İzcilik Hakkında İçerik?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brhnkrn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,920

brhnkrn

Yeni Üye
İzcilik Türkiye dahil,dünya ülkelerinde yaygın bir eğitim kuruluşudur.İlköğretim çağından başlayarak,yaşlı yetişkinleri de kapsar.Bu konuda bir başlık açmanızda yarar görüyorum.Çünkü izcilerin gezmediği gitmediği yerler yok gibi.içimizde bu işi yapanlar varsa ,birikimlerini ortaya koyarlar.

Etiketler
Ynt: İzcilik Hakkında İçerik?

Burhan bey merhaba,

Bildiğiniz gibi izcilik o kadar geniş bir konudur ki kara izciliği, hava izciliği, deniz izciliği diye alır başını gider. Ayrıca izcilik, dağcılıktan telsizciliğe kadar Gezenbilir'in içeriğinde yer alan neredeyse tüm konularla zaten ilgilidir. Gezenbilir içinde tek bir İZCİLİK kategorisi açarsak, izciliğe haksızlık etmiş oluruz :smiley: Bu arada Gezenbilir'i bir bütün olarak düşünürsek hali hazırda bir izcilik sitesi de diyebiliriz. Aramızda çok sayıda izciliğe gönül vermiş arkadaşımız bulunmakta, hatta Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı liderimiz de vakit buldukça yazılarıyla forumlarımıza katkıda bulunmaktadır.

İzcilik hakkında bilgi almak için www.izciler.org ve www.tif.org.tr sitelerini tavsiye edebilirim. Ayrıca izciler.org'un yakın bir zamanda güncellenerek çok daha büyük bir içeriği izcilik camiasına sunacağını da bildirmek isterim.

:smiley: merhaba sayın sedat bey,
tam gezenbilir gibi mükemmel bir sitede neden izcilik başlığı yok sorayım demiştimki, daha önce böyle bir soru sorulduğunu gördüm.
doğa etkinlikleri ve macera teması olan bu sitede, izcilik başlığı olmaması çok yazık.gözümden kaçmıştır diye satır aralarını defalarca araştırdım ama nafile.
yukarda sitenin içindeki pekçok başlığın izciliği ilgilendirdiğini söyleyerek aslında izciliğe haksızlık yapmıyormusunuz.
evet izcilik bünyesinde tüm doğa sporlarını barındırır. dışarıdan bakıldığında kampcılıkve dağcılık izciliğe benzetilir. ama benzetilen doğa sporlarından ayrıldığı yönü şudur;
izcilik bünyesine aldığı çocuk veya gencin,toplum için ,yapıcı,demokrasiye inanan,çalışkan,kendine özgü el becerileri olan, kendine güvenen örnek bir birey olması için oluşturulmuş bir kuruluştur. bu amaçla izcilliğe katılan gençleri bünyesinde tutmak için, onların macera tutkularını kullanır.
evet izcilik pekçok doğa etkinliğini bu amaçla kullanmaktadır, ancak izcilik bir doğa sporu değil, organize edilmiş okul dışı eğitimdir.
başta avrupa ve amerika olmak üzere hemen hemen dünyanın her yerinde izciliğe gereken deeğer verilmekte ancak yurdumuzda yeteri kadar tanınmamaktadır.
umarım bence sitedeki bu eksiklik giderilir.
teşekkürler.

impesa' Alıntı:
yukarda sitenin içindeki pekçok başlığın izciliği ilgilendirdiğini söyleyerek aslında izciliğe haksızlık yapmıyormusunuz.

Semih bey merhaba,

Ya yazdıklarımı yanlış anladınız yada ben yanlış anlattım :smiley: Ben zaten sizin dediğinizi söylemek istedim Burhan beye. Yani Gezenbilir içinde İzcilik diye bir başlık açarsak, izcilik sanki diğer konulardan (dağcılık, kampçılık, navigasyon gibi) ayrı birşeymiş gibi algılanır. Halbuki dediğiniz gibi izcilik o kadar geniş bir konudur ki, Gezenbilir'in başlıkları bile yetersiz kalır... Kısaca söylemek istediğim, izciliğin bir başlık altına sığacak kadar dar bir konu olmadığıdır. Ama sizler gibi bu yönde talep gelmeye devam ederse sanırım açmak zorunda kalacağız :smiley:

:smiley: inanınki böyle bir başlık açılırsa benim gibi pekçok kişi memnun olacaktır. okadar çok anı ve fotoğrafım varki, bunları yurdumuzun her köşesindeki izci ve lider arkadaşlarımla paylaşmak isterim, böyle bir başlığın site içerisinde en yoğun yazışılan başlıklardan birisi olacağını sanıyorum.
tekrar teşekkürler.

:smiley: memnuyetle yardıma hazırım,
buradan, yurdumuzda yeterikadar tanınmayan izciliğe bir nebzede olsa' gezenbilir' vasıtasıyla katkıda bulunmak sevindirici olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler