor. İndirilip kaldırılması çok kolay. Wilco'nun karavanında görmüştüm. Türkiye'de bunu yapabilecek kişiler var mı açıkçası tereddütteyim. Ya da yapımı çok pahalı olabilir.
Yatağın pratikliği konusunda gene Wilco tecrübelerini aktarabilir.
- Yolcu kapısı yok, sadece şöför ve arka kapı var. Büyük bir eksi değil bana göre.
- Uzun koltuğu bir kenara bırakırsanız benim plana çok benziyor, dolayısı ile ferahlığı anlamında kullanışlı olacağını söyleyebilirim.
- Uzun koltuk dahil tüm açılmış yatak bende biraz soru işaretleri uyandırdı evet geniş ferah ama gece tuvalet kalkışları için uygun değil.
- Şöför üstü yatak kısmını dolap gibi kullanamazsınız, alkovan larda o kısım genelde yastık, yorgan gibi eşyaları koymaya yarar.
- Can karavan eski bir Amerikan servis arabasının önünü keserek Hymer benzeri bir model yaptı Ankara'dan bir arkadaşa. Görüş alınabilir.
- Bir de yanılmıyorsam Erba karavan ön parkında duran bir aracı Hymer tipi yapmış, geçenlerde sahibinden.com da gördüm bakıp linkini vereceğim.
- integrated tip aracın yerli üreticiler tarafından yapılması mümkün tabii ama tecrübe, plan proje, maliyet, istenen aracın ortaya çıkması bunlar hep düşünülmesi lazım.

Aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin :smiley:
Oguz
 

Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

Oğuz bey merhaba.

Hymer 544 planını Ducata tipi panelvanlara uygulamak için herhalde ,sırf şase ve motor kısmının kalması gerekir sanıyorum.
Alttaki ölçüleri internetten buldum ve dıştan dışa.
Ducato 12M3 Hymer 544 Fark
Boy >> 5599 mm 5630 mm 3,1mm
En >> 2024 mm 2220 mm 19,6 mm
Yükseklik >> 2470 mm 2750 mm 28,0 mm

Yük bölümü olmıyan, sırf şase ve motor olan bir araç üzerine inşa edilmesi gerekir sanırım. (Sizin Hymer fabrikasında gördükleriniz gibi)
Hymer fabrikası dediğiniz gibi özel şipariş veriyor fabrikasına. Bizim ÖTV yüzünden böyle bir şansımız yok
Bu ebatlara uyacak kamyonet tipi bir araç bulunması gerekir herhalde. Veya Ducatonun kasası atılıp karavan bölümüne bu ölçülerde daha geniş bir kasa konulacak. Ve karavan kısmı şöför kısmından biraz (19,6mm) çıkıntılı olacak. Başka çözüm görünmüyor.

Hymer 544 yerleşimini 2 kişilik bir karavan için düşünürsek şöför üstündeki ayrıca yatak bölümü olmıyabilir de aslında
Ama işte sıkışınca bir 2 kişilik yatak ta orada yedek gibi oluyor sanki.
Dediğiniz gibi o zaman da oraya konulacak dolaplardan fedakarlık yapmak gerekiyor.
Evet plan olarak sizin karavanınıza benziyor.

Hymer 544 e Türkiyede istenen rakkam da uçukmuş yanii 175 Milyar :eek:
Gerçi yurt dışı ama adamlar 2000 modelini £26999 ya satıyorlar.
http://www.automotiveleisure.co.uk/page109.html

Bilgileriniz için de teşekkür ederim :smiley:
 

Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

Merhaba tekrar,
Aklıma geldi, ön gövde/panel fiber/saç olmak durumunda, diğer alternatifler çok kaba ve uygun olmaz diye düşünüyorum, saç olması durumunda ağırlık söz konusu, fiber kalıp bir kişi için dökülmesi çok maliyetli olur, bir duş/wc kabini dökülmesi bile sorun olurken :smiley:
Maalesef Türkiye şsrtlarında düşünmeye devam...
Oguz
 

Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

Oğuz abi şu ducatoları üstten biraz preslesek yandan açma yapmaz mı ayakkabı gibi :D Ne olurdu bir 10 cm. daha geniş yapıverseler de enine yatabilseydik.Hayatımda ilk defa boyumun biraz daha kısa olmasını istedim :D
 



Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

merhaba erden bey,
oğuz bey konuyla ilgili deteylı bilgi aktarmış ama benimde birkaç önerim olacak,
ducato karavan yapımında sık tercih edilen bir araç ancak, ancak resimdeki gibi komple yeni kasa imal ettirmeyi düşünüyorsanız, tam çelik şasili bir araç edinmenizi öneririm. iveco daily düşünülebilir.225 genişlik ducato için çok verimli olmayabilir(yol tutuş açısından) benim kendi aracım iveco m23, otobüs sınıfında bir araç olmasına rağmen 230 dan fazla genişlik yapmadım.
diğer araç önerilerim ise mercedes siprinter ve vw volt tur. bu iki araç ortak üretilmiş alt yapıyı kullanmaktalar, ford transit de düşünülebilir.
daha büyük boyutlu bir karavan yapımında uzun şasili iveco eurobus muhteşem olur, ancak diğerlerinden ağır olması ve e sınıfı ehliyet gerektirmesi dezavantajıdır.
selamlar.
 

Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

Merhaba,
Erba'nın yaptığı integrated karavanı sahibinden.com'da buldum.
http://www.sahibinden.com/erba_motokaravanWQQaXQQ9560690WQQpXQQdisplayitem
Oguz
 

Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

Oğuz bey merhaba.
Ben de satılık ilanlarından görüp incelemiştim. Fakat ben o kravandaki iç yerleşim planını pek beğenmedim. Onun dışında geniş kasaya örnek olması açısından bence başarılı.


Ducatodan yapılmış 544 ler var. Gerçi alkovenli yapılmış ama,alkoven kısmı uygulanmayıp Semi İntegrated modeli uygulanabilir.
1iwd6.jpg


ndengrnsi4.jpg


49678921mr1.jpg


59012160co1.jpg


mutfakua3.jpg


2csa7.jpg
 

Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

teos' Alıntı:
Merhaba tekrar,
Aklıma geldi, ön gövde/panel fiber/saç olmak durumunda, diğer alternatifler çok kaba ve uygun olmaz diye düşünüyorum, saç olması durumunda ağırlık söz konusu, fiber kalıp bir kişi için dökülmesi çok maliyetli olur, bir duş/wc kabini dökülmesi bile sorun olurken :smiley:
Maalesef Türkiye şsrtlarında düşünmeye devam...
Oguz
İzmir'deki İndigo karavan firmasını 3 yıl önce ziyaret ettiğimde karavan üretimini durdurduklarını bunun yerine yurt dışındaki karavan firmalarına parça yaptıklarını söylemişlerdi. Fabrikada o gün 544 modelinin ön paneline benzer bloklar halinde paneller yapılmış paketlenip gönderilmeyi bekliyordu. Belki size faydası olabilir, araştırmanızı öneririm.
 

Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

integrated model yapmak bu günkü türkiye şartlarında neredeyse mümkün değil. parça problemi,tüvtürk meselesi ve kanunlar çok zorlar. benim aracım belkide türkiyede tek ancak erdoğan başoğlunun çok emek sarfettiği bir araç. ben işin içinden çıkılabileceğini düşünmüyorum, benim aracın kalıpları erdoğan beyde duruyor, onunla görüşmekte fayda var
 



Ynt: Hymer 544 Gibi Bir Model İçin Nasıl Bir Araç Seçilmeli?

sayin erden bu istediginiz modeli her aracin üzerine konabiliyor benimkisi mersedes sprinterin üzerine konmus.bu modeller cok kullanisli ben önceden alkovonlu kullanmistim arada cok fark var tavsiye ederim böyle bir modeli.icinin kullanimi cok rahat ve kisin hemen isiniyor ve yazinda serin oluyor.selamlar
Ercan
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst