İzmit Kuzuyayla Kamplı Keşif Gezisi (29-30 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,520

BolbuzJack

Zirve
Kartepe'de ki otelin IP kamerasından yaklaşık 20-30 cm kar olduğunu görünce kamp yapmak üzere cumartesi akşamı yola çıktık. Fenerbahçe - Beşiktaş maçı nedeniyle İstanbul'da çıkış baya dertli oldu. Maşukiye'den alışveriş yapıp yukarı doğru çıkınca Kuzuyayla girişine yakın mevkiilerde kar görünce baya mutlu olduk. Kuzuyayla tarafına sapıp gece dolaştık orman yollarında, çok keyifliydi her şey, Sis ve yağmur nedeniyle gece gezisine ait fotoğraflar yok. Gece en çok fotoğraf çekmek istediğim noktalarda ise tiripotta kursam o rüzgarda sarsıntıyı önleyemeyecektim. Gece boyunca üzerimize yağan yağmura-sulu kara rağmen güzeldi, onca yağmur yağdığı halde karların sabah hala duruyor olmasıda güzeldi, ancak geceki kadar yoğun değildi, öğlen açılan hava ve parlayan güneş ile birlikte karlar hızla erimeye başladı. Bölgeye önüzümdeki günlerde yoğun karda yapılması muhtemel geziler için iyi bir keşif çalışması oldu bizim için. Bu kadar yakınımızda böyle bir cennet köşe olması çok güzel. Çok fazla fotoğraf çekmedik, bunun en büyük nedeni akşam başlayıp ertesi gün öğlene kadar süren yağmur, hava fotoğraf çekilmeye elverişli hale geldiğinde gezimiz bitmişti nerdeyse :(

Öncelikle buzdolabımız ile başlayayım ;D

111.jpg

Kar çadır kurmak için ideal bir malzeme :D

112.jpg

Gece çok yoğun bir sis içinde geçiyor.

113.jpg

Yağmur nedeniyle kahvaltıyı aracın bagaj kapağının altında yapıyoruz.

114.jpg

Kahvaltı üzerine soda içerek yapılan bir yürüyüş iyi geliyor :smiley:

114a.jpg

115.jpg

Kamp alanımız:

116.jpg

Öğleden sonra pırıl pırıl bir hava bizi bekliyor ama karlarda hızla eriyor.

117.jpg

118.jpg

Tepede bilgisayar oyunlarından çıkmışcasına duran bir görüntü bizi bekliyor.

119.jpg

1600 metredeyiz.

120.jpg

121.jpg

122.jpg

123.jpg

Bir grup fotoğraf daha var diğer kartta, daha sonra devam edicem...

Etiketler
Ynt: İzmit Kuzuyayla Kamplı Keşif Gezisi (30-31 Kasım 2008)

anaaaaa kar yağmış ;D

Paylaşım için teşekkürler, biz Ankaradan bu yıl çiseleyen yağmur ve sis dışında birşey göremedik.

Kar içinde olmak güzeldi, özlemişiz :D İşlerin yoğunluğunu atlatır atlatmaz, daha iyi bir gezi için tekrar o bölgede olacağım. :smiley:

Paylaşım için teşekkür Murat... Kar sezonu birer-ikişer açılıyor bakıyorum.

Vay anam vay..Bileydik Mesut'la basardık o kampı be. :D.Oralardaydık..Resimler harika..

Murat yine çok güzel gezi yapmışsın. Kar siftahı yaptın ne güzel.

Güzel gezi olmuş,fotoğraflarsa mükemmel paylaşım için teşekkürler

BolbuzJack' Alıntı:
Sevtap geçmiş olsun, bolca fotoğraf sayesinde gezinin detayları ortaya çıktı, elinize sağlık ;)

Teşekkür ederim Murat :smiley:

Maşallah bu hafta gezi bolmuş, fotoğraflar harika. Hangisine bakacağımı şaşırdım ;D
Buzdolabınızı çok beğendim, karda kamp da mükemmel bir fikirmiş doğrusu...

murat güzel zaman geçirmişsiniz , benim merak ettiğim çadırın kaç mevsim olanlardan 3-4-5 ? karda ısı yalıtımı nasıl

Murat,hafta içi yanıma birilerini bulursan belki giderim demiştin.Anlaşılan bulmuşun :D İyikide gitmişin.Sayende yeni sezonun ilk karlarını gördük.Fotoğraflar ve paylaşımın için teşekkürler.
Artık bayramdan sonra hep birlikte bir sefer düzenlemenin vakti gelmiş kartepeye.

Birden Abi iyi olurdu gelseydiniz, gece komikti baya muhabbet... Çadırlar 3 mevsim, Lafuma Summertime; gece boyunca yağan sulu kara/yağmura rağmen pek sorun olmadı, ben tam gerdirmemişim o yüzden nem yaptı biraz. Böylece fırtına-rüzgar olmadıkça çadırın çok büyük ayrıntı olmadığını gördük. Uyku tulumları iyidi baya, hiç üşümedik diyebilirim. Hoş havada soğuk değildi, 1-2 derecelere indi ara ara arabadan kontrol ettim hava sıcaklığını. Çadırları kurduğumuz yerde kuytuydu rüzgardan hiç etkilenmedik, yağmur olmasaydı çok daha keyifli olabilirdi. Daha fotoğraf var, gün içinde yükleyeceğim. Bayramdan sonra kalabalık bir gezi şart oldu bence.

Oooof of !
Tam zamanında bir sürü telaşem çıktı.
Karda kampı deneyemedim hala !

123.jpg

murat bey bu fotoğraf TRT 2'deki Ressam Bob Ross'un resimlerine benzemiş. çok güzel.
bu arada bu senenin ilk kar görmüşlerinden biri olmak güzel bir duygu olmalı.
iyi gezmeler :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR