İKİ ARAÇ BİLEŞİMİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dedeoğlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,698

dedeoğlu

Ana Kamp
Yer
Ankara
Belki bir çokları bu konuyu çözümlemiştir. Ancak bir eve iki araç alınacaksa nasıl bir ikili seçmek gerekiyor. Her halde bu konuda kafa yoranlar şehir içi için küçük az yakan, şehir dışı ve arazi için bir 4X4 önerirler diye düşünüyorum. Burada parasal imkanlar da önemli tabii. 65.000 TL'ye nasıl bir kombinasyon kurulabilir. Hangi seçenekler en doğru olur. Örneğin , palio 1.3. Multijet ve 2001 Wj 2.7 CRD olabilirmi? Yorumlar ve öneriler için teşekkür ediyorum.

Etiketler

Ynt: İKİ ARAÇ BİLEŞİMİ

Binek
Toyota Yaris 2007-2008 1.3 Multimod Benzinli 22.000 - 25.000 TL Civarında (Alınırken motor hacmi 1.3'ün altında olanı seçin çünkü 2008'den sonra 1.33 oluyor ve vergi sınıfı artıyor)

SUV-Arazi
Toyota RAV4 2006-2007 2.0 Benzinli 35.000 - 45.000 TL Civarı veya
Suzuki Grand Vitara 2006-2009 2.0 Dizel 40.000 - 50.000 Civarı

Şöyle de olabilir, Bir jimny full donanım, yanında 1.9 ddis grand vitara... 4 çekerin tadını aldıktan sonra binek oto sarmayabilir... ;D

Cevaplarınıza ve ilginize teşekkür ediyorum.Ben % 80 şehir içi ve % 20 şehirler arası ve arazi kullanımı ayırımı yaptığımda, şehir içinde az yakan sorunsuz, vergisi az bir araç olabilir diye düşünüyorum. Belirtildiği üzere 1.3 motor otomobil olabilir. Esas sorun belkide 2. araç olarak düşünülen daha az kullanılacak, ama, şehirler arası yolda belli konfor sağlayacak ve de arazi kabiliyeti olacak bir 4X4'ekarar vermek. Ben aşırı arazı şartlarında Off-road yapacak değilim. Ancak, arazi ve konfor uyumu, 2. el satışı, vergisi de düşünülmeli. Bu noktada ben ce de SUZUKİ olabilir. Ancak, hiç arazi aracı kullanmamış biri olarak (Şu an ford focus TDCİ kullanıyorum) bir yorum yapmak zor. Selam ve saygıyla...

ikili araç bileşiminde aracın biri küçük az yakan ki arazi aracında bu cok mümkün değil sanırım. İkincisi aileyle bir yerelere giderken kullanılabilecek sorunsuz genişce, konforlu bir araç kombinasyonu düşünülebilir. Özetle , araçlardan biri büyük, biri küçük ve ekenomik olmalı, ama hangisi....Sonuçta ekonomi yani, maliyetler de önemli...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR