J9 Kasası Kesilip Çekme Karavan Yapılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,865

mirkan

Jeep (ZJ) 4.0
Yer
Türkiye
öncelikle tüm çekici abilerime kardeşlerime selam ;D çok çekicisiniz ;D
bende çekici olmaya karar verdim ve botox yaptırdım ;D ( şaka tabiki )

Gelelim asıl konuya , peugeot j9 kısa şasi bir araç buldum 800tlye araç trafikden çekilmiş , şu anda çalışıp yürür durumda ...
aracın motor şanzıman ön takım sökülüp , ön tarafını kestirmeyi planlıyorum ... ağırlık adına ne varsa sökülüp çıkmacılara gidecek :smiley:
boyası yeni , izalasyonu 300euroya yaptırabiliyorum ... ormanda veya deniz kenarında uyumayı çok severim ;D sırf bunun için bu aracı yapacağım ;D ... karşılıklı yatak olabilen koltuk , perde ve masa bana yeter , aydınlatmayı bile lüks lamba ile yapacağım ;D ...
tabiki çeki demiri taktırıp ruhsata işlendikten sonra başlayacağım bütün işlemlere ...

yeni fikirlere her zaman açığım ... yardımlarınızı bekliyorum ...

Etiketler
Ynt: J9 Kasası Kesilip Çekme Karavan Yapılabilir mi?

Vallaha Mirkan kardeş seni tebrik ediyorum çok güzel bir proje,zamanla tavandan damlatan karavanlara dur diyecek sağlam kasalı bir çekme karavan olacak sadece ön kesilip sonra çekme demiri aparatını nasıl halledeksin ve arka tekerlekler ortaya alınmadan denge meselesini nasıl çözeceksin o kafama takıldı onuda düşünmüşsündür başlasın yeni beyin fırtınası bakalım sonuç nasıl olacak.

Karavan olarak ayrı bir ruhsat çıkarmayı düşünmüyorsanız 750 kg. dan hafif olmalı. Ağırlık sorun olabilir. Dengeli olup çekici aracın arkasına yük bindirmemesi için de mümkün olduğunca arkaya yakın kesilmeli. Ya da ağırlık merkezi mümkün olduğunca arkaya yakın düzenlenmeli. Doğru olanı ağırlık merkezinin tekerleklerin hemen üzerinde, çok az öne doğru olmasıdır.

bence çok iyi fikir, ön tarafı kestirmeyin zaten kısa şase diyorsunuz, kupayı olduğu gibi kullanın ağırlık merkezine göre dingili ortaya almanız lazım, size çok iyi bir kaportacı ustası lazım, çamurlukları kesip ortaya taşıyacak, kesilen yerleri sac ile kapatacak, yapılırsa çok orjinal bir şey olur
aşşağı yukarı böyle gözükür
6fded97acb.jpg

yaybek' Alıntı:
Vallaha Mirkan kardeş seni tebrik ediyorum çok güzel bir proje,zamanla tavandan damlatan karavanlara dur diyecek sağlam kasalı bir çekme karavan olacak sadece ön kesilip sonra çekme demiri aparatını nasıl halledeksin ve arka tekerlekler ortaya alınmadan denge meselesini nasıl çözeceksin o kafama takıldı onuda düşünmüşsündür başlasın yeni beyin fırtınası bakalım sonuç nasıl olacak.

Yusuf abim , zehirlendiğim haberini senden aldıktan sonra gözümü kapattım ve o j9'la oynamaya karar verdim ;D
biraz gözü kara birazda benim gibi çatlak olunca , neyin ne olduğunu bilmeden hooop diye atlıyor insan ;D kafaya koydum ya olacak ya olacak ;D

orsaalabanda' Alıntı:
Karavan olarak ayrı bir ruhsat çıkarmayı düşünmüyorsanız 750 kg. dan hafif olmalı. Ağırlık sorun olabilir. Dengeli olup çekici aracın arkasına yük bindirmemesi için de mümkün olduğunca arkaya yakın kesilmeli. Ya da ağırlık merkezi mümkün olduğunca arkaya yakın düzenlenmeli. Doğru olanı ağırlık merkezinin tekerleklerin hemen üzerinde, çok az öne doğru olmasıdır.
Selamlar saygılar Cem abim , kısa şasi j9 gerçekten çok kısa ;D ;D heleki kesince ufacık birşey olacak , tahminimce dingil mesafesinin çok büyük eksisi olmayacak ( umarım , inşallah ;D ) ... içi boş sadece perde koltuk ve masa istiyorum , römorkun ağırlığı taş çatlasın 600kg olacak , zira uzun şasi full koltuklu araç 2400kg ...
ben motor diferansiyel şanzıman kupanın ön kısmı ön dingil ve tüm koltukları atacağım zatiii ;D
inşallah tez vakitde tamamlarım projeyi , gerçi daha kafamda tam şekil almadı ;D ...

buralpdi' Alıntı:
bence çok iyi fikir, ön tarafı kestirmeyin zaten kısa şase diyorsunuz, kupayı olduğu gibi kullanın ağırlık merkezine göre dingili ortaya almanız lazım, size çok iyi bir kaportacı ustası lazım, çamurlukları kesip ortaya taşıyacak, kesilen yerleri sac ile kapatacak, yapılırsa çok orjinal bir şey olur
aşşağı yukarı böyle gözükür
Selamlar Saygılar Levent abim , dediğim gibi büyük araçtan ziyade geniş olması tercihim , dingili ağırlık merkezine aldırmak benim için sorun değil ama kullanım açısından sıkıntılı olur ... ben bedensel engelliyim ve araç kullanamıyorum , birtane şöförüm ;D annem kullanacak , bende arkada uzanıp keyfime bakacağım ;D
aracımız kantarda 2300kg geliyordu müzik sisteminden önce , yaklaşık 110 kg sistem ağırlığı var , artı olarakta çelik tampon ve vinç aldığım zaman araın arkasına binen yük pekte kaideye alınmaz gibi(mi?) ;D ...

Fikrini ve bildiklerini paylaşan/paylaşacak olan herkeze , sonsuz şükranlarımı sunuyorum ... iyi'ki varsınız ...

Mirkan aracın ne kadar kuvvetli olursa olsun arkadan çekeceğin herşey kendi ağırlığını kendi dingiline vermelidir, yani okun ucundan tuttuğun zaman teraziye zorlanmadan almalısın, bu şekilde güvenli ve konforlu seyahat edersin, elindeki araca göre yaparsan bir sene sonra sıkılıp başka araç aldığın zaman yaptığın iş boşa gider, satmak istersin satamazsın,
bence hiç kesmeden bir proje yap :smiley:

Mirkan kardeş istedikten sonra olmayacak şey yoktur yeterki biraz ayıracak bütceniz olsun ama işin özü yaptığınız iş birazda estetik ve şekilli olması lazım şimdi düşünüyorumda senin Cherokee'nin arkasına bir tane J9 ne kadar yakışır görenler ne der bence bir daha düşün hatta daha önce forumda paylaşıldı bir adet arazi şartlarına ytgun yapılmış bir çekme karavan paylaşılmıştı benzer birşey yapılırsa daha şık ve istediğin ölçüde bir şey olur yinede sen bilirsin tabi.

Yusuf abim , görselliğe önem vermeyen bir insanım , bana , ''dingilin ağırlık merkezine alınması'' gibi kurallardan bahsedin ... mesela elektrik tesisatı çekilip stop far ve geri vites lambasının çalışır hale getirilmesi , bunu nasıl hallederim ? çeki demiri kitlerinde standartmıdır ? kurt ağzı diye tabir ettiğiniz çeki demirini bulabilirmiyim ?
jenaratör şart gibi ( standartlarımı yükseltiyorum yandık ;D ) ...
araca arazi modifiyeside uygulayacağım , baştada yükseltme ! bir sıkıntı yaratırmı ? yoksa römorkuda yükseltmek gerekirmi ?

kanun kaç kiloya kadar ''fren tertibatsız'' römorka müsaade ediyor ?
her ne olursa olsun ''fren tertibatını'' aktif hale getirmelimiyiz ?
nasıl bir sistemdir bu ?

bu gün araç sahibi ile konuştum , vergi borcu varmış fakat ben ruhsatını almayacağım ...
kanunen benim borcum olmayacak ama aracı parçalamak için hurda belgesine ihtiyacım varmı ?

ben sevdim bu karavan işini ;D

Dingilin ağırlık merkezine alınması ile ilgili bir kaporta ustası ile görüşmek gerek diye düşünüyorum o araçlarda şasi olmadığını biliyorum teker oyuntusu ortaya açılıp etrafı güzelce yeniden sac ile yapılıp eski yeri kapatılabilir buda kaportacının yapabileceği bir iş danışmadan diyebilecek birşey yok.

Mirkan çeki demiri üzerinde standart elektrik fişi var buna karşılık Türkiye'de 7 pinli sanırım fiş ekleyip aracın zaten arka hazır stop ve sinyallere giden kablolara bağlanırsa o işde hallolur.

Senin aracın yüksekliği yeterli bence ekstradan bir müdahaleye gerek yok zaten kayalıklara çıkacak değilsin en fazla yaylalara :D

Kanun her aracın kendi ağırlığının yarısı kadar frensiz römorka izin veriyor diye biliyorum,fren tertibatı çeki oklarının başında mevcut bir düzenekle çalışıyor tabi bu düzeneğin tellerini römork tekerlerine frenlere bağlamak gerekiyor buda yine ustalık isteyen bir iş.

Hurdaya çıkarma ile alakalı hiçbir bilgim yok bir muameleci ile görüşebilirsen sana gerekli işlemleri anlatır sanırım.

Aşağıdaki adreste benzer bir kurtağzı çeki demiri var oradanda bilgi alabilirsin.

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://image5.sahibinden.com/photos/10/64/13/161064136sk.jpg&imgrefurl=http://www.sahibinden.com/nato_tipi_kurt_agzi_ceki_kancasi_225_eu_kdv-46WQQaXQQ16106413WQQpXQQdisplayitem&usg=__qkOabu48RJmnAMaZ9wJGP56fduE=&h=360&w=480&sz=32&hl=tr&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=G7QxxL_EhzwTiM:&tbnh=97&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3Dkurt%2Ba%25C4%259Fz%25C4%25B1%2B%25C3%25A7eki%2Bdemiri%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1

Sayın Mirkan,
Eğer bu yapacağınız şey (çekili karavan demeye dilim varmıyor ) devamlı bir kampingde kalacaksa ne ala, yok ben bununla karayollarına cıkacağım ve dolaşacağım diyorsanız lütfen böyle bir şey yapmayın. Kendinize ve yollarda seyahat eden diğer kişilere acıyın.
Yasayı sorgulamanıza hiç gerek yok çünkü bu şeyin yasal hiç bir altlığını da oluşturamazsınız.
Ayrıca bu önerimi girişimci bir ruhun önünü kesmek olarakta algılamayın. Hayatla kumar oynamanın girişimciliği mirişimciliği olmaz.
Lütfen yol yakınken bir kez daha düşünün.

sabi' Alıntı:
Sayın Mirkan,
Eğer bu yapacağınız şey (çekili karavan demeye dilim varmıyor ) devamlı bir kampingde kalacaksa ne ala, yok ben bununla karayollarına cıkacağım ve dolaşacağım diyorsanız lütfen böyle bir şey yapmayın. Kendinize ve yollarda seyahat eden diğer kişilere acıyın.
Yasayı sorgulamanıza hiç gerek yok çünkü bu şeyin yasal hiç bir altlığını da oluşturamazsınız.
Ayrıca bu önerimi girişimci bir ruhun önünü kesmek olarakta algılamayın. Hayatla kumar oynamanın girişimciliği mirişimciliği olmaz.
Lütfen yol yakınken bir kez daha düşünün.

endişelerinizi anlıyor ve saygı duyuyorum , fakat kendi canıma veya başka birinin canına kastım yok ...
tabiki yapacağımız bağlantılar ve güçlendirmeler standartların üzerinde olacaktır ...
j9 yürüyebilen bir araç ve benim aracım yapılacak işlemlerden sonra bunu çok daha rahat ve güvenilir bir biçimde yürütecektir ;D ...
yürütülen/çekilen bir çok karavan ve römorkdan çok daha güvenilir olacağı kesin !

kendinizi ''tanışma bölümü''de tanıtırsanız memnun oluruz ...
Saygılar ,
Mirkan ŞENOL ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler