İlginç Bisikletler ve Tasarımlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oort cloud Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,678

Etiketler
Ynt: İlginç Bisikletler ve Tasarımlar

[attachment=1]

B Sivrac-wood-bicycle.jpg

Arsiv gercekten super fakat niyeyse bu tarz tasarimlar henuz prototipin otesine bir turlu gecemedi. Hep ayni tasarimlar marketlerde, yarislarda. Bu arada jeep in bisikleti disliler sayesinde on tekeride dondurerek 2x2 mi yapiyor yoksa ben mi yanlis anladim. :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Arsiv gercekten super fakat niyeyse bu tarz tasarimlar henuz prototipin otesine bir turlu gecemedi. Hep ayni tasarimlar marketlerde, yarislarda. Bu arada jeep in bisikleti disliler sayesinde on tekeride dondurerek 2x2 mi yapiyor yoksa ben mi yanlis anladim. :smiley:

Merhaba Melih Bey
1 - Teşekkür ederim . :smiley:
2 - Otomobiller ve motosikletlerde de aynı sorundan muzdarip.
Çok modern designlar ve teknikler var ama üretim maliyeti ile, öngörülen satışlar rasyosu, karlılık oranını olumsuz etkilediğinden
bir türlü pazara sokulamıyor. Bizler de fuarlarda veya basına verilen fotolardan izlemek durumunda kalıyoruz. Neticede karbon kevlar
gibi kompozit malzemelerin üretimlerinin artması sonucu elektronik malzemeleri gibi fiyatların taban yapması bekleniyor. Bizler de
bir süre daha yutkunmak zorunda kalacağız gibi ... :D
3 - Rubicon Sport dişlisinde tam değil de yumuşak bir güç aktarımı var, diye biliyorum. Kaygan zeminlerde kontrollü bir sürüş sağlıyor(muş).
Bu dişli düzeneğinden başka hiç bir özelliği yok, 199 usd segmentinde satılması gerekirken, dişli var diye 999 usd fiyat etiketi var.

Fiyat biraz abartiymis. Aslinda dusunuyorumda teknolojiklesmeyen bir bisikletler kaldi birakalim bence malzemeler ucuzlamasin ve bisikletler bu sekilde kalsin. Eski araba motorlarina bakin herseyini kendiniz tamir edebilirken simdikilerde surekli ECU hatasi veriyor moturun bir yerini ellerseniz. Zaten herseyin ustunu bir suru plastikle kapliyorlar ne nerde anlayamiyorsunuz. Onun icin bari bisikletler boyle kalsinki onun sagini solunu kurcalayarak tamirini yapabilelim.:smiley:

Bu yukardaki oturulan guzel fakat bence elini tutacak bir gidon olmadan bisiklete binmenin bir zevki yok.

melihbozkurt' Alıntı:
Bu yukardaki oturulan guzel fakat bence elini tutacak bir gidon olmadan bisiklete binmenin bir zevki yok.

Belirli bir yaştan sonra bisiklete binmek zorlaşıyor, selede orurup, iki büklüm olmak bel ağrıtmaya başlıyor,
güzel görünsün, aerodynamik olsun diye zamanında aldığımız seleler, süngerli şortlarımıza rağmen kalça
kemiklerimizi acıtıyor.Aslında böyle koltukta oturur gibi oturmak düşüncesi bile iç açıcı... :D
Hiç bu konseptte bir bisiklete binmedim, insanın elinin boşta kalması da keyifli olabilir, denemek lazım... :smiley:

MOUNTAINBIKER' Alıntı:
size bir ilginc tasarimda yurdum insanindan...
EGZOST LU BIANCHI..... :smiley:)
[attachment=1]
Bende 8. sınıfa giderken egsozlu bi bisiklet yapmıştım 2 arkadaşımla beraber.Bizimkisi biraz daha gelişmişti.Deodorantı yakıt olarak kullanıoduk.bahçe hortumuyla onu supurge borusu gibi bi ince boruya kadar iletiyorduk. :smiley: ,sonundada eski bir zippo yanık bir vaziyette duruyordu. deodorantı atesledıkce ralli arabası gibi ateş atıyordu. Gerçi çokta zaman geçmemiş bundan 4 sene önce yaptığımız seyler yasım 17. :D :D :D

oort cloud' Alıntı:
Belirli bir yaştan sonra bisiklete binmek zorlaşıyor, selede orurup, iki büklüm olmak bel ağrıtmaya başlıyor,
güzel görünsün, aerodynamik olsun diye zamanında aldığımız seleler, süngerli şortlarımıza rağmen kalça
kemiklerimizi acıtıyor.Aslında böyle koltukta oturur gibi oturmak düşüncesi bile iç açıcı... :D
Hiç bu konseptte bir bisiklete binmedim, insanın elinin boşta kalması da keyifli olabilir, denemek lazım... :smiley:

Dogrudur hocam haklisiniz ama buda bence ulkemizde ne yazikki bisiklete ozendirme olmamasindan, bisiklet yolu olmamasindan ve bisiklete velet isi gozuyle bakilip saygi duyulmamasindan kaynakli. Burada benim hocalarim adamlar prof. ama bisikletle okula geliyorlar. Devamli kullaninca 80 yasinada gelseniz genc dinamik ve alisik olursunuz. Hatta bir yasli amca var, genelde goruyorum, uzerine yaris bisikletcisi kiyafetlerini geciriyor ve atliyor bisikletine, guzel yaris ve yol bisikleti arasi bir bisikleti var. Amcanin yasi 80-85 ama yokuslarda benden hizli. :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Dogrudur hocam haklisiniz ama buda bence ulkemizde ne yazikki bisiklete ozendirme olmamasindan, bisiklet yolu olmamasindan ve bisiklete velet isi gozuyle bakilip saygi duyulmamasindan kaynakli. Burada benim hocalarim adamlar prof. ama bisikletle okula geliyorlar. Devamli kullaninca 80 yasinada gelseniz genc dinamik ve alisik olursunuz. Hatta bir yasli amca var, genelde goruyorum, uzerine yaris bisikletcisi kiyafetlerini geciriyor ve atliyor bisikletine, guzel yaris ve yol bisikleti arasi bir bisikleti var. Amcanin yasi 80-85 ama yokuslarda benden hizli. :smiley:

Her şey yöneticilerin ne kadar görgülü, bilgili, kültürlü ve bilinçli olması ile alakalı.
Yurdumuzda söylediklerinizin olmaması, bizlerin değil, bizi yönetenlerin durumunu gösteriyor.

Fakat 80-85 lik Amca da doğrusunu yapıyormuş .... ;)
Bırakın benim yaşıtlarımı, benden çok küçükler bile TV karşısında sağlıksızlıklarını geliştiriyorlar ... :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,059
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
karavanyapıyorum

Çevrimiçi üyeler