İnternette Kasan Tek Site Gezenbilir - "Benim Kullandıklarım Arasında"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan khalked0n Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,842

khalked0n

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Bu konuda biraz şikayetçiyim bence gezenbilir sitesi "aslında topluluğu demek daha doğru" şu anda türkiyenini extrem konusunda en kapsamlı platformu ancak server yada başka bir olay kaynaklı mıdır bilmiyorum site çok yavaş Birde çok eski konuların hala aktif olması. Aslında normal bilgilendirme konularının aktif olması çok normal ama örneğin satılık ilanları 2006 yılında açılmış olan ilanlarda satıldı yada pasif notu olmasına rağmen silinmemesi ve her ilanın içerisinde en az 6-7 resim olması site server ını yeterince yorar diye düşünüyorum bence bununla ilgili bir çözüm bulunabilirmi?

Şimdi bu konuyu okuyan bir çok kişi daha 2-3 mesaj atmış yeni üye hemen şikayet tarzı düşüncelere girebilir :smiley: ama bunlar benim sitenin daha verimli olması adına yaptığım nacizane uyarılar

Şimdiden bütün Gezenbilir yönetimine Teşekkürler

Erkan..

Etiketler
Merhaba,serzenislerinizde haklisiniz.
Ancak sizin de dediginiz gibi site cok kapsamli ve ziyaretcisi cok fazla.
Hele aksam saatlerinde en hizli bilgisayarlarda bile kasma cok oluyor.
Malum herkes is cikisi,yemek saati sonrasi,yatana kadar basinda.
Su an saat sabahin besi ve hem internet cok hizli hem de gezenbilir.
Gunduz saatlerinde yavaslamaya basliyor ama nispeten iyidir.
Aksamlari ise ki ziyaretcilerin en yogun oldugu saatte kasma basliyor.
Bu biraz genel internet ile de ilgili.Sizin onerdiginiz konular da onemli.
Ben modarator degilim sadece paylasmak istedim,bilgi acisindan.
Iyi sabahlar.

kesin sayıyı sedat paşam açıklar ama 200 000 üyeye çok yaklaştık. bir de bu sitenin bir kişinin maddi yükü karşılaması ile yürütüldüğü göz önüne alındığında zaman zaman olan aksaklıkların anlayışla karşılanması gerekir. yapıcı eleştiriler kesinlikle bize yol gösterecektir. konuyu sedat paşamın göreceği bir yere koyduk :smiley: şu an iki haftalığına yollarda dönünce eminim ilgilenecektir.

saygılarımla

Öneriler ve görüşler için teşekkürler.

Ziyaretçi yoğunluğu zamanlarında sitenin yavaşlaması olağan bir durum.

Pasif ilanları kaldırmama nedeni ise araç ve malzemeler hakkında ön bilgi sahibi olmak amacı ile.
Satılan ürünlerin ilanları genelde kilitleniyor.

Zaten kısa bir süre sonra tüm ilanlar panosu kaldırılıp yeni sisteme geçecek.
Teknik Adminimiz Belgesel Çekimlerinden dönsün hele.

Ynt: İnternette Kasan Tek Site Gezenbilir - "Benim Kullandıklarım Arasında"

Abilerim beni sakın yanlış anlamasın :smiley:

Eğer bir kişinin üzerinde olan yükümlülük varsa bunu ben dahil bir çok kişi paylaşmak isteyecektir
Ben işin şikayet tarafında değilde aramızda bu işlerin uzmanları vardır eminim ve el atacaktır diyerek açtım konuyu.

Bence herkes böyle büyük bir topluluk için elinden geleni yapmak ister 1 kişinin sırtlaması birazda bizim ayıbımız olur gibi geliyor bana

Erkan

Sevgili modaratör arkadaşlarım epeydir yeni ilan panosu ile ilgili bölüm hakkında bende bişeyler söylemek istiyordum bu konu vesile oldu.
Yeni ilan panosu muhakkak bir takım eksiklikleri gidermek için yenilenmiştir ama nedense ben yenisinin eskisini aratır olduğunu görüyorum zaten ilanlara katılımlardan buda açıkça görünüyor eski bit pazarını yıkıp yerine modern bir pazar yaparsınız ve ilgi görmez ya onun gibi olmuş sanki, Ankara'da ki Maltepe pazarı misali ;) . Şahsi fikrim buradan bir ticari beklenti olmaksızın eski haline yada ona benzer bi formata tekrar getirilmesi...

USB flaş bellekte lubuntu kurunuz.
Buradan internete giriniz web sitesi hiç kasmıyor... :smiley:

Ynt: İnternette Kasan Tek Site Gezenbilir - "benim Kullandıklarım Arasında"

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz haftasonu sunucularımızı http://veriteknik.com firmasına taşıdık ve performansla ilgili tüm sorunlarımızı çözdük. Şu an sayfa açılış hızları 1 saniyenin bile altına düşmüş durumda. Umarım bundan sonra benzer sıkıntıları yaşamayacağız ;)

Sağlıcakla,
Sedat

selamlar.

satılık alınık kısmında eski sisteme dönülse, daha iyi olmaz mı?

yeni sistemde kimse uğraşmıyor ve direkt forum içinde kendi markasına dair bölümde ilanlar açıyor.

normal alınık satılık kısmı aktif olsa, satılmış ve eski konular silinse?

Hocam bu konuda bir anket mi açmalı acaba? Yeni sistem çok daha kullanışlı ama eksikleri varsa onları giderelim derim? Eski sistemin avantajları çok daha fazlaysa sorun değil, gerekirse eski sisteme de dönebiliriz?

Bence dönmek lazım.Bu tür ilanlar vs. siteyi aktif kullandırtır. Bir günde 200-300 cevap yazılırdı sitede, şimdi 20-30 mesaj yazılıyor. Kullanım Performans'ı artacaktır.Naçizane görüşüm bu yöndedir.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Bence dönmek lazım.Bu tür ilanlar vs. siteyi aktif kullandırtır. Bir günde 200-300 cevap yazılırdı sitede, şimdi 20-30 mesaj yazılıyor. Kullanım Performans'ı artacaktır.Naçizane görüşüm bu yöndedir.

Doğruya doğru 5 tane foto yüklemek istesen merasimle yükleniyor yeni güncellemeler yapılması gerek siteye yavuz bey,ile aynı fikirdeyim

İlanlar katogorilere ayrılabilmeli
samanlıkta igne aramak gibi bir sey simdiki örnegin ben jeeplere bakmak isterim her aracı görüyorum
arac detayları geliştirilmeli
fiyat ve yıl secenekleri
offroada ozel secenekler konulmalı
yukseltme
lastik
diflock
winc
etc

ilanlar forumumuzu malum site gibi daha aktif yapacagı kanaatindeyim
tesekkur ederim

yavuz-çelikel' Alıntı:

aynen katılıyorum bende. pazar alanı ekonomi bir ülkenin olduğu gibi, forumun da can damarıdır:smiley:

benim de fikrim bu yönde...

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Olumlu olumsuz yorumlarınızla sistemi daha da kullanışlı hale getirmektir hepimizin çabası... Yeni sistemde yeni açılan ve açılmış olan ilanlardaki güncellemelerin takip edilmesinin zor olduğu belli... Eski ilan sistemini de aktif hale getirdim, yeni sisteme rağbet azalırsa tamamen kapatırız.

Bu arada eski ilan sisteminde olması gerektiğini düşündüğünüz alt başlıklar var mı ?

en çok bakılanların başında jant&lastik olduğu için, bir de her markada ortak olduğundan,

jant lastik

parça ve aksesuarlar

2.el taşıtlar

gibi bile ayırabilseniz bence iyidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR