İstanbullular Yardım Lazım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,683

Etiketler
Ynt: İstanbullular Yardım Lazım.

Alfonse' Alıntı:
hayır, bak yanlış anladın... LSD son şey olsun demedim... Ciddi bi kriter olmamalı demeye çalışıyorum....
lpg takılmamış alabilirsin, rakamı ona göre düşük olsun...
mesala iyi lpg ye 2500 diyelim... lpgsiz araçta 15000. toplam 17500 bu araca değermi lpg ile, öyle karar ver...
yani araç temiz ise lpgsiz olsun varsın.... ama tabiki sağlıklı çalışan lpgli temiz bi araç daha iyi, uğraşmazsın...

benim bildiğim araç yok, araştırmıyorum....

......... kim.... link ver......

önce vitarayı sat, sonra kriterlerde sabitleşme, bulduğumuz en temizi alalım, 95 veya 97, bulduğumuzun en temizini....
beyaz bulursak daha iyi.....

Alfonse' Alıntı:
sen hem zj bak, hem xj....

20000 21000 verebiliyorsan ........ ?.?' ını al... vallahi süper billahi süper 195hp neyine yetmiyor, o araçta 2 high var, avantaj, 4h part time yok, gerekte yok, yüksek süratte, kaygan zeminde, ralli yapar gibi kullanmıyoruzki hiç bu araçları, yüksek süratte ortada kilit olsun.... 1 lira harcamazsın galiba...

Ben bu makineyi alana kadar caddeciydim, çok eski yıllarda mahalli ralli, co pilotluk felan yaptım, imzamdaki linke baktın mı :smiley:

Benim bildiğim yok.... ama kesin niyetlen, nakitin olsun, akgün amcalara sorarım, bulduğun ilanlar en iyileri galiba, ben takip etmiyorum satılıkları...

Son gönderdiğin ilan benim hoşuma gitti....

Tkasla zor araba alırsın, yani takasa ancak elindekini satamayan adam yanaşır...

Veya araç tarzını değiştirmek isteyen birisi. Sen .......ayı büyük 4x4 ile takas yapacaksın çok zor... kabul edenlerin araçlarına şüphe ile yaklaş bance.....

Önce aracını sat, paranı cebine koy, bak şirket arabası varmış zaten....

Alfonse' Alıntı:
Bak açık söyleyim.... LSD yede takılma yani öbüründe LSD var diye daha temiz bi araçtan vazgeçme...

Buu araçlar lsd olamadanda şahane gidiyor... çok güzel şanzmanları var....
benim arkadaşımın ön difi bozuk şaft yok, arkadad kilit yok.... hepimizin gittiği yere zorlandı ama gitti, bi kere bile çekmedik...

Ama lsd' den bahsediyorum. %100 kilit olsa farklı konuşurdum...

Lsd var diye alacağın yıpranmış araca yapacağın tamirat parasıyla, ditroit kilit takarsın kilitsiz zj ye...
Kral olursun kral....
Valla...

Alfonse' Alıntı:
bak bulaşmadan bulaşmaya fark var....

Bi kere kesinlikle km si az, yorulmamış bi aarç alacaksın....
Şanzman yeni yapıldı sıfır yazar, uzak dur.... Açıldıysa bi kere, alışmıştır o...... usatnın tadını almıştır mesala...

temiz, servis ve bilen kişi bakımlı araç alıcaksın. Balkasının bozduğu şey sende patlamayacak. madem sen yaptıracaksın, sen boz, niye onun bunun bozduğunu sen yaptıracaksın...

...........da arkadaşım, ilk sahibinden diye, sigara içilmemiş, servis bakımlı biz zj aldı ............dan. Araba temiz gözüküyor ama 200 küsür bin km de. Ne kadar bakım yapılsada bağzı parçalar eskimiş ve hergün bişey bozuluyor, bi gün ..........sı değiştirdi, dün .........la ilgili bi ...................... bozulmuş ...... euro demişler. ...... bilyası, .... istediği kadar, istediği yere bakım yaptırmış olsunlar...bu parçalara bakım yapılmazki, km yürüdükçe bozulur....

........da bi arkadaşım 12000 gibi rakama zj aldı, sahibi arabanın anahtarını .........a bile vermiyormuş, çok titizmiş, ama geri zekalı imiş, şimdi aracın her yeri bozuluyor, götürüyor yaptırmaya, önceden bu geri zekalıyı kekleyen ustaların yanlış bağladığı tamiratlar çıkıyor bozuk yerden...

Aracın versiyonu değil, aksesuarı değil, km si önemli, eski sahibi önemli....

para harcanır arabaya, ne biiyim, 2 inch takarsın 200 tl, profosyonel çelik tampon yaptırırsın, en kralından mt lastik alırsın, müzik sistemi yaparsın, en kralından telsiz alırsın, tavan alırsın felan.....

3 inch kit taktırırsın bunlara para harcamak yerine 40.000 km sonra ön dif ötmeye başlar, dağa gideceğine, elinde şaft, şaft balansçısı ararsın, elinde ayna mahruti, hurdacıya eğilirsin.....

Ne gerek var şaseyi 1 inch fazla yükseltip, difi yarım inch yükseltçem diye... (2 inch get ve 3 inch kit farkı)
Toplamda 3.25 cm yükseltçen şaseyi.... Elinle bi 4 cm yap şimdi, bak parmaklarının arasına... değermi?... biri 200 lira, öbürü bin küsür dolar artı daha pahalı lastik.... aradaki farkta arazide bi fark yapmaz. Arazide fark yapmak istiyorsan, kırcan kafayı, gömcen parayı 4.5 5 inch yükseltçen, aracı bozma pahasına, bak o zaman desteklerim...
Anlatabildim mi.....

Bulaş, kesin bulaş, Zj vallahi çok keyifli veya yapılı XJ.........
ama araç tamişz olsun, aldıktan sonra harcayağın para onların bpozduğunu tamşir etmeye gitmesin....
Bide bulaş bulaşta araca yapacaklarında saçmalama...
........abinin ............. zj si neden o kaadr abartılı biliyor musun. 3.5 inch kit var, kitin üstüne bide 1.5 inch get...
Benim sohbetim var ............abi ile, ...............da beni misafir etti felan...
Neden öyle makina, gözden çıkardı, sıfır almış, şimdi satsam, yaptırdıklarımla bile para etmez, ben hurdaya çıkacak hale gelene kadar oynucam bununla, gözden çıkardım diyor, vallahi, kendi kelimeleri bu................
kaç kere ön difin ötmesiyle uğraştı, çözüm yok, kabul etti uğultuyu biniyor öyle, tititz biriside değil... Amannnnn ben keyfime bakarım, canımıda hiç bişeye sıkmam diyor... titiz isen sakın 3 inchten fazla yükseltme....

0 532...................., 0 506........... kafana göre, istediğin zaman, istediğin şey için ara.. gece gündüz farketmezz....

Alfonse' Alıntı:
Levent kardeşim,
Bana abi demene gerek yok, zaten bende 74' lüyüm. Alp de....
Ne işle iştigal?

Benim yardım ederken çekindiğim şey tam olarak o değil, yani aslında senin verdiğin örnek hiç değil. zaten birisi için araç baktığımda yorumumu yapar bırakırım. Son kararı kendisi vercek, mekaniğe hiç bi zaman kefil olmam.
Benim sorunum şu, birisine yardım ediyorum, yazıyorum çiziyorum, gidiyorum bakıyorum, hatta nakit masraf bile ediyorum, yakıttır, telefondur..... Araba buluyoruz tam istediği gibi, gel bak, budur diyoruz, foto çekiyorum, gönderiyorum...
Bana cevap veriyor, abi babam izin vermedi Clio alcaz.... ;D ;D ;D

Ulan parayı madem baban verecekti, madem babanın lafından çıkmıyordun, medem baban böyle bi makineye izin vermeyecekti, beni niye koşturttun.... Madem Clio' binebilecek bi adamdın, benimle muhatap olmaya utanmadın mı ;D
Anlatabiliyor muyum?

Bak,
En pahalı şey vakit ve emek' tir.....
Bunları çok hoyratça harcadım bu zamana kadar ve keriz durumuna düştüm sonuçta. O yüzden insanları baştan uyaruyorum artık....

Alacağın ZJ veya XJ olsun. Bu araçlara 32 lastik büyük, o lastiklerle yürütmek için bayağı para harcaman lazım. mekaniğide çok çabuk yorar, eskitirsin. Parayı sokaktan bulduğunu zannetmiyorum, çok mu zenginsin... Çocuğun varmış, keyif için araç bozma lüksüne sahip değilsin bence....
Bu ebadı sığdırman için en az 3 inch lift lazım. Bu da pahalı ve aracın mekaniğinden bayağı b ömür çalıyor bu kitler. 2 senede pırıl pırıl difi kucağına alırsın.... Sitede ben şunu yaptım, ben bunu yaptım yazanlara bakma, ya çok zenginler, ya aptal, ya da pişman... İtiraf etmiyorlar.... Sen bilirsin.... 2 inch yeter bence... 3 ve üstü Kit alan çoğu kişi geri söktürüyor...
ZJ için konuşuyorum, XJ' yi iyi bilmiyorum, ilgilenmiyorumda XJ ile....
Std veya 2 inch güzel bi lastikle kullan ZJ' yi arazide, becerisine inanamayacaksın... Aşırı dik yerlerden atlamayacaksan, extreme off-road yapmayacaksan 31 ve altı ile 2 inch çok yeterli... İnan bana....

Vitara' ya sığmadıysan XJ' yede sığmazsın bence, içi bayağı küçük.
Ben hafta sonu arazide 88 mi ne bi XJ kullandım, hoşuma gitti ama, cam dik, köşeler belli, çok rahatsın, heryere hakimsin...
Ama ZJ inan daha rahat... XJ' de aracın burnunu görerek iki elle direksiyon tutarak geçtim bi yerden, ne yaptığımı gördüğüm için keyif aldım. Sonra aynı yeri, sol kolum dışarda, sağa sola bakarak geçtim horrrrrrr diye... ZJ ile ;D

Traktör lastiğini unut. Caddede öldürürsün 230hp makineyi..... en fazla ikinci takım saç jantla kesik ok144, o da ikinci takım.

ZJ' lerde Quadra Trac aktarma şanzmanı (arazi şanzmanı) var.... belkide arkada limitli kilt...
WJ' de Quadra Drive.... Şanzman gene aynı. Sisitemin tek farkı Quadra Trac' tan, ön ve arka difte elektronik kilit var, o kadar.....
O bahsettiğin yerde WJ nin ön kilit çıkardıysa aracı ZJ de çıkamaz. Ön kilit faydası olamadn çıktıysa ZJ de çıkar...

Anlatabildim mi?

Saygılar...
Alp...

Alfonse' Alıntı:
*Avrupa versiyonlarının çoğunda saat km' dir. Nadiren mil' dir.

*Amerikan versiyonlarının yarısının saati mil, yarısı km' dir.
Ben 4 çeşit saat gördüm hem USA versiyonlarda, hem Avrupa versiyonlarda.
Yani, saatten versiyon anlaşılmaz, saat değişmişte olabilir, söküp takmak kolay.

*Avrupa' ların farlarının şeffaf yeri camdır, USA' lerin plexi. Farlar değişmiş olabilir, ama orjinal farlarda arka ayaklar Avrupa camlarda ve USA plexilerde biraz farklıdır, yani uymaz. Fakat yan sanayi olabilir, yani yan sanayi cam far usa versiyonu olabilir.

*Avrupa' da sinyaller sarı, USA' de beyazdır. Ama, sinyallerde değişmiş olabilir.

*Avrupa' nın çamurluklarında sinyal vardır, USA' de yoktur. Çamurluk da değişmiş olabilir.

*Size Amerikan versiyonlarında LSD yoktur demedim, nadirdir dedim. Bu ilandaki makinedede, gerçekten kilit varsa, ki Amerikan versiyonu olsa bile bu mümkündür, arkadaki dif kısmen aliminyum, grand cherokee lere takılmış LSD' li dana44 vardır.
Kilit olmazsa difte, kilitli hale çevirmek pahalı.
Kilit olsa bile çalışmayabilir. Liftte kilit çalışsa bile, gerçekte çalışmayabilir, en iyi çamurda anlaşılır. Bozuksa bile kilt, kilitli dif tercih edilir, en fazla kilit pullarını değiştirirsiniz. Çoğu LSD kilidi küçümsüyor, ama çok işe yarıyor.

*5.9 lar sadece 98' de üretilmiştir. Türkiye' de sadece Avrupa versiyonları var diye biliyorum. 98 ZJ' lerin son yılı, dolayısı ile, 5.9 lar en yeni ZJ' lerdendir denebilir. Ama, 5.9 lar son yıllarda değeri bilinerek titiz kullanılmış olsada, ilk yıllarda şımarık zenginler tarafından hor kullanılmıştır. Benin gördüğüm 5.9' larda ve bildiğime göre, 5.9' larda std bagaj sub wooferı ve cd changer var.
Dışında en belirgin fark kaputtaki kocaman yüzgeçlerdir. Bide arkada 5.2 yerine 5.9 yazar tabiki.

*Versiyon önemli değil. Siz galerilere, satıcılara bakmayın.
Bi galerinin eline,
Canada gelir, ilana "Özel ceylan derili, titiz Canada versiyonu" yazar...
USA gelir, ilana " kesinlikle Canada versiyonu değildir" yazar...
Avrupa gelir, ilana "Avrupa, yani Türkiye şartları için üretilmiş Avrupa versiyonu yazar"
Kanmayın bunlara... Satış tekniği bunlar, hepsi kaliteli.....
Önemli olan kmsi ve temizliğidir.

*91 XJ yerine tabiki 95 veya 96 ZJ alınır. Tersini yaparsanız uyku uyuyamaz, pişman olursunuz. Ama, 91' den daha eski olsa bile, yapılı XJ tercih edilir. Yükseltme, lift, lastik, vinç, çelik tampon varsa ve bunlar doğru, kaliteli yapıldıysa başka. Yapılısı tercih edilir.

*Bunlar, çeşitli konularda ben ve arkadaşlarım tarafından yazıldı. Tekrar yazarak emeğimi boşuna harcamam. Öğrenmek isteyen, emek versin, araştırsın, bulsun, orda var hepsi. Yazılmamış yeni bişey öğrenirsem paylaşırım.

*Tabiki Ankara' dan yardımcı olurum, ama ciddi iseniz, kadir bilir iseniz, emeğe ve size yapılan iyiliğe saygınız varsa...
Bu zamana kadar çok iyilik yaptım, sonrasında zarar gördüm. Artık yoğurdu üfleyerek yiyorum. Anlatabildim mi? Umarım yanlış anlamamışsınızdır?

Saygılar...

Alfonse' Alıntı:
amerikan ların çoğunda lsd kilit yok.
avrupa ların çoğunda var...

liftte teker döndürerek anlarsınız, veya çamurda patinaj attırır seyredersiniz. bide kilitli difelerin kapak saplamasında dörtgen plaka vardır, üzerinde kilit olduğuna dair yazı yazar, yağ uyarısı yapılır. ama cahil ustalar bunu atar.. yani plaket varsa 1000de 999vardır. plaket yoksa 100 50 kilit olabilir gene....

Alfonse' Alıntı:
Selam, Teşekkür ederim....
Hediye gelse 5.9 ZJ derim..... Vergileri felan bu araçların zaten düşüyor.... Yakıtta benim için çok önemli değil. senede en fazla 20.000 km yapıyorum....
Hem az yaksın, hem arazide başarılı olsun, asfalttada iş görsün, hem de yapınca heybetli olsun, ama içi daha küçük olsun, prestiji az olsun, ailemi daha konforsuz gezdireyim, yani bunlar önemli değil diyorsam xj.
2H seçenekli 4.0 ZJ ise 1 numara........ Ama bulmak zor.... 93 belki, 94 çok zor.....
aracımın V8 keyfi önemli değil. bi modelin düşük motorlu alt versiyonu olması önemli değil, eskilik önemli değil diyorsam 4.0 zj. en son 94 var.... o da zor... az üretidi, az girdi 4.0.... bayağı şans lazım, gücünüz yetiyorsa ........... 4.0 zj yi alın...
4.0 zj 5.2 nin konforunu verir, onunla heryerede gider...
5.2 olsun V8 olsun zj olsun diyorsam 95.... 93 değil, 94 değil, 95.... Çünki o modelin en torklusu 95' tir. 94 ten 95' e geçerken tok 25-30 Nm yükseltildi. Kimse bilmez.... Olunca en iyisi olsun....
96 üstünü tercih etmem.... ama, daha fazla aksesuar var....
egr valve yok, avantaj
hafızalı koltuk,
ısıtmalı koltuk,- eskidi artık araç, verimli çalışmaz
kararan yan şöför ayna, - ayna kırılıp değiştirilmediyse tabi, 95 lrinki zaten defrostlu bi tek kararma yok yan aynada, iç otomatik zaten
auto far- fonksyonlusunu bulursanız ki bulamazsınız, yağmurda silecek çalıştırdığınızda yanan farlar, 95 lerin hepsi auto fonksiyonlu, bitek silecek çalıştığında far yakmaz...
tek açılır arka cam....
RH değil RE kodlu ana şanzman, yani hidrolik kontrollü değil, elektronik kontrollü ( daha kolay bozulur elektronik, daha zor yapılır ama daha teknolojik işte) ,
karanlıkta otomatik parlayan, aydınlıkta skısık yanan göstergeler,
otomatik camların oto tam açılma fonksiyonu,
kapı içlerindeki cam düğmeleri ışıklı. 95 kapı iç düğmelerinde ışık yok
uzaktan kumandalarının yedekleri amaerikada daha ucuz 95 e göre.. ama türkiyede ikisininde yedeği yok zaten
96 üstü dezavantajlar, bence;
göğsünü beğenmiyorum, 95 maço
96 ların çoğunun tavanı sarkmış, kapı dçşemeleri kalkmış yıpranmış, yani 95 leer göre daha kalitesiz bence
arka dif dana 44, dana 35 den daha iyi denir ama yanlış bilinir, bu dana44 ler, o eski demir dana 44 değil, aliminyum dana 44

ama, modeli daha yüksek diye 96 üstü daha iyi satar....
tabiki model yüksekliği avantajdır, km sinden eminseniz tabi.....

sonuçta, ikinci elde satış kolaylığı gözardı edersiniz, bazı aksesuarlardan taviz veririseniz, km düşük bi 95 ZJ' yi itercih ederim....

Ama, çok zengin değilseniz, insan ZJ' arazide kıyamıyor, dolayısı ile orasına bişey oldumu, uf oldu puf oldu korkusu yüzünden yaptığınız gezilerin keyfini çıkaramıyorsunuz. ben arazide kafama takmadan kırıp dökmek istiyorum diyorsanız XJ. daha sağlam ya da araziye daha uygun olduğu için değil, daha ucuz, daha uyduruk olduğu için....
Bi 94 XJ nin içine oturun, bi de aynı kalitede 94 ZJ' nin içine, plastik kalitesi, düğmelerin kalitesi bile bariz farklı....

Kırıp dökücem, kafayada takmak istemiyorum, biraz güçsüz olduğu için bi yeri tırmanırken, bi taşa çıkarken daha çok gaza basarım, sorun değil diyorsamız.... 8 9 binlere çelik tamponlu felan, yapılı vitaralar varmış, konforlarıda xj gibi bence... sadece bagaj daha küçük..
Haaaaaa, xj nin arkası makaslı olduğu için arazide daha iyi deniyor, hayır, yalan.... helezon daha iyidir, ama makas kara düzen, daha az malzeme, daha basit sistem olduğu için daha iyi zannediliyor. Sonuçta zj markanın üst versiyonu, xj alt versiyonu... daha az maliyetli olması için makaslıdır. xj yıllarca üretildi zj değişti, yani xj daha başarılı deniyor, yanlış... Markaların modellerini yenilemesi lazımdır ve bu ciddi ar ge (araştırma geliştirme) yatırımı gerektirir. lüks modelini geliştirir wj yapar, daha pahalıya satabilir. Zaten alt ve ucuz kesime satan xj ye yenileme yapamaz, ar ge v.s. yüzünden maliyet ve satış rakamı artar. ucuz bi modelimiz olsun diye yıllarca üretilmiştir. Yok çinde yok orda burda hala üretiliyor deniyor, ZJ durdu, çünki xj daha iyi deniyor, yanlış..... Ucuzu daha çok satarsınız, adamlar niye pahalı bi modeli taklit edip, daha pahalı satsın... ucuzu taklit eder, ucuz daha çok satar...

Çok dikkat edemeden yazdım harflere felan, çok yorgunum çünki...

Umarım faydalı olmuşumdur... iyi geceler.....

aynı paarya aldığınız XJ' yi kıyarak kırarsınız.
aynı paarya aldığınız ZJ' yi kıyamadığınız için kıramazsınız. İkiside aynı sağlamlıkta

Gerizekalı anlamayan adamlar asla canada versiyonu değildir diye ilan yazar, yanlıştır....
canada zj daha kalitelidir, çünki kanada kanunları daha sıkı, müşteri daha titiz, orta amerikaya göre kış şartları yüzünden asfalt daha bozuk, yol dışı kullanım, kar kullanımı felan daha fazla....
2.kalite tercihi amerika üretimi...
3.kalite avusturya montajı....
4.kalite diğerleri......
ama farketmez..... hepsi aynı sağlamlıkta aslında. fakat piyasada amerikan versiyon, marka amerikalı olduğu için daha bi ilgi görür. ama 96 ve sonrasında zaten amerikan versiyonu bulamazsınız, tr' ye sadece avrupalar girdi 96 sonrasında....

Saülıcakla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR