<div class="bbWrapper"><b>Ynt: İki Yıllık Schengen Vizesini Nasıl Aldım Püf Noktaları</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="bartek" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
bartek' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Önce inanasım gelmedi, yapmaz bunlar diye ama haklısınız, 90/180 gün kuralı uzun süreli vizelerde de işlemeye başlamış.<br />
Sabah sabah epey bir kafa yordum. Benim anladıklarım :<br />
Giriş tarihinizi not ediyorlar. 180 gün geriye gidiyorlar. Son 180 günde 70 gün kaldıysanız 20 gün kalma hakkınız var deniyor.<br />
Yalnız kalıcı için avantajlı bir durum var. Bu 20 gün artabiliyor. Şöyleki kalışınızın diyelim 15. gününde, tekrar 180 gün geriye gittiniz, sanki o gün giriş yapıyormuş gibi. İlk hesaba göre 5 gününüz kalmıştı ama reel olarak 90/180 kuralını işletirseniz daha fazla gün kalmış olabiliyor.<br />
<br />
Uyardığı için deeperdiver arkadaşımıza teşekkürler
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Verilen linkteki bilgilere göre sizin yorumunuz yanlış.Hiç bir şekilde geriye sayım yok.Vizenin veriliş gününden itibaren sayım var ve vize uzunsa her 180 günde bir devir bitti deyip ikinci 180 günü sayıyorlar sizin gününüzden başlamıyorlar .O 180 günlük sürede 90 günden fazla kalamazsınız diyorlar,çık git,180 günlük dönem bitsin yeni 90 güne hak kazan, bir daha gel diyorlar.Bir senelik vizede ilk 180 günde giriş yapmazsan kalan 180 gündede ancak 90 gün hakkın oluyor,ilk bölümden olan 90 gün yanıp gidiyor.<br />
Amaç belli: Ziyaretcinin işi uzun günlere yayılmışsa tekrar tekrar vize işlemleri ile ne konsolosluk meşgul olsun nede ziyaretçi vatandaş.Ama ilğli ülke yine göçmenlerle uğraşmamak için ne olursa olsun ziyaretçiye 90 günden uzun sürekli kalma izni vermiyor ki ziyaretçi gereksiz yere bazı haklar kazanmasın.<br />
Ben böyle anlıyorum.<br />
Saygılar</div>