Ynt: İran'da Üretilen ve Kullanılan Araçlar
Yazilma tarihi : 2008/10/12
Selamlar
Burada universiteler basladigi icin,biraz gecikmeyle yazilari koyacagam.
Dun Tabriz Auto Expo 2008 deydim,ve cektigim resimlerin bazilarini buraya koyiyorum,ama ondan once kac seti hatirlatmak isterim:
1- digital kameram bozuldogu icin bu resimleri cep telefonuyla cektim (N73),ayrica fuarin cok kalabalik oldogundan rahatca resim cekemedim ve cogu resimler iyi cikmadi!
2- Irandaki araba fuarlari,diger ulkeler kadar renkli (marka ve model cesitliligi) olmaz,nedeni irana giren arabalara agir vergiler konuliyor,siz irana bir araba getirmek isterseniz 120 % civarinda verigi alinir,bazi sirketler iran sanaii ve maden bakanligindan izin aldiktan sonar bazi modelleri cok sayida iranda getiriyorlar (BMW – Honda – Toyota – Lexus ve…)
Ona gore iranda yapilan Araba fuarlarinda daha cok yokardaki markalari gore bilirsiniz ve yeni marka ve modeler burada goremez yada cok az gorursunuz!
3-tabriz araba fuari iranin 3. araba fuari (mashhad ve Tehran`dan sonara),ayrica bu yil Saipa Co. ve Pars khodro (saipanin yan fabrikasi) fuara katilmadilar! (gecen yil da IKCO katilmadi)
Bu yil 3 yeni model mashhad ve 2 yeni model tabriz`de tanitildi.
Ilk Once Iran Khodro standindan (buyuk bir salok IKCO ayitti!) resimleri koyiyorum:
Samand Janbazan (engellilere ozel Samand):
Mashhad fuarinda tanitild,yilda 20.000 adet uretilecek.gaz ve fren direksiyonun yaninda (malesef kapi ve jamlar kapaliydi!!!!)
Samand Roa otomatik clutch:
Sanirim bu araba da engellilere gore conki ben bir fark gormedim!
APCO - Peugeot 206 6.tip Option:
fiyat: 23.500 $
Apco - Samand Sayana:
Tabriz`de tanitilan yeni model samand - samandin optional modeli (ic donanim deri) - Sun roof ve... iceri ve disi gayet iyiydi!
Peugeot 407:
Iran khodro tarafindan irana getiriliyor(dolayisiyla az vergi konulacak),talep cok olursa IKCO uretilecek!
Model:2009
Uretici ulke:Fransa
Suzuki - Grand Vitara:
Iran Khodro tarafindan uretilen Grand vitara
Peugeot ROA - Yilin ROA`si:
IKCO tarafindan Tabriz`de tanitilan diger araba
Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alirken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda diger sitelerde, yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Trmilitary
Treconomy
Aracforum
Kanka
Gezenbilir
Geziyorumlari
Iran gezi
WowTurkey
Birliknet (askida)
Donanim haber (askida)
Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.