Ilk Arac Yeni Baslayan Onerisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sergunkuru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,954

Sergunkuru

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Merhabalar Sayın Gezenbilir ailesi,

Bir süredir siteyi takip ediyorum. Çıkmak istediğim bu yolda her gün yeni bilgiler öğreniyorum. Buradan bu araştırmaları yapmak çok keyifli. Tam olarak istediğime uygun bir araç için bir sürü bilgi karıştırdım onlarda kafamı karıştırdı haliyle ne yapmalıyım bilmiyorum. Hem güncel olması adına hemde uygun seçeneği bulmam adına yardımlarınızı bekliyorum.

Izmir de oturuyorum, amacım haftasonları yada izinlerimde çok ağır off road olmamak ile birlikte küçük koylara girmek güzel havaları kamp yaparak değerlendirmek. Max 3-4 saatlik uzaklıklar için kullanacağım genelde kamp bölgeleri çok istersem yol olmayan koylara girmeyi deneyeceğim. Şehir içinde de aynı amac ile kullanılacak hafta içi hava cok agır olmazsa kullanacağımı zannetmiyorum. Bütçem 30-40 bin tl arasında olacak.

Bu kapsamda yakıt çok çok önemli olur mu bilemiyorum fakat yine de içmese iyi olur diye düşünüyorum :smiley:
İlk kez alacağım için Izmir de usta takibinde olması gerekiyor onu da öğrendim ona göre seçim yapmalıyım biliyorum :smiley:

En çok dikkat ettiğim konu aracın çok küçük olmaması zira ben 2 metre 120 kg biriyim, en fazla 1 kişi daha alırım. Çok büyük olmasını da istemiyorum. Aileye yada kalabalık arkadaşlara şuan için girmeyi düşünmüyorum :smiley: Yani 3k lar yeterli olur ama 5 ler de olmaz değil tabi ki.

Aklımda Cheeroke xj var ama çok fazla seçenek var hangisi iyi olur bilemiyorum. Otomatik olsa daha iyi olabilir sanırım. Ek olarak da 2006 sonrası yeni kasa Grand Vitara 1.6 3k lar hoşuma gidiyor.
Ayrıca tabi patrol grand cherooke ve raw4 de var aklımda.

En çok Raw 4 önerisi aldım hem daha genç olması açısından hemde isteklerime uyuyor gibi geldi ama aklıma Cherokee de.

Neyse çok şey yazdım zaten zahmet edip okur ve cevaplarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
 

Etiketler
Sayın SERGUN Merhabalar, ayırdığınız rakam ya da bütçe (aracı aldıktan sonra çıkacak diğer öngörülmeyen masraflar..) konusunda bilgi verseydiniz daha rahat bir öneride bulunmak kolay olurdu! Birincisi OFF ROAD'un ağırı-ortası-hafifi olmaz, bu gönlünüze göre, günün herhangi bir saatinde yapmak istediğinizde otomobilinizin HER TÜRLÜ ARAZİ şartlarında size hizmet vermesidir. Ama Fethiye'de, sahilde kumlarda ( 8 ) çizerek, fotoğrafını bu siteye yükleyip hafta sonu OFF ROAD yaptım demek olmuyor. Bu konuda en öne çıkan araçlar Land Rover ve Jeep! Eğer gönlünüzde OFF ROAD Sevdası ağır basıyorsa, bütçenize göre DEFENDER ya da DISCOVERY ile başlamanız en doğru seçenek olacaktır. Discovery 2 mt. boyunuz için de en iyi seçimdir. PATROL P40 Motorlu Nissan ve BJ60 Motorlu Landcruiser, Toyota Türkiye’ye gelmiş en sağlam en eski 4x4 araçlar arasındadır. Selamlar, Ömer.
 

Selamlar Ömer Bey
Evet haklısınız koşturmadan fiyat işini yazmamışım hiç :smiley:
ilk etapta 30-35 ayırıp üstüne de 10-15 bin lira yani total de 45-50 bin lira arası ayırabilirim.
Hafiften kastım aslında aracı fazla yükseltmeme gerek yok anlamında düşünmüştüm. Şehir içinde de kullanacağım ama hız yapmayı sevmediğim için sanırım çok da bir önemi yok bu konunun ?
Ayrıca teşekkürler seçeneklerimi şuan 3 model üstüne yoğunlaştırdım sayenizde.
Suan Patrol, Landcruiser ve Cheeroke düşünüyorum.

Bu üçünün arasında bakım ve yakıt masrafı olarak, ayrıca beni yol da üzmeyecek hangisini önerirsiniz ?
 

Sayın SERGUN Merhabalar, cevabınız için teşekkürler. Dilerseniz Araç Neden yükseltilir oradan başlamak istiyorum ama fazla zamanınız da almak istemiyorum isterseniz bu konuda en doğru bilgiyi youtube içerisinde CAMEL TROPHY mp4'lerinde bulacaksınız ve sonrasında siz karar verin. Böyle bir macera içerisinde yer almayacaksanız standart bir PATROL (P40 Motorlu) size yeter. Nissan'ın Toyota Landcruiser NJ60'a göre farkı yere daha sağlam basması ve güvenli olmasıdır. Bu araçlar 1990 öncesi Japon Hükümeti Hibesi Kapsamında Resmi Dairelere verilen araçlardır maalesef KÖTÜ BAKIM ve HOR KULLANMA nedeniyle çabuk döküldiler. 1984'den bu yana Japon Grubu için Filtreler ve Subaru için Motor Parçaları ithal eden bir Şirketin sahibi olarak konuya hep yakın oldum. Geçen defa yazmayı unuttum G54B motorlu
PAJERO Mitsubishi'lerde Efsane araçlar içerisindedir, PARİS/DAKAR'ı 6 kez üst-üste kazanan markadır ama ne yazıkki Türkiye distribütörünün konuya olan uzaklığı bu otomobilin pazarda daha fazla yer almasını engelledi. Selamlar, Ömer.
 

Ömer Bey selamlar

Asıl ben teşekkür ederim ilginiz ve cevaplarınız için.
Peki belirttiğiniz araçlar içerisinde şehir içinde hem güvenlik hem konfor için en uygunu hangisi olacaktır ?
Patrol önermenizdeki asıl sebep nedir ?
3 seçeneğin yakıtları nasıl olur ? yada genel masrafları nasıl olur diye sorayım.

Sizin gibi birini yakalamışken çok soru soruyorum ama kusura bakmayın :smiley:
 



Sayın SERGUN Merhabalar, dilediğiniz kadar yazabilirsiniz, bu WEB sayfasındaki dostları olabildiğince bilgilendirmek ve aydınlatmak beni mutlu eder. Sorularınza gelince;
* araçlar içerisinde şehir içinde hem güvenlik hem konfor için en uygunu hangisi olacaktır ?
Bu çok fazla kelimelerle ifade edilecek bir konu ama 'bana göre' (P40 PATROL, BJ60 Land Cruiser, G54B Pajero) içerisinde
GÜVENLİK açısından PATROL, KONFOR açısından PAJERO'dur.
Patrol önermenizdeki asıl sebep nedir ?
* NISSAN'ın (Amatör Ruhla) ürettiği ilk seri araçlardan en iyisi diyebiliriz. Zor Şartlarda ''En Güvenli" 4x4'lerin üst sıralarında yer almiştır. 3 seçeneğin;
* yakıtları nasıl olur ? yada genel masrafları nasıl olur diye sorayım.
Yakıt Sarfiyatı tamamen sizin GÖNLÜNÜZLE Gaz Pedalı arasındaki mesafeyle DOĞRU ORANTILIDIR, kısaldıkça artar! Bunlar eski araçlar olduğu için ya da alacağınız aracın ne durumda olduğunu bilemediğimiz için bir yorum yapmak kolay olmaz.
Aracı zorlamadığınız sürece yakıta ödediğiniz rakam sizi rahatsız etmeyecektir. Genel Olarak Bakarsak; Uygun Kullanımla; ortalama PATROL 100 TL. yakarsa, BJ60 Land Cruiser 90 TL. ve G54B Pajero 85 TL. civarında olması beklenmelidir. Bu motorlarda marş'a basarak Hareket Edemezsiniz, mutlaka yazın en az Min.3 ve Kışın Min.6 Dakika ısıtmanız gereklidir. Bu birinci derecede Motor Yatakları, Segmanlar ve Pistonların dolaysıyla MOTORUN ömrüyle ve tüketeceği yakıtla ilgilidir. Selamlar, Ömer.
 

Nuhnebi zamanindan kalmış kliması elektrikli cami abs si bile olmayan kaportasi kesin çürük bu sayilan araclari alma arkadaşım git 25 liraya musso 35 liraya korando 50 liraya kyron al bana duaci ol bu kadar iddiali diyorum B4fca555a81369f68f398979dbb874d3 8854463ccc3a49b410cd089d062c6d94

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,470
Mesajlar
1,518,361
Kayıtlı Üye Sayımız
172,121
Kaydolan Son Üyemiz
tto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst