İtiraf...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 602
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,515
Ynt: İtiraf...!

ufukozkan' Alıntı:
:smiley: :smiley: Sen oole san biz bulduk orjinali olan yeri :D :D :D

;D ;D ;D

Bende öğrendim ama biraz geç oldu, niye söktünüz arabamın silecek motorunu, işiniz bitince geri takın valla karışmam ;D ;D

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
buda bir itiraf sayılır defenderlerin silecek motoru degilde silgileri çeviren mekanizma cok uyduruk yapılmış
Yavuz abi hazır sileleklerle uğraşıyorsun daha sağlam bir sistem bulunamazmı yani başka birşey uydurmak gibi

her şeyin eskisi daha mı dayanıklı ne Yunus abi :smiley: benim series2a da 2 motor var sağ ve sol için... tek hızlı, kapatınca yerine geri geliyor

Ozan abi ben de zamanlayıcı bir devre yapmayı düşünüyorum, röle gibi bir şey mi bu, biraz ayrıntı verebilir misiniz?

ozcour' Alıntı:
her şeyin eskisi daha mı dayanıklı ne Yunus abi :smiley: benim series2a da 2 motor var sağ ve sol için... tek hızlı, kapatınca yerine geri geliyor

Ozan abi ben de zamanlayıcı bir devre yapmayı düşünüyorum, röle gibi bir şey mi bu, biraz ayrıntı verebilir misiniz?

hacı muratların zamanlayıcısı varmış cj'lere oluyomus. şimdilik bildiğim bu kadar bir ara gidip sanayide takdırcam ayrıntıları paylaşırım

ozcour' Alıntı:
olsun, biri bozulsa diğeri var, ama o mekanizma gitse ikisi de gider :D
Özgür digerine nasıl ulaşabiliyorsun ;D ;D ;D
bözulunca ikisi birden bozulmuyor nasıl bir sistem olduğunu bilsen anlarsın ;) ama tabi uydurum bir sistem ona diyecegim yok

Selamlar,

Bir dönem kullandığım CJ-5'e Tuzla Willys lerin üzerinde bulunan silecek mekanizmasını adapte etmiştim. Cj'nin cam çerçevesi geniş olduğundan Tuzlanın mekanizması kısa gelmiş, ortadan kesip demir parçası kaynaklayarak zimba gibi yapmıştım. Silecek motorunu Alp Bey'in söylediği gibi Tipo dan uyarlayarak ( zamanlayıcıya uyumludur ) torpidoda biraz tadilat yaparak uydurdum. Fakat silecek motor muhafaza kapağı uymadı. Bu duruma şöyle çözüm buldum : Sac kapağın fiberden kalıbını yapıp biraz daha genişletip cillop gibi olmasını sağladım.Daha bitmedi... yine Tiponun atrka silecek kollarını alıp Tuzlanın frezelerine uydurdum ;D Bu yaptıklarımı 1996 yılında 22 yaşında yaptım. Şimdi 35 yaşındayım para verseler böyle bir eziyete katlanırmıyım, o kadar teferruatla uğraşırmıyım bilmiyorum :D Şimdi kafam rahat Range Rover Classic kullanıyorum, adamlar gereken herşeyi fabrikada yapıp kullanıcılara sunmuşlar ;D

Sevgiler, sabırlar

HakanBastoncu' Alıntı:
Selamlar,

Bir dönem kullandığım CJ-5'e Tuzla Willys lerin üzerinde bulunan silecek mekanizmasını adapte etmiştim. Cj'nin cam çerçevesi geniş olduğundan Tuzlanın mekanizması kısa gelmiş, ortadan kesip demir parçası kaynaklayarak zimba gibi yapmıştım. Silecek motorunu Alp Bey'in söylediği gibi Tipo dan uyarlayarak ( zamanlayıcıya uyumludur ) torpidoda biraz tadilat yaparak uydurdum. Fakat silecek motor muhafaza kapağı uymadı. Bu duruma şöyle çözüm buldum : Sac kapağın fiberden kalıbını yapıp biraz daha genişletip cillop gibi olmasını sağladım.Daha bitmedi... yine Tiponun atrka silecek kollarını alıp Tuzlanın frezelerine uydurdum ;D Bu yaptıklarımı 1996 yılında 22 yaşında yaptım. Şimdi 35 yaşındayım para verseler böyle bir eziyete katlanırmıyım, o kadar teferruatla uğraşırmıyım bilmiyorum :D Şimdi kafam rahat Range Rover Classic kullanıyorum, adamlar gereken herşeyi fabrikada yapıp kullanıcılara sunmuşlar ;D

Sevgiler, sabırlar
Sonuç ne oldu, yazmamışsınız. Orjinal Tipodaki gibi tek yüksek hızlı hız ama çok fasıla seçeneği oldu mu?

Tekrar Merhaba,

Geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Sonuç mükemmel olmuştu. 2 kademeli silecek hızı ve 3. kademe fasılalı. İlk aşamada zaman ayarlı ( yanlış hatırlamıyorsam 8-10 sn. aralıklarla) ,2. kademe yavaş ve sabit, 3. kademe hızlı.

Selamlar

HakanBastoncu' Alıntı:
Tekrar Merhaba,

Geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Sonuç mükemmel olmuştu. 2 kademeli silecek hızı ve 3. kademe fasılalı. İlk aşamada zaman ayarlı ( yanlış hatırlamıyorsam 8-10 sn. aralıklarla) ,2. kademe yavaş ve sabit, 3. kademe hızlı.

Selamlar

Vay be.....
Çalışmanın sonucunu yazınca çok güzel oldu işte...
Çok iyi bilgi.....
Faydalanılır inşallah......
Ben olsam ne biçim dua ederdim....

ergun abi al land aynı telden çalalım
böle sen jeep ben land olmuyo
tamam yollarımız bir ama altımızdakilerde aynı asil kandan olsun ya :smiley:

hakki' Alıntı:
ergun abi al land aynı telden çalalım
böle sen jeep ben land olmuyo
tamam yollarımız bir ama altımızdakilerde aynı asil kandan olsun ya :smiley:
Aman Hakkı bey ateşle oynuyorsunuz ;) bu sayfada ne kavgalar oldu ne kavgalar ne güzel rahat etmiştik sayfa sustu diye ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR