İnternet ve Diziler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,711

penguen

Zirve
Mesajlar
1,599
Tepkime Puanı
11
İnternet ve dizilere dikkat


Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Ermete, internet ve şu anda yayınlanan birçok televizyon dizisinin gençler ve çocukları “gerçek dünyayla hayal dünyasını ayırt edemez hale getirdiğini” bildirdi.

Ermete, Manisa'daki “internet kafelere giriş yasağını” değerlendirdi. İnternet kullanımının, ABD ve AB'de gibi gelişmiş ülkelerde ”İnternet bağımlılığı sendromu” adıyla bir hastalık olgusu olarak tanımlandığını kaydeden Ermete, bunun sigara ve alkol gibi bağımlılık yaptığını söyledi.

Türkiye'de yeni yeni ortaya çıkan bu olgunun, etkilerinin ve sonuçlarının da görülmeye başladığını anlatan Dr. Ermete, şöyle dedi:

“Şu anda internet, çocuklar için en hafif deyimiyle sadece boşa zaman harcama olarak görülebilir. Ama bunun yanında internet okuldan uzaklaşmalarına, şiddete yönelmelerine ve daha da kötüsü her türlü kötü alışkanlığı kazanabilecekleri bir ortam olma özelliğine de sahiptir. Çocuklar ve gençler internete bağımlı hale geliyor. Şu anda internet bağımlılığı konusunda başvuru yapan iki, üç hastam var.”

Manisa Valiliği'nin aldığı yasak kararını gerçekten çok yararlı ve yerinde verilmiş bir karar olarak gördüğünü bildiren Dr. Ermete, internetin çocuklara bir şey kazandırmadığını, aksine savaş ve dövüş oyunlarıyla şiddete yönelttiğini savundu.

Çocukların ve gençlerin ayrıca kumar ve cinsel içerikli sitelerden de kötü alışkanlıklar elde ettiklerini ifade eden Dr.Ermete, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnternette her şeye çok kolay erişilebiliyor. Böyle olunca da bir sürü kötü içerikli sitelere girilip çıkılması normal hale geliyor. Ama bağımlılık başladığında, ilerleyen yıllarda artık psikolojik sorunlar da başlıyor. Bunu kimse inkar edemez. Şu an için en büyük tehlikesi çocuklarımızı ve gençlerimizi sanal aleme alıştırmasıdır. Bunun kötülüğüyse gerçek dünyayla hayal dünyasını ayırt edemez hale getirmesidir. Bu sadece internette değil, şu anda yayınlanan diziler için de söylenebilir. Bunun sonuçlarını okulda şiddet, birbirlerine kabadayılık taslama, yaralama ve öldürmeyle sonuçlanan olaylarda görüyoruz. Sigara, uyuşturucu ve alkol kullanımı yaşlarının çok küçük yaşlara düşmesi de bunun sonucudur.”

Sorunun yasaklarla da çözülemeyeceğini, en büyük görevin anne ve babalara düştüğünü anlatan Dr. Ermete, ailelerin çocuklarına sevgiyle yaklaşmasını önerdi. Dr.Ermete, “Çocuklarınızı okulda, dershanede kontrol altında tutun. Öğretmenleriyle diyalog halinde bulunun. Kimlerle arkadaşlık yapıyor, internet ortamında kaç dakika bulunuyor sürekli bu konuda takip edin” diye konuştu.
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Mesajlar
1,526,335
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst