Selam, Teşekkür ederim....
Hediye gelse 5.9 ZJ derim..... Vergileri felan bu araçların zaten düşüyor.... Yakıtta benim için çok önemli değil. senede en fazla 20.000 km yapıyorum....
Hem az yaksın, hem arazide başarılı olsun, asfalttada iş görsün, hem de yapınca heybetli olsun, ama içi daha küçük olsun, prestiji az olsun, ailemi daha konforsuz gezdireyim, yani bunlar önemli değil diyorsam xj.
2H seçenekli 4.0 ZJ ise 1 numara........ Ama bulmak zor.... 93 belki, 94 çok zor.....
aracımın V8 keyfi önemli değil. bi modelin düşük motorlu alt versiyonu olması önemli değil, eskilik önemli değil diyorsam 4.0 zj. en son 94 var.... o da zor... az üretidi, az girdi 4.0.... bayağı şans lazım, gücünüz yetiyorsa ........... 4.0 zj yi alın...
4.0 zj 5.2 nin konforunu verir, onunla heryerede gider...
5.2 olsun V8 olsun zj olsun diyorsam 95.... 93 değil, 94 değil, 95.... Çünki o modelin en torklusu 95' tir. 94 ten 95' e geçerken tok 25-30 Nm yükseltildi. Kimse bilmez.... Olunca en iyisi olsun....
96 üstünü tercih etmem.... ama, daha fazla aksesuar var....
egr valve yok, avantaj
hafızalı koltuk,
ısıtmalı koltuk,- eskidi artık araç, verimli çalışmaz
kararan yan şöför ayna, - ayna kırılıp değiştirilmediyse tabi, 95 lrinki zaten defrostlu bi tek kararma yok yan aynada, iç otomatik zaten
auto far- fonksyonlusunu bulursanız ki bulamazsınız, yağmurda silecek çalıştırdığınızda yanan farlar, 95 lerin hepsi auto fonksiyonlu, bitek silecek çalıştığında far yakmaz...
tek açılır arka cam....
RH değil RE kodlu ana şanzman, yani hidrolik kontrollü değil, elektronik kontrollü ( daha kolay bozulur elektronik, daha zor yapılır ama daha teknolojik işte) ,
karanlıkta otomatik parlayan, aydınlıkta skısık yanan göstergeler,
otomatik camların oto tam açılma fonksiyonu,
kapı içlerindeki cam düğmeleri ışıklı. 95 kapı iç düğmelerinde ışık yok
uzaktan kumandalarının yedekleri amaerikada daha ucuz 95 e göre.. ama türkiyede ikisininde yedeği yok zaten
96 üstü dezavantajlar, bence;
göğsünü beğenmiyorum, 95 maço
96 ların çoğunun tavanı sarkmış, kapı dçşemeleri kalkmış yıpranmış, yani 95 leer göre daha kalitesiz bence
arka dif dana 44, dana 35 den daha iyi denir ama yanlış bilinir, bu dana44 ler, o eski demir dana 44 değil, aliminyum dana 44
ama, modeli daha yüksek diye 96 üstü daha iyi satar....
tabiki model yüksekliği avantajdır, km sinden eminseniz tabi.....
sonuçta, ikinci elde satış kolaylığı gözardı edersiniz, bazı aksesuarlardan taviz veririseniz, km düşük bi 95 ZJ' yi itercih ederim....
Ama, çok zengin değilseniz, insan ZJ' arazide kıyamıyor, dolayısı ile orasına bişey oldumu, uf oldu puf oldu korkusu yüzünden yaptığınız gezilerin keyfini çıkaramıyorsunuz. ben arazide kafama takmadan kırıp dökmek istiyorum diyorsanız XJ. daha sağlam ya da araziye daha uygun olduğu için değil, daha ucuz, daha uyduruk olduğu için....
Bi 94 XJ nin içine oturun, bi de aynı kalitede 94 ZJ' nin içine, plastik kalitesi, düğmelerin kalitesi bile bariz farklı....
Kırıp dökücem, kafayada takmak istemiyorum, biraz güçsüz olduğu için bi yeri tırmanırken, bi taşa çıkarken daha çok gaza basarım, sorun değil diyorsamız.... 8 9 binlere çelik tamponlu felan, yapılı vitaralar varmış, konforlarıda xj gibi bence... sadece bagaj daha küçük..
Haaaaaa, xj nin arkası makaslı olduğu için arazide daha iyi deniyor, hayır, yalan.... helezon daha iyidir, ama makas kara düzen, daha az malzeme, daha basit sistem olduğu için daha iyi zannediliyor. Sonuçta zj markanın üst versiyonu, xj alt versiyonu... daha az maliyetli olması için makaslıdır. xj yıllarca üretildi zj değişti, yani xj daha başarılı deniyor, yanlış... Markaların modellerini yenilemesi lazımdır ve bu ciddi ar ge (araştırma geliştirme) yatırımı gerektirir. lüks modelini geliştirir wj yapar, daha pahalıya satabilir. Zaten alt ve ucuz kesime satan xj ye yenileme yapamaz, ar ge v.s. yüzünden maliyet ve satış rakamı artar. ucuz bi modelimiz olsun diye yıllarca üretilmiştir. Yok çinde yok orda burda hala üretiliyor deniyor, ZJ durdu, çünki xj daha iyi deniyor, yanlış..... Ucuzu daha çok satarsınız, adamlar niye pahalı bi modeli taklit edip, daha pahalı satsın... ucuzu taklit eder, ucuz daha çok satar...
Çok dikkat edemeden yazdım harflere felan, çok yorgunum çünki...
Umarım faydalı olmuşumdur... iyi geceler.....
aynı paarya aldığınız XJ' yi kıyarak kırarsınız.
aynı paarya aldığınız ZJ' yi kıyamadığınız için kıramazsınız. İkiside aynı sağlamlıkta
Gerizekalı anlamayan adamlar asla canada versiyonu değildir diye ilan yazar, yanlıştır....
canada zj daha kalitelidir, çünki kanada kanunları daha sıkı, müşteri daha titiz, orta amerikaya göre kış şartları yüzünden asfalt daha bozuk, yol dışı kullanım, kar kullanımı felan daha fazla....
2.kalite tercihi amerika üretimi...
3.kalite avusturya montajı....
4.kalite diğerleri......
ama farketmez..... hepsi aynı sağlamlıkta aslında. fakat piyasada amerikan versiyon, marka amerikalı olduğu için daha bi ilgi görür. ama 96 ve sonrasında zaten amerikan versiyonu bulamazsınız, tr' ye sadece avrupalar girdi 96 sonrasında....
Saülıcakla...