iç tavan aydınlatmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tanerorcun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,627

tanerorcun

Yeni Üye
Yer
antalya
arkadaşlar 93 model zj mde kapıları açınca tepe lambaları hariç kapılardaki ve pedalların oradaki aydınlatmalar yanıyordu. Bi bakayım üst taraflar niye yanmıyor dedim ve tavandaki mekanizmayı söktüm elim değmişken temizledim tertemiz oldu ve monte etmeden önce denedim ve lambalar yandı ve sevindim ve monte ettim. veee

monte den sonra denedim çalıştı sonra yine yanmadı söktüm tekrar taktım yine yanmadı
işin kötüsü şimdi teyp de çalışmıyor ve klıma da çalışmıyor havalandırma da çalışmıyor ve ana ekranda security yazıyor ne yapmamı tavsiye edersiniz

bu arada akünün eksi kutup başını ayırmadan yaptım :-[
[attachment=1]

IMG_0272.jpg

Etiketler

Ynt: iç tavan aydınlatmaları

Çok geçmiş olsun. Aynı sorun benim de başıma gelmişti. Ancak benimki durup dururken ve muayenenin hemen öncesinde kontak anahtarını çevirir çevirmez oluştu ve havalandırma+teyp+yol bilgisayarları söndü ve çalışmadı. Klima motoru ise sürekli "tıklama" şekilde çalışır kaldı. Hemen elektrikçime götürdüm. Rölenin yanmış olduğunu söyledi ve tüm elektrik birimlerini elden geçirdi, değişmesi gerekenleri (röle, sigorta...vs) değiştirdi. Çok masraflı bir şey değil. İyi bir elektrikçiye gösterin aracınızı.

Ynt: İç Tavan Aydınlatmaları

muhtamelen sigorta atmış. sağ ön yolcu kapısını açıp sigortalara ulaşın ve minik sigortaları kontrol edin. ayrıca tavandan söktüğünüz paneli takarken ampullerin geldiği yuvaların üst kısımlarında kablolar var lehimlidir üzerleri açıksa silikonlayın tavanla temas etmesi ve şase yapıp sigorta attırması yüksek ihtimal. başıma geldi çünkü. securtiy moda geçtiğinde sürücü kapısına anahtarı sokun ve kilitleyip açın güvenlik ortadan kalkacaktır. bunun haricinde beyni resetleyin akşamdan akü kutup başlarını sökün sonra kabloları birbirine değdirip beyindeki elektiriği boşaltın kaputu tam kapamayın sabah kapıları açmadan kutup başlarını takın yarım saat kapıları açmayın sonra kapıları açıp far anahtarını park konumuna getirip anahtarı onn konumuna alın. bunun haricinde iç sigortalar sağlamsa motor kaputunu açın ana sigortaların olduğu sigorta bölümünde iç sigortalara giden ana sigorta var galiba 2 tane minik 25 amperlik ve büyük ana sigorta var 30 amperlik kontrol edin. eğer sorun çözülmezse eski sanayide mut otomativ var amerikan servisi oraya gidin cherokelerden anlayan elektirikçi mevcut sorununuzu hemen çözecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler