İki Yılda Bu Kadarını Yapabildim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan okitay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,257
Ynt: İki Yılda Bu Kadarını Yapabildim

Fotoğraflar için çok teşekkür ederim. Benim 50 lt lik tankı 40 lıkla değiştirmeden sığmayacak, menzil azalacak ama yapacak bir şey yok. Tank bulduğum zaman ben de sizin gibi yapacağım. kasa içindeki lamalarla baya destekli duruyor. MMO dan sızdırmazlık raporu için tankın üstündeki rakamların okunabilmesini isteyecekler ama sizinki gibi montajda da sorun çıkartacaklarını sanmıyorum

Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar

Etiketler

Oktay arkadaşlara fikir vermesi açısından birazda jant olayından bahset istersen, ilgilerini çekecektir.

okitay' Alıntı:
aracı kaportacıya götürdüm çürükleri yapılsın diye 15 gün elini sürmedi 2 günde kendim parçaladım. tahmin ediyorumki TÜRKİYE de en çok defender MUĞLA bölgesinde var ben motorunu yaptıracak yakınlarda usta bulamadım eski model diye kimse yanaşmadı.kendim yaptım. motora eldeğmeyen şanzumana hiç yanaşmaz diye kendim topladım. elektirikçiye götürdüm tehsisata el atsındiye sağolsun olanınıda yaktı.sıfırdan tehsisat çekmek zorunda kaldım. boyacıya götürdüm 800tl fiyat verdi. ruloyla basım boyayı çokta sağlam oldu. bence siz siz olun eşe dosta arkadaşa iş yaptırmayın.sizin verdiginiz para paradan sayılmıyor işinizde yürümüyor...sağolsunlar bir kuruş ustalık verdirmeden arabamı bana toplattırdılar. en azından arabama ne yaptıgımı biliyorum...sadece hafta sonları uğraşarak 2 senede bu hali aldıra bildim...evliyseniz biraz zaman ayırmak zor oluyor helede çocuk varsa bilen bilir benim halimi.tanıdıgınız güvendiginiz iyi bir usta varsa ona sahip çıkın derim...

bu kadar samimi serzenişe şapka çıkartılır hepsi için bravo:smiley:

bu arada sayende artık kimseye arabamı kendim topladım demiyeceğim, her an karşıma senin gibi biri çıkarda beni bozar diye tedirgin olucam galba helal olsun
en iyi mal sahip olduğun maldır, ben buna inanırım
kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar derler ya sizinki buna mükemmel bir örnek olmuş

lns' Alıntı:
Güzel olmuş ellerinize sağlık. Depo çarpmalarda falan sıkıntı çıkartmıyor değilmi?

Bir de o boya ruloyla mı oldu? çok temiz duruyor.
teşekkür ederim.geri geri giderken tanka birşeyi çarptırmak istersen çarpar.fakat biraz zor ileri harekerte zaten birşey çarpmaz difransiyel koruyor...astarı ve boyayı sünger rulo ile yaptım biraz kalın oluyor fakat kolay kolay çizilmiyor.sentetik boya kullandım bir haftada zor kurudu sağlıklı olanda bu bence hafif çapmalarda boya yerinden atmıyor....

velicanöz' Alıntı:
Oktay arkadaşlara fikir vermesi açısından birazda jant olayından bahset istersen, ilgilerini çekecektir.
ozcour' Alıntı:
evet evet jantlar :smiley: :smiley:
Araya flanş koy dediler aklımdan geçmedi degil.fakat imalatı ve işçiligi pahalı birde toplamda 20 somun 20 bijon varken 40 a çıkıyor.firen balatasında sorun olsa her defasında flanşı sökmek lazım bilmiyorum bana saglıklı gelmedi...bende eldeki imkanlarla ve malzemelerle fotolarda ortada zaten bir şeyler yapmaya çalıştım...

Görüntü0189.jpg

Görüntü0190.jpg

Görüntü0191.jpg

önce kalın esnemeyecek bir saca elde fazla olan poryayı kaynattım.sonra jantı sıktım.jantın alt ve üstüne 2mm gibi kalacak şekilde direkler kaynattım.jant rahat bir şekilde dönecek şekilde ayarladım arkadaştan ödünç aldıgım plazma ile göbegini kestim ve jantın dışını ters çevirdim.9cm lik mermerle jantın altını besledim.yanlardaki direklere bakarak 2mm kalacak şekilde jantı merkezledim.karşılıklı 4 yerinden puntaladım mermerleri aradan çıkardım..

Görüntü0192.jpg

Görüntü0193.jpg

jantı çevirerek balansına baktım.saglamca kaynattıktan sonra biraz çekme yapmış tabi kaynak.bir iki sağlam çekiç darbesi ile sorunu kaba olarak hallettim.yeni lastikler takıldı.yakın zamanda hassas bir balansa gidecek.fakat şu an bu şekilde kullanıyorum bir sorun yok...araç sabit dururken direksiyonu çevirmek artık zor.fakat hareket halinde iken çok rahat.

2.mahmut' Alıntı:
bu kadar samimi serzenişe şapka çıkartılır hepsi için bravo:smiley:
2.mahmut' Alıntı:
bu arada sayende artık kimseye arabamı kendim topladım demiyeceğim, her an karşıma senin gibi biri çıkarda beni bozar diye tedirgin olucam galba helal olsun
en iyi mal sahip olduğun maldır, ben buna inanırım
kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar derler ya sizinki buna mükemmel bir örnek olmuş
teşekkür ederim.insan arabasına en ufak birşey yapabiliyorsa ona binmekten bence daha çok keyif alır diye düşünüyorum...

Hamdi SEZER' Alıntı:
ustam ellerinize saglik güzel ve ekonomik bir is cikarmissiniz,sizi kutlarim.buna defender aski derler.saygilarimla.
teşekkür ederim.çok ekonomik oldu.kesinlikle defender aşkı.... ;D

Oktay eline sağlık seriese tekrardan hayat vermişsin

İş işen geçmiş ama jantları rutille kaynatmışsın keşke bazikle kaynatsaydın aman diyim janları sürekli kontrol et çatlama falan yapmasın
Eksozu şasenin arasından gecirmemişsin susturucu allatan taban sacını isitırsa rahatsız edebilir ameninyum bir saç le surturucunun üstüne arada boşluk kalacak şekilde koruma yaparsan isiyı belki minimuma düşürebilirsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR