İtalya Roma-Catania (Sicilya)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camouflage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,393

camouflage

Tulpar
Yer
Bolu
Roma havaalanına inilir.
Hava gayet güzeldir, bir adet cabrio araç kiralanır :smiley:
DSC07212.jpg

Hesapda buradan Napoliye araçla oradanda gece gemi ile Sicilyaya geçilecektir. Ama atlanan bir ayrıntı (geminin hareket saati) her şeyi altüst etmeye yeterde artarbile :D . Saat 22 de Napolideyiz ve gemi saat 21:30 da çokdan yola çıkmıştır. Bu demektirki aradaki mesafe karayolundan geçilecektir. İtalyayı bilenler nedemek istediğimi gayet iyi anlar 23 saat süren yolculuk sonucu hedefe varılır.

Colezyum
DSC07032.jpg

Aşıklar çeşmesi Bu resim yiyenbilir grubuna ithaf olunur zira Romada dondurma yemek başkadır :D
DSC07061.jpg

M. Ali Ağca'nın Papaya suikast düzenlediği Vakitandaki meydan.
DSC07088.jpg

Etna Yanardağı
DSC07233.jpg

Gece Colezyum
DSC07278.jpg

Messinadan Villa Covanniye Feribotla geçiş
DSC07240.jpg

Yemek kültürü zayıf olan Avrupa ülkelerinde tek dostum olan Mc amca ile birlikde
DSC07189.jpg

Yinede yenilebilecek nitelikde bir kaç yemek fotosu
DSC07253.jpg

DSC07192.jpg

DSC07159.jpg

DSC07181.jpg

DSC07219.jpg

Her seferinde yüzlerce fotoğraf çekip sitede aktarırken bunları güzelce sıraya koyup anlatamamak kahrediyor beni anladımki benden yazar falan olmaz :smiley:

Etiketler

Ynt: İtalya Roma-Catania (Sicilya)

Bir önceki gidişimde kaldığım bir hafta boyunca yenilen yaklaşık 10 türlü pizzadan ve çekilen bir haftalık kabızlıktan sonra bu sefer illede Fish Burger ;D

lazanya da güzel olur, raviyoli, risotto da gayet lezzetlidir tabii iyi bir yerde yenirse, biz de İtalya'da bulamadığımız için pizzanın iyisini Fransa'da yemiştik bilmek lazım yerini, aslında burdan mekan tavsiyesinde bulunmak iyi olur sanırım İtalya'da da her adres posta koduyla kodlanmıştır herhalde, atıyorum lazanya için f2 8pr ye gidin çok lezzetli dersiniz okuyan arkadaş gps e girer ve gider :smiley:

Roma'da Colezyumun yanında Türk işletmeciye ait bir kafe bar mevcut. Türk kahvesini özleyenler için tavsiye edebilirim. Pizzayı her yerde yiyebilirsiniz zira özellikle tavsiye edebileceğim bir pizzacı malesef yok. ''Quatro formacci'' tavsiye edebileceğim 4 peynirden oluşan pizza çeşidi. Ama siz siz olun modzerellaya peynir demeyin ;D . Çünki İtalyanlara göre o peynir değil modzerella :D

Pizza..pizza..pizza..
Bir de Floransa'da yediğim ancak adını hala bilmediğim et yemeği..
Pizza..
Bir oturuşta 2,5 pizza yediğim tek zaman Napoli'de olduğum zamandı :D

Bu arada Fontana di Trevi'ye (Aşıklar Çeşmesi) para atmışsınızdır umarım.Ben hala tekrar gitmeyi bekliyorum,o kadar para attım birinden biri tutar elbet :D

İtalya ya yolu düşüpte ne yesek diyenler için,

Toscana bölgesinde ''bistecca fiorentina'' (dana pizolası) yada ''bistecca tagliata'' (kesilmiş et parçaları),
italyanın her yöresinde her çeşit pasta/spegetti (makarna) çeşitleri,
''risotto'' işte bunun için yerini bulmak lazım, hele birde deniz mahsulleri ile yapılanı varki muhteşem,
tatlı olarak her yöresinde bulunabilecek ''tiremusu'', yada ''panna cotta'' deneyebilirsiniz.

birkaç gün önce romadaydım.neredeyse her köşe başında gelateria denilen dondurma dükkanları var ve herkes dondurma yiyor romada.piazza navonada bir bankta oturup dondurma yemenin ve etrafı seyretmenin tadı başka.Dondurma fiyatları piccolo- küçük 2 euro maxi cornet- büyük boy 5 euro

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR